Csepeli költségvetés: teljesen kikészült a Momentum jelöltje

Csepel.info


Dukán András letagadta, kiforgatta a polgármesteri levél tartalmát

Facebook-videóban bírálja Borbély Lénárd polgármestert Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli polgármester-jelöltje azért, mert állítása szerint a polgármester visszautasította a költségvetésről szóló egyeztetéseket. Csakhogy Borbély Lénárd polgármester hétfői levele ennek pont az ellenkezőjéről szól.

A Momentum politikusa a videóban felháborodva számol be arról, hogy a múlt heti követelésére “hosszú ideig” – két munkanapig – nem kapott választ. A felvételen Dukán láthatóan ki van borulva, a kezeivel sem tud mit kezdeni, csak csapkod velük amikor kétségbeesve elpanaszolja: Borbély Lénárd polgármester kerek perec visszautasította a követelésüket, és elzárkózik az egyeztetésektől.

Pont miattuk nem lehet még költségvetés

Ilyen teátrális jelenetek után lapunk is megszerezte Borbély Lénárd csepeli polgármester levelét, amiből teljesen más derül ki. Egyrészt, a 2024-es költségvetést nem lehet tárgyalni addig, amíg a 2023-as költségvetés nincs lezárva. Ezt pedig éppen a csepeli Fidesz-DK-MSZP-Momentum frakciók akadályozták meg az elmúlt hónapokban. A polgármester leveléből kiderül: ennek ellenére jelenleg is nyitott az ötletekre és nyitott a költségvetés tervezetének megvitatására – amint az elkészül.

A csepeli ellenzéki pártok eddig egyébként nem támogatták a költségvetést, vagyis elég szokatlan, hogy most ennyire tárgyalni akarják. Ilyenkor minden településen, városokban és kerületben azon dolgoznak, hogy a költségvetés megtárgyalásához szükséges adatok rendelkezésre álljanak: ezt február közepéig kell elfogadniuk a képviselőknek. Mivel Csepelen Németh Szilárd miatt a Fidesz is beállt a polgármesterrel szembeni DK-MSZP-Momentum koalícióba, kimondottan érdekes lehet a költségvetés tárgyalása. Az is lehetséges, hogy nem lesz Csepelnek elfogadott 2023-as, valamint megszavazott 2024-es költségvetése.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !