Átadták a Vízmű Lakótelep felújított játszóterét

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester elmondta, a lakótelepen élők régóta várnak arra, hogy a játszótér megújuljon, de ez csak a kezdet, hisz nemsokára újabb közösségi programok valósulnak meg itt.

„Azáltal, hogy ezt a terület be lett kerítve, sokkal biztonságosabb lakótelepi részt kaptunk, mely most egy szép játszótérrel bővült az itt lakó kisgyermekes családok örömére” – hangsúlyozta. Pákozdi József alpolgármester a játszótér felújítása kapcsán ugyanakkor kiemelte, tovább építik e remek közösséget és ezzel együtt a lakótelep fejlődése sem áll meg.

A felújítási munkálatokat a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. munkatársai végezték. A 290 nm-es játszótéren a régi, rossz állapotú játékokat elbontották, helyükre új játszóeszközöket telepítettek. A játszótér egy libikókával, egy láncos egyensúlyozóval és egy kombinált csúszdás mászókával bővült, melynek egyik oldalán egy mászófal teszi izgalmasabbá a játékot. Mindemellett baba-mama hinta, bébi hinta is várja a legkisebbeket. Az újonnan épített 3X3 méteres homokozó, valamint két rugós játék is biztosítja a tartalmas időtöltést. Két darab új szemeteset és két új játéktárolót is kihelyeztek. A játszótéren füvesítést végeztek, felújították a padokat és lefestették a kerítést is. A játszótér melletti transzformátor épület falán 17 nm-es falfestmény készült, mely a Vizipók-csodapók című rajzfilm figuráit ábrázolja. A környéken lakó gyerekek és a Jupiter Tagóvoda ovisai örömmel vették birtokba az új játszóteret.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !