„A zene az örömről és a szeretetről szól”

Csepel.hu

Csepel ad otthont a ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongorversenynek és Zongorakurzusnak, amelyet már hetedik alkalommal rendeznek meg.

A megnyitón Borbély Lénárd köszöntötte a megjelenteket.

Elmondta, nagy öröm számára, hogy a kerület ad otthont a rendezvénynek, amelyre az idén rekordszámban jelentkeztek versenyzők. „A zene az örömről és a szeretetről szól: ennek jegyében kívánok mindenkinek jó versenyzést és tartalmaz szórakozást az elkövetkezendő négy napban” – tette hozzá.

Dr. Fülöp Péter, a ZeneVarázslat Alapítvány elnöke vette át a szót, aki hangsúlyozta, az alapítvány nem csak a programsorozat szervezésével foglalkozik, hanem például sikeres, nyári zenei táborokat is tartanak. A céljuk az, hogy minél szélesebb körben terjesszék a klasszikus zene fontosságát, szeretetét.

Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a ZeneVarázslat megálmodója szerint a zene egy ajándék, szépre és jóra nevel; fontos, hogy már gyerekkorban megismerkedjünk vele. A programsorozatról szólva elmondta, az idén valóban minden eddiginél többen jelentkeztek határon innen és túlról is: „Fontosnak tartjuk, hogy azok is be tudjanak mutatkozni a versenyen, akik – bár nem zenei hivatás mellett döntenek – kedvüket és örömüket lelik a muzsikálásban” – tette hozzá.

A megnyitó után interaktív foglalkozás következett: Várnagy Andrea a jelenlevő csepeli kisiskolásokkal a zenéről, a muzsika által kiváltott érzésekről beszélgetett. A zongoránál Várnagy Andrea mellett lánya, Farkas Lili ült.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !