DK-s ígéret: a Momentummal közösen szüntetik meg a szociális akciókat és a kerület szebbé tételét

Csepel.info

Együtt, összefogva indul a csepeli ellenzék – jelentette ki Paál Géza DK-s polgármester-jelölt. Ezt Dukán András Ferenc momentumos polgármester-jelölt is megerősítette. Ha azonban a hantamétert nézzük, Dukán máris nyert. Ő ugyanis a Facebook-oldalán azt hirdeti, hogy egész Csepel polgármester-jelöltje, vagyis a Fidesztől a DK-n keresztül a civilekig és a jelenlegi polgármesterig mindenki őt támogatja.

A balliberális ellenzék csepeli programja – ha létezik ilyen egyáltalán –  legfeljebb egy-egy képviselő kiszólásából és az elmúlt évek kijelentéseiből ismerhető meg. Várkonyi András DK-s politikus az egyik csepeli csoportban viszont megszellőztette: győzelmük esetén megszüntetik a kerület szebbé tételét segítő összes fejlesztést, és véget vetnek az elmúlt 13 évben bevezetett szociális akcióknak is.   

Dukán úr máris egész Csepel polgármester-jelöltje

“Közös célunk egyértelmű: látványberuházások, díszelgések, tetszelgések, könyöradományokkal kampányolás helyett Csepel legégetőbb gondjainak enyhítése…”

– kezdi mondókáját a részletekre kitérve Várkonyi András DK-s politikus. Hogy könnyebben megértsük, ezekben az ügyekben párttársa, Horváth Gyula korábban is nyilatkozott:

Magukra hagyják a Rákóczi Kerttől a kalózhajós játszótéren keresztül a Tejút parkig az általuk csak “szuperjátszótér”-nek nevezett, – szerintük – felesleges és “a csepelieknek túl igényes” játszótereket. Megszűnne kiemelt parkként a Béke tér, a volt Görgey iskola helyén létrehozott Wittner Mária tér, a Brenner János park és természetesen a Kis-Duna-part kiemelt fejlesztése is. Pusztulásra ítélnék a KRESZ parkot, ami Horváth Gyula DK-s frakcióvezető szerint egyébként is felesleges.

Ezen túl megszüntetnék az általuk “könyöradománynak” nevezett éves krumpli- és hagymaosztást, a tűzifaosztást, a nyugdíjas kedvezményeket a strandon, az ingyenes virág- és cserjeosztást, valamint a nyugdíjasok ingyenes hajókirándulásait is. Érdekesség, hogy 2010 előtt egyik szociális akció vagy csepeli nyugdíjasoknak nyújtott kedvezmény sem létezett. Az akkori, magát baloldalinak nevező önkormányzat inkább külön fizetett a kiszáradt és kivágott fák elviteléért is ahelyett, hogy odaadták volna a tűzifával fűtő rászorulóknak.

Bár Várkonyi András DK-s politikus azt állítja, hogy azokat a út- és parkoló-fejlesztéseket, melyekben a csepeli önkormányzat jelenleg is elkötelezett, talán folytatnák. Kár, hogy 2010 előtt ezekben nem tűntek ki, és az elmúlt években sem álltak Borbély Lénárd polgármester mögé, amikor a csepeli gerincút folytatását, új utak építését, valamint az ígért fővárosi P+R parkolók megépítését próbálta elérni.

Akkor most ki a polgármester-jelölt?

Paál Géza DK-s polgármester-jelölt bejegyzésére Dukán András Ferenc momentumos polgármester-jelölt is reagált, jelezvén, hogy valóban egység volt, van és lesz a jelöltekről és a polgármester-jelöltről. De azért ez az egész elég vicces lett:

“Köszönöm, hogy egyértelművé tettétek ti is, a Momentum is elkötelezett a helyi munka közös folytatása mellett, a Momentum polgármesterjelöltjeként egyetértek az általad írtakkal.”

– fogalmazott Dukán András Ferenc momentumos polgármester-jelölt.

A Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltjeként örülök, hogy a Momentum is elkötelezett a helyi munka közös folytatása mellett. Meg csepeliként is. Párt és beosztás nélkül.
 – tette hozzá Paál Géza DK-s polgármester-jelölt.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !