Szakmai konferencia a Jahn Ferenc kórházban

Csepel.hu

„Minimál invazív eljárások az urológiában” címmel konferenciát rendeznek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban február 23-24-én.

Kerületünket Morovik Attila alpolgármester, és dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója képviselte az eseményen.

 

A robotasszisztált műtéti eljárások két éve érhetőek el a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban. Ez idő alatt, több mint 700 robotsebészeti beavatkozás történt az urológiai osztályon.  A konferencián elismert hazai, európai szakemberek, nemzetközi szaktekintélyek osztották meg tapasztalataikat. A műtéttan kurzusokon a szervezők igyekeztek a legújabb műtéti technikákat, különleges szakmai fogásokat megismertetni a hallgatókkal. A szakorvos jelöltek a program első napján előadásokat tartottak, melyeket gyakorlati bemutatók követtek. Pénteken és szombaton pedig neves külföldi és magyar szakemberek mutattak, mutatnak be bonyolult, haladó szemléletű műtéti megoldásokat. Az előző évhez hasonlóan idén is több daVinci robot által asszisztált műtétre, illetve laparoszkópos beavatkozásra is sor kerül. A kurzusok szünetében, illetve az előadások alatt a kiállítók újdonságaival is megismerkedhetnek a résztvevők. Ugyanakkor a helyszínen lévő robotszimulátor segítségével betekintést nyerhetnek a robotasszisztált műtétek világába is. A hallgatók 3D-s vetítéssel, körkapcsolással, élőben követhetik nyomon a párhuzamosan zajló beavatkozásokat.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !