Több útszakaszt megújít az önkormányzat

Csepel.hu

Borbély Lénárd szerint a lakossági fórumok és a személyes találkozások, tapasztalások során is felmerült probléma megoldásával kapcsolatban már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek az előkészítő munkálatok, a szakmai tervezés az illetékes önkormányzati cégnél.

„Fontos azonban tudni, hogy az Erdősor utca végére tervezett útfelújítás nem csupán a kopóréteg cseréjét jelentené. Annak érdekében ugyanis, hogy hosszú távon ellenálló, tartós útburkolatot építsünk, az útfelújítás előtt elengedhetetlen a különböző közművek (többek között víz- és gázvezeték) cseréje is.”

Az önkormányzat feltett szándéka volt, hogy az Erdősor utca ezen szakaszának megújítását mihamarabb megkezdhessék, sajnos azonban az illetékes közműszolgáltatóknak nem áll szándékukban a korszerűtlen, régi építésű vezetékek cseréje, ennek hiányában pedig nem állhattak neki mi sem a régóta várt beruházásnak.

A csepeli útépítések azonban itt nem állnak meg. Az útfelújításra szánt pénzösszegből ugyanis három kerületi út teljeskörű megújulása valósul meg a közeljövőben, melynek köszönhetően hamarosan megkezdődhetnek az útépítési munkálatok a Maros, a Kapisztrán János és a Toboz utcákban.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !