Zimányi Gergely emlékverseny a Daru-dombon

Csepel.hu

A rendezvénnyel a 2018 januárjában autóbalesetben elhunyt Zimányi Gergelyre emlékeztek, aki a csepeli BMX-közösség vezéregyénisége volt, és aki sokat tett azért, hogy a daru-dombi skatepark megvalósuljon.

Bartók Zsombor, a rendezvény főszervezője kérdésünkre elmondta, 2018 óta évente megrendezik a versenyt, kivéve a 2020-as évet, amikor a koronavírus-járvány miatt kellett elhalasztani.

– Rendszerint húsz és ötven fő között van a nevezők száma, akik amatőr és profi kategóriákban mutathatják meg BMX-tudásukat. Vannak olyanok, akik 2018 óta minden versenyen itt vannak, de évről-évre találkozunk új BMX-esekkel is, idén például Ukrajnából és Miskolcról is jönnek Csepelre. Zsombor még 2018-ban megalakította a Zimányi Gergely Streetlife BMX Sportegyesületet, amelyre azért egyrészt volt szükség, hogy a versenyek lebonyolítása gördülékenyebben menjen, másrészt azért, hogy tudjanak vállalni BMX-oktatást a kisebbeknek.

A Csepelen már hagyománynak számító versenyt minden évben sokan követik a helyszínen, a fiatal bringások levegőben végrehajtott akrobatikus mutatványai idén is sok érdeklődőt vonzottak.

A rendezvény fő támogatója az Önkormányzat, amely biztosítja a verseny megrendezésének feltételeit: a hangosítást, a sátrakat, a mobil WC-t és az egészségügyi ellátást. Bartók Zsombor hozzátette, az önkormányzat és a Csepeli Városgazda mindig nagyon segítőkész, rendszerint már év elején mindent előre leegyeztetnek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !