Keserű beismerés a Fidesztől Csepelen

Csepel.info

Büszke az elmúlt évek fejlesztéseire – derül ki Zupkó János fideszes önkormányzati politikus bejegyzéséből. Németh Szilárd utolsó követőinek egyike nem tette hozzá, hogy az elmúlt években éppen ők hátráltatták a csepeli fejlesztéseket, a rezsibiztos parancsára pedig még a költségvetést sem támogatták.

A csepeli Fidesz frakció 2019-ben még kilenc fős volt, és Budapesten ritka például szolgált arra, hogy a kormánypárt képes megtartani egy baloldali kerületet is. Ám Németh Szilárd nem sokkal később azt parancsolta párttársainak, hogy az önkormányzat vagyonát adják oda saját alapítványának, valamint adják el neki a Kis-Duna-partot, hogy azt beépíthesse. Miután Borbély Lénárd polgármester és a fideszes vezetés erre nem volt hajlandó – a vagyonátadás ráadásul bűncselekmény lett volna -, Németh bosszúból feloszlatta a csepeli Fideszt, majd kizárta a tagok háromnegyedét, köztük a polgármestert és alpolgármestereit.

Borbély Lénárd polgármester most civil szervezet élén újrázna, Németh pedig ráindítja a maradék Fideszt, hogy azon az áron is bosszút álljon egykori párttársán, hogy az ellenzéket segíti hatalomra. Ennek érdekében az elmúlt években Csepelen nagykoalíció alakult: több mint harmincszor szavazott együtt a Fidesz-DK-MSZP-Momentum a polgármester ellen. A Fidesz alelnöke jelenleg is többet reklámozza a DK-MSZP-Momentum polgármester-jelöltjét, mint a sajátját. A fejlesztésekre oly büszke Zupkó János sem részletezte, hogy egyébként a megvalósult beruházások nagy részét éppen úgy nem támogatta a szavazatával, mint a 2024-es költségvetést.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !