Németh Szilárd ismét hamis vádakkal támadja a csepeli polgármestert

Csepel.info

Németh Szilárd kettő mondatos posztjából kettő mondat bizonyíthatóan valótlan. Legutóbb azt állította, hogy a polgármester civil szervezete nyert meg egy főzőversenyt – amin semmilyen díjat sem nyert a civil szervezet. A rezsibiztos valójában azért bukott ki a polgármesterre, mert nem kapta meg az önkormányzat vagyonát. 

A Csepel SC túraszakosztálya az 1956-os büszkeségpontnál, ahová a kerület polgármestere, Borbély Lénárd nem engedett be bennünket…” – írta Németh Szilárd egy csoportkép fölé, ám egyértelműen bizonyították, hogy állításai közül egy sem felel meg az igazságnak.

Ahogy a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény közleményéből és levélváltásából kiderül, nem a Csepel SC túraszakosztálya jelentkezett be a Büszkeségponton látogatásra, hanem egy D. Zoltán nevű magánszemély. Miután közeleg az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc ünnepe, a Büszkeségponton egymást érik az iskolás csoportok. Aznapra, amikorra a kérés érkezett, hat iskolás csoport volt már bejelentkezve, és – érthető módon – egy magánszemély kérésére nem akarták a már bejelentkezett gyerekeket utólag visszautasítani. Erről Samai Katalin – vagyis nem a polgármester – tájékoztatta D. Zoltánt, kiemelve, hogy október 23-án 9-15 óra között nemcsak, hogy nyitva lesz a Büszkeségpont, de tárlatvezetések is indulnak majd.

D. Zoltán úr ezt a tájékoztatást elfogadta és megköszönte. Semmi nem derült ki abból, hogy valójában nem ő az érdeklődő, hanem Németh Szilárd, és a Csepel SC-nek akar időpontot foglalni.

Ehhez képest a rezsibiztos a foglalt időpontban odavitt egy kb. harminc fős csoportot, majd látványosan megsértődött, hogy iskolás gyerekek vannak a látogatóhelyen, és ők nem tudnak bemenni.

Németh Szilárd azóta támadja nyilvánosan Csepel polgármesterét, hogy Borbély Lénárd valamint alpolgármesterei nemet mondtak a vagyoni követeléseire. Németh az önkormányzat több értékes tulajdonát akarta ugyanis megszerezni az alapítványa számára, ehhez pedig a koronavírusos járványban bevezetett rendkívüli jogrendet próbálta kihasználni. A rezsibiztos a visszautasítás után feloszlatta a Fidesz csepeli szervezetét, és kizárt mindenkit, aki nemet mondott neki.

Németh legutóbb azt állította, hogy a polgármester civil szervezete nyert meg egy főzőversenyt, ahol egyébként ez a civil szervezet semmilyen díjat sem nyert. Szórólapokat is terjesztett, amelyekben a polgármestert sározta, de pechjére a Fidelitas szórólapozói belefutottak Ábel Attila alpolgármesterbe, aki le is videózta a rezsibiztos sietve távozó embereit.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !