Ismét nyitva a strand

Csepel.hu

A modern sátor az elkövetkező több mint egy évtizedre biztosítani fogja a strand téli működését – mondta el Vadász Norbert, a Csepeli Strandfürdő vezetője.

A téli időszakban a termálmedencét és az úszómedencét használhatják a vendégek. A termál medence köré szélfogó fal épült, az 50 méteres medencét pedig lefedték. Az új és korszerű háromrétegű sátor kevésbé hűl ki, gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé, így energiahatékonyság szempontjából is sokkal kedvezőbb.

Ugyanakkor köszöntőjében kiemelte a fedett medencét, több mint hét sportegyesület használja majd, januártól pedig a Csepeli Vízilabda Szakosztály is megkezdi működését. A nyugdíjasok belépése továbbra is ingyenes lesz minden hétköznap déltől-háromig.  Nyáron számos meglepetéssel készül a strandfürdő, ismét lesz családi sportnap és kölyök napok is. Ugyanakkor az olimpiát és a futball VB-t kivetítőn keresztül közvetítik majd.  A legfőbb cél az, hogy továbbra is minden csepeli számára biztosított legyen a rendszeres mozgás.

Borbély Lénárd polgármester kiemelte, a Csepeli Strandfürdő a Fővárosi Önkormányzat száz százalékos tulajdonú cégének, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tulajdonában van.  A csepeli önkormányzat 2025. december 31-ig egy tíz éves szerződés keretében üzemelteti a strandot. Az üzemeltetési szerződésnek köszönhető hogy az elmúlt években sikerült többféle korszerűsítést végrehajtani, az új sátor megvásárlása is ide tartozik. A polgármester hangsúlyozta, noha a csepeli strand fenntartása komoly kiadásokkal jár, továbbra is az önkormányzatnak kellene üzemeltetnie, mert ha kikerül kezeléséből, félő, hogy a Fővárosi Önkormányzat bezáratná, ez pedig visszavetné s csepeli sportéletet.

A strand megnyitása után az árak változatlanok maradnak, a csepeli nyugdíjasokra vonatkozó kedvezmények továbbra is elérhetőek lesznek. A téli időszakban a strand hétköznap 6-17 óráig, hétvégén pedig 7-15 óráig tart nyitva.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !