Újra lakossági LED csereprogram Csepelen!

Csepel.hu

A tavalyi, mintegy 800 csepeli háztartást érintő akció sikerét követően többen kérték, hogy a lemaradók részére az Önkormányzat biztosítson egy újabb lehetőséget.

Jó hír, hogy a CYEB Energiamegoldások Kft. és Csepel Önkormányzata együttműködésének köszönhetően most egy második program indul – tehát újból lehetőségük van arra, hogy ingyenesen jussanak LED lámpákhoz.

Hogyan vehet részt a programban?

Amennyiben Ön (hozzátartozója) szeretne ingyenesen LED lámpákhoz jutni, csak regisztrálnia kell a https://app.ledcsere.hu/registration weboldalon, ahol néhány perc alatt elvégezhető az adatrögzítés.

Milyen adatokat kell megadni a regisztráció során?

Meg kell adni az Igényló lakásában jelenleg használt

izzók száma (pl.: 8 db szoba, 2 db konyha, 3 db fürdőszoba)

izzók teljesítménye (pl.: 8 db 100 wattos, 5 db 75 wattos)

izzók típusa (pl.: E27-es, azaz 27 mm átmérőjű normál foglalatú izzólámpa, vagy E14-es, azaz 14 mm átmérőjű „mignon” foglalatú izzólámpa)

Milyen dokumentumokat kell feltölteni (kép vagy PDF formátumban) a regisztráció során? 

Utolsó havi villanyszámla másolata

Fontos!

Csak azok számára adott a lehetőség, akik az előző programban nem regisztráltak.

Csak az a személy regisztrálhat, akinek a nevére szól a villanyszámla. (Meghatalmazással később más is átveheti majd a LED lámpákat.)

A regisztráció során olyan valós e-mail címet adjon meg, amit időnként ellenőriz. (Fontos, hogy a regisztráló személyt később is el lehessen érni az általa megadott e-mail címen. Ellenkező esetben nem fogja megkapni sem a szerződését, sem a személyes átvételre szóló értesítését!)

A regisztráció során a LED lámpák átvételének helyszínéül a csepeli címet jelöljék meg.

Meddig lehet regisztrálni a Programra?

A regisztráció zárására 2024. február 29-én (csütörtök) éjfélkor kerül sor. Ezt követően már nem lesz lehetőség az igénylésre.

Mi történik a regisztrációs időszak után?

A CYEB ellenőrzi a regisztrációk helyességét és az igénylők adatait. Amennyiben minden rendben van, a CYEB e-mailben megküldi a regisztráció során megadott email címére a szerződését, és egy nyilatkozatot, melyek szükségesek lesznek a LED lámpák átvételéhez. Ezt követően a CYEB elvégzi a LED-ek beszerzését és a kapcsolódó logisztikai és komissiózási feladatokat.

Ki dönti el, hogy mennyi és milyen LED lámpára vagyok jogosult?

A regisztrációs adatok, valamint az éves áramfogyasztás figyelembevételével egy energetikai algoritmus számolja ki, hogy az adott háztartás részére hány darab ingyenes LED fényforrás biztosítható. (Tehát erre sem az Önkormányzatnak, sem a CYEB-ek nincs ráhatása.)

Hol és mikor vehetem majd át a LED lámpákat?

A regisztrációs. valamint az ellenőrzési és beszerzési időszakot követően a LED lámpák csepeli személyes átvételére várhatóan júniusban kerül sort. Az átvétel helyéről és időpontjáról a CYEB e-mail értesítést fog Önnek küldeni a regisztrációkor megadott e-mail címére.

Mit tegyek, ha pl. egészségügyi okból nem tudok regisztrálni, vagy sincs saját internet elérésem?

Javasoljuk, hogy ilyen esetben rokonát, ismerősét vagy szomszédját kérje fel segítő közreműködésre.  A regisztráció során az Ön adatait használják, az Ön dokumentumát töltsék fel, de kapcsolatként a segítő személy e-mail címét adják meg. (Ez esetben a segítő e-mail címére fog megérkezni az Ön szerződése, és a személyes átvételre szóló felhívása.)

Hol kapok választ a további kérdéseimre?

A legyakoribb kérdések és válaszok itt olvashatók:  https://www.ledcsere.hu/faq

Javasoljuk, hogy az ingyenes LED csereprogram hírét ossza meg csepeli rokonával, ismerősével, szomszédjával, hogy Ők is élhessenek a lehetőséggel!

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !