A Nemzeti Választási Bizottság szerint is hazudott Orbán Viktor kitiltásáról Németh Szilárd

Csepel.info

A Nemzeti Választási Bizottság 12:0 arányban megerősítette a Fővárosi Választási Bizottság határozatát, melyben elutasították Németh Szilárd vádját, hogy kitiltották volna Orbán Viktor miniszterelnököt Csepelről vagy a Csepeli Hírmondóból.

A Budán lakó Dudás Zoltán Szilárd, Németh Szilárd polgármesterjelöltje több pontban támadta meg a helyi önkormányzat lapját, a Csepeli Hírmondót. Ezek egyike volt jogi szaknyelvbe csomagolva az országos médiában megjelent álhír Orbán Viktor csepeli “kitiltásáról”. A Nemzeti Választási Bizottság 311/2024-es határozatában helyben hagyta a Fővárosi Választási Bizottság döntését, amivel elutasította a beadványt – értesült a Csepel.info.

Brüsszeli összeesküvés a Csepeli Hírmondóban 🙂 

„Ezt a brüsszeli tempóban kimódolt cenzúrát még a kádári komcsi mutyivilág szocivá átvedlett elvtársai sem merték megcsinálni” – fogalmazott közleményében Németh Szilárd és Dudás Zoltán Szilárd. A rezsibiztos és követői az elmúlt hónapokban olyan szintre emelték a Fidesz kommunikációs sémáit, hogy már pártjuk és önmaguk paródiájává váltak:

„Brutális támadás érte a sajtószabadságot, sőt Borbélyék meggyalázták alapvető szabadságjogainkat, a vélemény-nyilvánítás, a tájékozódás és a választói jogát”

– emelték ki közleményükben. Úgy fogalmaztak, hogy „adminisztratív eszközökkel akarják elhallgattatni és a politikai térből kiiktatni Magyarország miniszterelnökét és a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét, azért, hogy meggátolják a csepeli választók szabad tájékozódását, az övékétől eltérő álláspont, vélemény megismerésének lehetőségét”. Ráadásul – tették hozzá – a választási időszakban, pont úgy, ahogy Amerikában Donald Trumppal vagy éppen a múlt héten Brüsszelben a jobboldali, konzervatív politikusokkal történt.

A polgármester köszönetet mondott a kormányzati támogatásokért

Borbély Lénárd köszönetét fejezte ki a csepeli útépítések, az infrastrukturális beruházások és a fővárosban is kiemelkedő rezsitámogatásért, amit a kormányzat nyújtott Csepelnek. Bár Csepel vezetését 2023-ban Németh Szilárd kizáratta a Fideszből, a kormányzati támogatásokra mindig lehetett számítani – fogalmazott Csepel polgármestere a Csepeli Hírmondóban. Míg a kormány töretlenül támogatta Csepelt az elmúlt években, a főváros minden fejlesztést a belső kerületekbe tett át. Csepelen így mindössze egy hat méteres zebrát épített a főváros – azt is Tarlós István főpolgármestersége idején tervezték még meg.

A Nemzeti Választási Iroda döntésére a következő közleményt adta ki az önkormányzat:

“Németh Szilárd ismét hazudott

A Nemzeti Választási Bizottság 311/2024. számú határozatával, egyhangú döntéssel, ellenszavazat nélkül döntött: a Csepeli Hírmondó helyesen járt el, sőt, a Kiadvány követett volna el jogsértést azzal, ha törvénysértő módon megjelenteti azt a politikai hirdetést, amelyet Németh Szilárd jelöltje küldött el a helyi lap számára.

Németh Szilárd már nem az első alkalommal próbálta jogsértésre rávenni a Csepeli Hírmondót. Legutóbb több milliós bírságot kapott az újság, amikor hasonló eset történt. A büntetést az országgyűlési képviselő azóta sem fizette ki.

A fenti döntéssel a Fővárosi Választási Bizottság döntését a Nemzeti Választási Bizottság megerősítette: Orbán Viktort senki nem tiltotta ki a Csepeli Hírmondóból. Németh Szilárd ezzel az álhírével is ugyan azt akarta elérni, amin folyamatosan dolgozik. A választók elbizonytalanításával elősegíteni a baloldali összefogás polgármesterjelöltjének győzelmét.

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata”

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !