Szentháromság a KIMBA-ban: Lőrincz Tamás követi Németh Szilárdot?

Csepel.info

Fenti képünket a KIMBA-ban készítették. Ahogy látható, három fotót tettek egymás mellé. Az első Hegedűs Csaba olimpiai és világbajnok birkózóé, aki a Magyar Birkózószövetség elnöke volt 2015-ig. A második fotó Németh Szilárdé, aki kimutatható birkózó múlt nélkül, politikusként lett 2015-től a szövetség elnöke. A harmadik pedig Lőrincz Tamás olimpiai és világbajnok birkózóé, akit Németh Szilárd az elmúlt hónapokban minden birkózó rendezvényre magával vitt, és maga mellett tartott. Lőrincz Tamás nevét nem csak a Magyar Birkózószövetség leendő elnökeként rebesgetik, hanem sokan – más jelölt híján – a Fidesz csepeli polgármester-jelöltjeként is.

Németh Szilárd 2015-ben váltotta Hegedűs Csabát, akit akkor még velejéig korrupt vezetőként jellemzett. Ám a rezsibiztos a győzelme után megváltoztatta elődjéről a véleményét, és a vezetői tapasztalatban is egyedülálló Hegedűst közeli tanácsadójává tette. Információink szerint a Magyar Birkózószövetségben jövőre lesz tisztújítás, ahol akár folytatódhat a sportszövetségeket vezető politikusok hátralépése. A birkózóknál az új vezető pedig sokak szerint Lőrincz Tamás lehet.

Már történt ilyen hátralépés Lázár János építési és közlekedési miniszter (tenisz), Szalai Ferenc szolnoki polgármester (kosárlabda), Kocsis Máté országgyűlési frakcióvezető (kézilabda), Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester (röplabda) esetében. Úgy tudjuk, hogy a politikusok sportszövetségekből való hátralépését Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár tartja fontosnak. Azért ellenpélda is akad: nem változott például Kósa Lajos elnöksége a korcsolyázó szövetség élén.

Vigyázni kell: Németh Szilárd titulus után kötelet is szokott adni

Németh Szilárd esetében azonban nem árt vigyázniuk az utódoknak. Németh először a Csepeli Birkózó Clubnak (CSBC) volt az elnöke, onnan ült át a birkózószövetség elnöki székébe. Ám a CSBC-t ezek után – lenyúlva annak 2,4 milliárd forintját – kitiltotta a számukra épült KIMBA épületéből. Ugyanígy háborúban áll a CSBC jelenlegi elnökével, Märtz Józseffel is, akit azóta minden lehetséges helyen és módon kritizál.

Ugyanez történt Borbély Lénárddal, aki a polgármesteri székben követte Németh Szilárdot. Borbély azzal nyerte el a rezsibiztos ellenszenvét, hogy nem  adta át Németh Szilárdnak sem a polgármesteri hatalmat, sem az önkormányzat vagyonát. A rezsibiztos a Csepeli Munkásotthon, a Laurencz László Sportcsarnok és az önkormányzati sportszervezetek átadását, valamint a csepeli Kis-Duna-Part egy jelentős részének megvásárlását követelte a polgármestertől. Erre a “misszióra” keres most polgármester-jelöltet, amit érthető módon nem könnyen talál. Információink szerint már nyolcan mondtak neki nemet a felkérésre, és még az egyéni képviselői jelöltségre sem talált elegendő jelentkezőt.

Ha csak nem azért hordja magával mindenhova Lőrincz Tamást, mert a polgármesteri pozícióra is őt jelöli.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !