Újabb musical siker a Munkásotthonban

Csepel.hu, Csepel.info

Május 29-én mutatják be a Csepeli Munkásotthonban a Gyöngyhajú lány balladája című musicalt.

Az előadásról Pozsgai Zsolttal, Balázs Béla-díjas magyar drámaíróval, érdemes művésszel, a musical írójával, rendezőjével beszélgettünk, akit éppen új darabja londoni bemutatója előtt értünk el.

„A darab egy fiatal lány és egy idősebb férfi szerelmi kapcsolatáról szól. Korábban három szereposztásban játszották Kriszta főszerepét, a legtovább Békefi Viktória alakította, de a színésznő most anyai örömök elé néz. Ez adta az ötletet Vona Tibor produkciós igazgatónak, hogy megkérdezze Kóbor Lénát, nem játszaná-e el a főszerepet. Nagy egymásra találás ez, hisz Léna karaktere remekül passzol a darab figurájához. Léna nagyon tehetséges fiatal színészjelölt, remekül érti és érzi a szerepet, nagyszerűen táncol, énekel. Nagy öröm a próbafolyamat, nekem rendezőként külön is, hisz egy fiatalkori bálványom lányával próbálhatok. Úgy érzem, ez a darab megkoronázása. Kóbor Léna főszereplésével Csepelen látható majd először a musical” – mondja az író-rendező.

Valódi élmény az egész családnak

Ahogy meséli, az első próbafolyamatok idején Benkő László, az Omega billentyűse is jelen volt, lelkes figyelemmel kísérte végig a mű születését. Az Omega többi tagja a RAM Colosseumban lát – ta elsőként az előadást, Kóbor János pedig pár hónappal a bemutató után nézte meg először a darabot. A musicalt a kezdetek óta akkora érdeklődés övezi, hogy egy-egy nagyváros szín – házába nem is férnének be a nézők, ezért főként sportcsarnokokban, nagyobb befogadóképességű helyszíneken építik fel a színpadot, az ahhoz kapcsolódó látványtechnikát. „Az idősebb generáció átélte kamaszként ezt a világot, a fiatalabbak pedig kíváncsiak, hogy az idősebb korosztályt miért fűzi nosztalgia ehhez az időszakhoz, ezekhez a slágerekhez. A darab valódi színházi élmény az egész családnak, minden – kit magával ragad, a fiataloktól a leg – idősebbekig. A dalokat úgy válogattuk össze, hogy a dramaturgiának megfeleljenek, ne kelljen hozzányúlni a dalszövegekhez, mert ezek véleményem szerint nemzeti kincsek” ‒ emelte ki a rendező.

A szöveg és a zene nem változott

„Nem a slágerek alakultak át, inkább a színpadi mű kapott más értelmezést. Maga Kóbor János lepődött meg a leg – inkább, amikor a Gyöngyhajú lány című sláger Fésűs Nelli vagy Koós Réka előadásában teljesen más megvilágítást kap, mint amit annak idején az együttes megálmodott. A dalokat Gömöri Zsolt, az Edda frontembere hangszerelte, bár a szöveg és a zene nem változott, de modernebb, maibb köntösben hallhatja a közönség” – tette hozzá Pozsgai Zsolt .

Az előadás látványvilágát több mint ötven négyzetméteres LED-fal erősíti. A musical minden korosztály számára remek szórakozást ígér. A nézők a régi slágereket felidézve nosztalgiázhatnak és emlékezhetnek az Omega együttes tagjaira.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !