Utánpótláskorúak karatéztak Csepelen

Csepel.hu

A Csepel Karate Sportegyesület volt a házigazdája a 19. alkalommal megrendezett Happy Kids utánpótláskorú karateversenynek.  A megméretésre négyszáznegyvenen neveztek be, közöttük a legkisebbek öt-, a legidősebbek tizennégyévesek voltak. Összesen 643 versenyszámban küzdöttek meg, néhány karatéka több kategóriában is tatamira lépett.

A megjelenteket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. A hazai karatesport hírességei közül ott volt a Csepelen élő házaspár, Molnár Réka és Tadissi Martial, valamint a kétszeres világbajnok para-karatés, Kákosy Olívia.

Borbély Lénárd örömét fejezte ki, hogy a gyerekek már ilyen fiatal korban elkezdenek sportolni, hiszen a testi-lelki, szellemi fejlődésükhöz elengedhetetlen a rendszeres mozgás. Az önkormányzat a Csepel Sportsziget Program keretében támogatja az utánpótláskorúak testedzését.

Sraga Zoltán, a Csepel Karate Sportegyesület elnöke arról számolt be: a versennyel az a cél, hogy minél több gyereket bátorítsanak a rendszeres sportolásra és növeljék az önbizalmukat. Évente kétszer rendezik meg az országos Happy Kids küzdelmeket, amelyre ezúttal huszonhat egyesület nevezte be versenyzőit. Csepel második alkalommal szerepelt házigazdaként. A fiúk és a lányok külön mérették meg magukat kilencven kategóriában. A versenyzőket egyebek között életkoruk, övfokozatuk szerint választották szét, de többféle versenyszám is szerepelt a programban. Alaphelyzetben formagyakorlatot mutattak be, vagy megküzdöttek egymással a tatamin. Az egészen kicsik könnyített formagyakorlattal álltak a bírók elé, vagy úgynevezett szivacsküzdelmet vívtak egymás ellen. A legjobbakat éremmel díjazták, de minden versenyzőt megjutalmaztak ajándékokkal.

A tízszeres magyar bajnok és az októberi karate-világbajnokságon ötödik helyezett Molnár Réka azt mondta, jó látni, hogy ilyen sokan szeretik a karatét. Kákosy Olívia is dicsérte a gyerekeket, miközben átadta az érméket.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !