Ilyen volt az Akácfa utcai Kiserdő

Csepel.info

A rendszerváltás után fokozatosan a Kis-Duna-part és az Akácfa utcai Kiserdő vált a csepeli hajléktalanok gyűjtőhelyévé. Több mint száz család, valamint drogosok, alkalmilag pedig – főként nyáron – alkoholisták laktak ezeken a helyszíneken. Észak-Csepel eldugottabb erdős részein még mindig előfordulhatnak hajléktalantanyák.

2007. június 22-én a Csepel újság is foglalkozott a lakosságot rendkívüli módon zavaró jelenséggel. Ezt tetézte, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat ekkoriban szintén Csepelen vásárolt az őket zavaró, nehezebben kezelhető szociális bérlőinek lakásokat. Utóbbi betelepítéseknek a mai napig vannak kriminalisztikai hatásai Csepelen.

Az Akácfa utcai Kiserdő 2010-ig nem csak hajléktalantáborként, hanem illegális szemétlerakóként is “működött”. Képeink első része 2009. március 8-án készült az akkori állapotokról. A hajléktalantanyák felszámolása 2011-ben kezdődött a Kis-Duna-parton, a Daru dombnál. Ezt követően sikerült a Kiserdő fejlesztéséről is dönteni: 2013 júliusától erdei tornapálya működik az egykori szeméthalmok és hajléktalantanyák helyén.

A Kis-Duna-part fejlesztése 2011 óta folyamatos, szinte minden évben megszépül valamelyik része. Idén a Kis-Duna Ligeten lett volna sor, ám ez a terv sajnos nem valósulhat meg maradéktalanul: az ország leghosszabbra tervezett mezítlábas ösvényét végül nem engedték ezen a helyszínen megépíteni.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !