Elszállítják a szabálytalanul várakozó autókat Csepelen

Csepel.info, Csepel.hu

A csepeli közterület-felügyelet, tájékoztatja a csepeli lakosságot, hogy február 27-től, azaz a mai naptól megkezdik a közterületen szabálytalanul várakozó, elhelyezett és üzemképtelen gépjárművek elszállítását.

A felügyelet kéri, hogy fokozottan legyenek körültekintők a járművekkel történő leparkoláskor, mert azon KRESZ szabálysértések, és szabályszegések esetén elszállításra kerülnek azok a járművek, amelyek az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztetik, valamint a közúti közlekedést zavarják.

Első körben, 2023. február 27-én a Kossuth Lajos utca 112-120. szám alatti területről a várakozni tilos hatályában jogosulatlanul várakozó gépjárművek elszállítását kezdték meg. A gépjárművek elszállítására azért került sor, mert azok akadályozzák Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. gépjárműveit a kommunális hulladékok elszállításában. A fokozatosság elvét betartva a Közterület-Felügyelet már 2023. január eleje óta visszatérő ellenőrzések során több alkalommal is figyelmeztetésben részesítette a Kossuth Lajos utca 112-120. szám előtt a várakozási tilalom hatálya alatt parkoló gépjárművek tulajdonosait, üzembentartóit. „Mivel a figyelmeztetések eddig sajnos nem vezettek eredményre, és a gépjárművek tulajdonosai továbbra is akadályozzák az FKF Zrt hatékony működését, ezért rákényszerültünk arra, hogy erről a területről a járműveket elszállíttassuk.” – áll a közleményben.

A KRESZ szerint üzemképtelen (műszaki hibás, roncs) és hatósági jelzés nélküli gépjárművek elszállítását 2023.02.28-án az Ady Endre u. – Árpád utca – Zsák Hugó utca által határolt területről kezdik meg.

Az elszállított gépjárművek forgalmi rendszámai a Csepel.hu-n láthatók, illetve az intézkedés helyszínén értesítést helyeznek el az elszállítással kapcsolatosan.

Az elszállított gépjárművel kapcsolatban további tájékoztatásért a Csepeli Közterület-felügyelet 0-24 órás diszpécser szolgálatát lehet hívni a 06 70 795-7014-es telefonszámon.

Közben megtudtuk, 2023. 02. 27.-én 13:10-kor elszállításra került az IBS-620-as forgalmi rendszámú autó a Kossuth Lajos utca 114. címről várakozási tilalom megsértése miatt. A gépjármű a II. Rákóczi Ferenc út 289-295.-ös címre lett elszállítva egy telephelyre. Délután újabb elszállítás történt a Kossuth Lajos utca 114.-ről, rendszáma: LYB-152.

Fontos, hogy az érintettek hívják a CSKF ügyeletét, mert a felügyelőknek nyilatkoztatni kell a telephelyen, hogy elismeri-e a szabálysértést és helyszíni bírságot kap. Ha pedig nem ismeri el a szabálysértést, eljárás indul az illetővel szemben. Az elszállítás költségét az üzembentartónak ki kell fizetnie a telephelyen az elszállító szolgáltatónak, mielőtt elviszi a járművét, és a személyazonosságát okmányaival kell igazolnia a felügyelőknek.

Forrás: Csepel.hu

13 hozzászólás “Elszállítják a szabálytalanul várakozó autókat Csepelen” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Majorban, a Makádban van 5, várjuk!

  2. Mónika L. szerint:

    Csikó sétány 12 előtt egy kék színű rendszám nélküli mazda áll már mióta, ezzel is foglalja az amúgy sem sok parkoló helyet

  3. Gary Ridgway szerint:

    A Majorban ma nem jártak. 🙂
    Aki 2-3 autó helyére bír beállni, azt nem lehet felnyomni? 😛

  4. Feri Tudodmelyik szerint:

    Ladik U. Hollandi út sarkáról és a közeli Duna parti parkolóból is elvihetnék az “autószerelő” roncsait.

  5. Armageddon szerint:

    Na meg a Határ utca és a Szatmári találkozásánál tároltakat.

  6. Guriga szerint:

    Béke tér 1. Hetek óta ott áll

  7. Gary Ridgway szerint:

    Armageddon!
    Ott nem csak a szerelőre várók vannak, a 3/4-e a beálló nélküli “társasházak” szemete.

  8. Armageddon szerint:

    Nyárfa vége a gumis előtt? Igazi Balkan.

  9. Armageddon szerint:

    A majori Spar mogott van egy furgon, amit hirdetesnek hasznalnak. Moge jarnak hugyozni a csovesek.
    Kozter?

  10. Nagyapó szerint:

    Armageddon! 278-0150

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Gary Ridgway szerint:

    Fater!
    Nem jönnek ki, csaxólok.

  12. Armageddon szerint:

    Papa!
    Ismerem a számukat, de nem érnek rá. Sok a munka, például a piac környékén kell lófrálni, hogy ki, hol parkol.
    A tennivalókat sorolhatnám, de belefáradtam.
    A lényeg, hogy jó sok játszótér épüljön, meg olyan park, amit a helyi tahók egy hét alatt szétb@nak (lásd Brenner János park). Persze erről nem az önkormi tehet, de a szar tervezésről igen.

  13. Gary Ridgway szerint:

    Pedig azt írták, hogy valami világszínvonalú kamerarendszer van. 🤣

Itt lehet hozzászólni !