Egyre több patkányt látnak Csepelen – Mi a teendő?

Csepel.info

Több olvasónk is megkereste lapunkat az elmúlt napokban azzal, hogy patkányt vagy egyszerre több patkányt is látott Csepelen. Az egyik közösségi oldalon videót tettek ki, amin egy, a csepeli HÉV sínpárjai között futkosó patkány látható.

“Nem tudom mennyire lehet bolygatni a témát, van aki szégyelli, valaki ügyet sem vet rá, Csepelen is elszaporodtak a patkányok. Ahogy mentem ma Csepelen kettőt is láttam elütve. Különböző helyen. Tudom, hogy a Szent László úton is panaszkodtak. Rendezett kertes házban. Én is fogtam már kettőt. Pár utcával odébb. Nem vagyok szakavatott, de azt tudom, szapora állat, és ha már nappal is kimerészkednek akkor szerintem sok van. Nem tudom és nem is értek hozzá ez kinek a feladata. Én csak gondoltam a Csepeliek védelmében, talán amíg nem késő, ritkítani kéne valahogyan őket.”

Nos, a patkányirtás a fővároshoz tartozik. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Deratizációs Központ Konzorcium végzi a patkányok elleni szervezett védekezést. A program során a kártevőirtó egyik fontos feladata a Fővárosi Önkormányzathoz bejelentett, lakossági patkányészlelések kezelése. A bejelentést ezen a weboldalon lehet megtenni.

“Amennyiben a bejelentését illetően kérdése merül fel, kérjük, keresse a Főpolgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálatát a 06-1-327-1957 telefonszámon.” – áll a Fővárosi Önkormányzat patkánybejelentő oldalán.

Csepel.info

4 hozzászólás “Egyre több patkányt látnak Csepelen – Mi a teendő?” bejegyzésre

  1. azta szerint:

    Amíg nem csatornáztak nálunk sem volt és a környéken sem.

  2. Gary Ridgway szerint:

    Elütve is van egy rakás, ami beszédes. 😎

  3. Gary Ridgway szerint:

    A lényeg, lehetett Fővárosozni.

  4. Hozzászóló szerint:

    Lehet várni néhány évet, hátha történni fog valami.
    Vagy valamit gyorsan csinálni is lehet, mielőtt néhány atlétikai vb-re érkező lelkes turista a retró hévekkel együtt lefotózza a rágcsáló-csoportokat, aztán feltölti ide-oda, hogy milyen fasza hely Csepel és az új stadion környéke.

Itt lehet hozzászólni !