A közterület-felügyelet folytatja az ellenőrzéseket

Csepel.hu, Csepel.info

A csepeli közterület-felügyelet munkatársai idén januártól eddig összesen 106 rendszámtábla nélküli vagy műszaki okok miatt üzemképtelen, roncs gépjármű tulajdonosát értesítették, hogy a csepeli közterületekről távolítsák el az ott parkoló gépjárműveiket.

A csepeli közterület-felügyelet a Facebook-oldalán is naprakészen közli az elszállított autókról szóló híreket.

Értesítés a tulajdonosoknak

Az érintett gépjárművek tulajdonosait legalább tíz nappal korábban értesítették ajánlott levélben arról, hogy autóikat elszállítják, amennyiben nem viszik el azokat. A felszólító levélben leírják, hogy Csepelen mely telephelyre kerül a kocsi, mennyibe kerül a szállítási és a napi tárolás díja. Az értesítéseket követően hetvenhét alkalommal a tulajdonosok eleget tettek a felszólításnak és eltávolították a közterületen, szabálytalanul tárolt járműveiket. Huszonkilenc esetben a közterület-felügyelet járőrei kénytelenek voltak elszállíttatni a rendszámtábla nélküli vagy műszaki okok miatt üzemképtelen roncs gépjárműveket. Noha előzetesen is tájékoztatják a tulajdonosokat a tudnivalókról, a jármű elszállítási helyén szintén értesítést hagynak, hová kerültek az autók.

Megállási, várakozási tilalom

A Kossuth Lajos utca 112–120. szám, az Ady Endre út 13–15. szám alól (a SPAR áruház gazdasági bejárata előtti részen), illetve a Karácsony Sándor utca és a Teller Ede utca sarkáról kilenc alkalommal vitettek el gépjárműveket megállási és várakozási tilalom megsértése miatt. Harmincnégy esetben értesítettek ki gépjármű-tulajdonosokat, akik lejárt műszaki érvényességű, de rendszámmal rendelkező járműveiket hos – szabb ideje parkolókban, illetve mellékutakon, a forgalmat nem akadályozva tárolják. A jelenlegi jogszabályok egyelőre nem teszik lehetővé ezeknek az autóknak az elszállítását. A lakosságot irritáló állapotok megszüntetése érdekében a közterület-felügyelet javaslatot tett a szükséges jogszabályi háttér rendezésére. Az ellenőrzéseket májusban is folytatják, amelyek fokozottan kiterjednek a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyek használatának jogosságára, a megállási és várakozási tilalom megszegőire.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “A közterület-felügyelet folytatja az ellenőrzéseket” bejegyzésre

  1. Mónika L. szerint:

    A csikó sétányon áll a parkolóban egy szürke opel astra, NUR-868 a rendszáma, azt sem használja senki már évek óta, csak a helyet foglalja a parkolóban

  2. Mónika L. szerint:

    Csikó sétány végén, majdnem az Akácfa utcánál lévő parkolóban áll

  3. László szerint:

    Az maradhat… 😎

  4. Gary Ridgway szerint:

    A Merkúr elején a vajda-Rover sem került még kampóra. 🤣

Itt lehet hozzászólni !