Orbán Viktor: Ha a hadicélok tisztázatlanok, akkor nagyon könnyű eltévedni

Magyar Nemzet

„Egy háborúban, amikor a hadicélok tekintetében tisztázatlanság van, akkor nagyon könnyű eltévedni. Az orosz–ukrán háború esetében pedig egyik oldalról sem világos, hogy mi a hadicél” – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint ez érvényes Ukrajnára is, amely persze a szabadságát védi, de nem világos, hogy ez mit jelent. Mérnek-e katonai csapást Oroszország területére, meddig akarják visszaszorítani az orosz csapatokat? A Krím ostrom alá kerül vagy nem? – tette fel a kérdést a kormányfő.

Mint fogalmazott, a belesodródás oka nemcsak az, hogy a konfliktus lokalizálása helyett összeurópaivá emeltük a háborút, hanem a magunk számára sem tisztáztuk, hogy meddig van a segítségnyújtás határa. Így nehéz háborúzni. – állapította meg.

Problémás és észszerűtlen Ukrajna NATO-tagsága

A miniszterelnök szerint ha valaki ismeri a számokat, akkor azokból jól látszik, hogy Oroszország mennyit költ egy évben a fegyverzetének a fejlesztésére. Mint mondta, ha az európai NATO-tagállamok katonai kiadását összeadja, az nagyságrendekkel haladja meg az oroszt. Ha ehhez az amerikait is hozzáadjuk, a realitások világossá vállnak. – Ma senkinek nincs arra esélye, hogy a NATO-t megtámadva sikert érhessen el – mutatott rá. Mint mondta, ha megtámadnak bennünket, kötelező egymást kisegíteni. Ezért probléma Ukrajna NATO-tagsága.

A NATO egy védelmi, nem pedig háborús szövetség, ezért nem észszerű Ukrajna NATO tagsága – húzta alá.

A kormányfő a magyar álláspontról úgy fogalmazott: erkölcsileg és politikailag is helyes, ráadásul észszerű. Mint mondta, létezik egy olyan reflex, hogy az emberek egy idő után elkezdenek valamelyik félnek szurkolni, szimpatizálni a háborúban.

Ezt azonban egy politikusnak nem szabad megengedni, különösen ebben a helyzetben, amikor kiderült, ezt a háborút senki nem tudja megnyerni.

Ukrajna mögé olyan erőforrásokat mozgósít a Nyugat, amellyel lehetetlenné válik a legyőzése, ugyanakkor Oroszországot sem lehet legyőzni – állapította meg. Éppen ezért a józan álláspont azt mondja, hogy tűzszünet legyen. Ahhoz viszont, hogy béke legyen, tárgyalni kell.

A magyar álláspont lényege pedig az, hogy mielőbb tűzszünet legyen – szögezte le. A miniszterelnök meglátása szerint fontos, hogy a magyarok lássák: nem vagyunk elszigetelve abban a hozzáállásunkban, hogy békepártiak vagyunk. Hozzátette, az ENSZ is egy békepárti szöveget fogadott el ma éjszaka.

Beszélt arról is, hogy miközben Magyarországot bírálják Brüsszelben, mégis mi vagyunk az egyetlen olyan ország, amely se nem orosz, se nem ukrán, de emberáldozatokat szenved, ugyanis a kárpátaljai honfitársaink is életüket veszítik a háborúban.

Svédország és Finnország NATO-csatlakozásáról Orbán Viktor úgy fogalmazott: Törökország aggálya, hogy szerintük Svédországban olyan terrorista szervezetek működnek, amelyek Törökország ellen dolgoznak. Mivel ők is a szövetségeseink, ezért az ő hangjukat is meg kell hallanunk – húzta alá. A magyar szempontot kifejtve a miniszterelnök elmondta: azt kérte a frakciótól, hogy szavazzák meg Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Erről azonban vita volt, egyebek mellett azért, mert Svédország hazugságokat terjeszt Magyarországról – mutatott rá.

Spekuláltak az emberek ellen

A szankciós politikára térve a miniszterelnök kifejtette: hazánk a kezdetektől világossá tette, hogy ez nem jó útvonal, amennyiben ugyanis Magyarország szankcionálja Oroszországot, az megöli a magyar gazdaságot. Mint mondta, Magyarország a szankciók miatt megugró energiaárak következtében négyezermilliárd forinttal több pénzt fizet energiára, mint egy évvel korábban. Bár ezt a pénzt előteremtik, ki fogják gazdálkodni, de ennek jobb helye is lenne.

Oktatás, egészségügy, innováció, fejlesztések. Volna helye ennek a pénznek, de kiveszik a magyarok zsebéből. Ez egy rosszul kivitelezett szankciós politika, és ennek a következményét mi fogjuk elszenvedni – mutatott rá.

– Amit mi előre láttunk – folytatta –, arról feltételezhetjük, hogy más is látta.

Vannak ugyanis olyanok, akik spekuláltak a szankciókra és annak következményeire. Tudták, hogy ennek következtében energiát kell beszállítani Amerikából. Tudták, hogy felmegy az energiaár. Spekuláltak az emberek ellen, s ezen halálra keresték magukat – jegyezte meg. Orbán Viktor szerint nagy hit kell ahhoz, hogy elhiggyük, nem volt összejátszás a spekulánsok és a döntéshozók között.  Ami viszont a Covid idején a gyógyszerbeszerzések esetében történt, ez a feltételezés több mint jóindulatú a brüsszeli bürokratákkal szemben – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor az interjúban is megerősítette, hogy 2023 végére egy számjegyűre csökkentik az inflációt Magyarországon. A kormány intézkedéseinek köszönhetően lassulni fog az áremelkedés mértéke. – Ennek a lassulásnak pedig az lesz az eredménye, hogy év végére egy számjegyű lesz az infláció – szögezte le.

A gyermek szent és sérthetetlen! 

A kormányfő a gyermekvédelem kapcsán megismételte: Magyarországon a gyermek szent és sérthetetlen! Kiemelte azt is, hogy genderideológia nem egy marháskodás, trendi dumcsi, hanem valós veszély, amelynek megakadályozáshoz az államnak is lépnie kell. Ki kell alakítani, hogy Magyarországon legyen a legszigorúbb gyermekvédelmi rendszer Európában – rögzítette a miniszterelnök. Mint mondta,

ő is föl van háborodva, amikor szóba kerül az óbudai pedagógiai asszisztens szexuális botránya, és benne is felmerül, hogy hol volt az igazgató, hol volt a tankerület, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyermekekre. Erre a mai nap során, ha találkozik Pintér Sándor belügyminiszterrel, világos választ szeretne kapni – tette hozzá.

Forrás: Magyar Nemzet

49 hozzászólás “Orbán Viktor: Ha a hadicélok tisztázatlanok, akkor nagyon könnyű eltévedni” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Mint Szíjártó esetében, meg ennél a jóembernél is megfigyelhető hogy ki nem ejtik Putyin nevét. Mintha az ukránok valami ismeretlen-láthatatlan ellenséggel hadakoznának. A beragadt lemez az megy: Béke-béke-béke-béke-béke.
    A másik dolog amit nem értek, választ sem kapok rá, több helyen kérdeztem hogy az inflációt Brüsszel okozza a háborús szankciókkal, ez a mantra megy. Hogyan csökkenti le Orbán év végére egyszámjegyűre az inflációt ha Brüsszel továbbra is szankciózik. Nem fognak leállni. Ezek szerint tudnák ezek kezelni a inflációt Brüsszeltől függetlenül is csak eddig xartak bele az egészbe. Várom Nagyapó kimerítő “szagértő” válaszát. Moslékozáson kivül persze nem számítok másra…🤣

  2. White Trash szerint:

    Hazugság élő adásban!

  3. Nagyapó szerint:

    Először, Orbánnak mindig igaza lesz!
    Azután, aki nem hallotta a miniszterelnök élőadását, esetleg nem érti, az ne kritizálja!
    A 27 uniós tagállam közül egyedül nálunk növekedett 2022-ben a reálkereset, más országokban mindenhol csökkent a vásárlóerő éves szinten.

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. László szerint:

    KSH nettó 400ezret mond Budapesten, vidéken a felét. Mikor a vidéki feljön Pestre mert itt olyan jól lehet keresni és szembesül a nettó 250-nel, meg a brutál albérlet árakkal olyankor mi van fater? Szóval megelőzünk 27 uniós tagállamot…

  5. Zacskós szerint:

    Nagyapó egyetértek veled, hogy Orbannak mindig igaza van! 1988-ban még éltette a liberalizmust és Soros Györgyöt is! Hoppá! 🙂

  6. Horváth János szerint:

  7. Gary Ridgway szerint:

    Az senkit nem zavar, hogy a 27 tagállam közül mindenki szembe jön az autópályán? 🤣
    De az sem zavarja ezt a derék embert, hogy egyik félnek sem jut eszébe abba hagyni a háborút? Lehet, hogy ők átadnák Putyinnak a telek kulcsát, de van, aki meg nem.

  8. Gary Ridgway szerint:

    Az öreg háziszar persze megint csúsztat.
    Most Kádár helyett van Orbán.
    Nálunk volt/van a legmagasabb infláció, nálunk emelkedtek a tagállamok közül legjobban az élelmiszer árak, mi vesszük a legdrágábban a gázt,… ennyi. 😜

  9. Nagyapó szerint:

    Az EU úgy viselkedik, mint az ókori rómaiak, üvöltve biztatják a gladiátorokat, hogy öljék egymást (meg a keresztényeket). Európában csak 2 ország, Magyarország és Vatikán van a béke mellett. Viszont a világban olyan “törpeállamok” vannak a béke mellett, mint Kína, India, Arab Liga, Afrika, D-Amerika!
    Merre imegy az autó? Ki megy szemben a forgalommal?🤣 🤣 🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. László szerint:

    béke-béke-béke-béke – de hogyan képzeli el azt a békét a csuti ramszesz, fogalma sincs.
    Ukrán megmondta: “Csak akkor állunk meg, ha az 1991-es határokon belül visszaállítottuk Ukrajna egységét” -. értve vagyunk öreg? Próbálja meggyőzni őket. Olyan jó felé megy az autó hogy már Izraelben is “orbános” zászlót lengettek.

  11. Nagyapó szerint:

    Bizony, Pesten és Győr környéken lehet a legjobban keresni. Ezért létesítenek újabb gyárakat Zalaegerszegen, Debrecenben, Nyíregyházán, stb.

    Érdekes az infláció alakulása. A nyáron Nagy miniszter közölte, hogy az aszály okozta veszteség óriási, de az ország ellátása biztosított. Ezután csodák csodája, elindult az ár (amit még a baloldali médiumok is fokozták )felfelé, vele a liszt. a tészta, a kenyér. Most az EU megszánva Ukrajnát, beengedte gabonájukat. Lett nagy sírás-rívás, mert kiderült, hogy van gabona, csak a gazdák nem adták el, várva az egyre magasabb árat, most meg sírnak, mint a sebes fenekű csirkék, hogy ráfizetnek. Hát nem érdekes?

    A kormány meg annyit lop, hogy az államadósság a vártnál erőteljesebben csökken, a bruttó hazai termékhez viszonyított aránya 73,5%-ra javult a 2021. évi 76,8%-ról. Bizony-bizony!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. László szerint:

    Ezt a köztörvényes bayerzsóti mondja a hírtévén? Szóval a baloldali médiumok. Volt itt róla cikk hogy jön Csepelre az ukrán búza és az nem “most” volt. Recesszió van fater…

  13. Gary Ridgway szerint:

    Fater, baszdmeg, ha Putyinod nem áll meg, Medvegyeved már a lengyel határig menne, Ukrajna adjon át mindent, vagy hogy a faszomba képzelitek? Idióta csürhe vagytok.

  14. Gary Ridgway szerint:

    Az ukrán kisebbség felszólalására be sem ment a főnököd, fater. Ennyit tudtok. 🙂

  15. László szerint:

    Ment Svédországba a köhögő bolha megnézni alkalmas-e már az az ország a NATO tagsághoz. Mert még kételyek vannak.

  16. Gary Ridgway szerint:

    Mint, ha mi lennénk a ki, ha mi nem! 🤣💪👏👍

  17. Gary Ridgway szerint:

    Kedd van:

  18. László szerint:

    Novák Katalin férje 5 hét kiképzés utám alezredes lett, miközben sorra rugdossák ki a főtiszteket. 👍👍👍

  19. PáLoS TReND szerint:

    HÁBORÚ “MAGYARORSZÁGON” TOMBOL CSAK IGAZÁN!!!…- HISZEN a SZŰZANYAFÖLD MÉRGEZŐK MÁR MINDENÜNKET AKARJÁK!!!
    Megbénítottuk a debreceni akkumulátorgyár területén folyó munkálatokat, ahol éppen most szállítják el a negyven aranykoronás földek termőrétegét. Videó az akciónkról, illetve azt mondom el, hogy miért ellenezzük a beruházást hazánk és a magyarok védelme érdekében:
    https://youtu.be/Whi5FB4v-WI

  20. Nagyapó szerint:

    Milyen érdekes! A moslékkoalíció nem ír semmilyen adatot, csak propaganda szólamokat pufogtatnak.
    Zacskós! Orbánnak nem mindig igaza van, hanem IGAZA LESZ!! Gondolom III/3-as ügynök volt, hogy már 1988-ban figyelte Orbánt! Különben tanulmányozza Churchill politikai pályafutását és észreveszi, hogy csak az ökör igazán következetes!😀
    Az EU minden országa örülne, ha 4,6% GDP növekedést ért volna el. 4,6-es recesszió az közgazdasági csoda!😀😀

    Debrecenben 200 ha területen épül az akkugyár, ami IPARI TERÜLET, tehát csak a gaz nő rajta!😀
    200 ha mezőgazdasági terület hány embert tart el? Legalább 10-et, ellenben a gyár 3000 dolgozót+családjaikat!
    De miért nem mennek tiltakozni Dunaújvárosba, ahol a kokszolómű, a vasmű igazán szennyez?? Ja, mert a kohóban kötnének ki?😀😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. László szerint:

    Munkásszálló és konténerváros is lesz. Biztonsági őr felvételnél, előny ha ezen nyelvek valamelyikét beszéli: ukrán, mongol, dél-koreai. Tehát nem magyarok fognak ott dolgozni, nem fogja fel? Legyen akkor, maga írta 3000 mongol aki csomót köt faxára. A lányom ki nem engedném arrafelé az utcára.

  22. robi szerint:

    Úgy néz ki, a tiltakozások ellenére nem változik a kormányzati szándék: akkumulátor gyártó (és ebből eredően egyszer majd használt akkumulátor feldolgozó és hulladék megsemmisítő) nagyhatalom leszünk.
    Amennyiben a gyárak kötelesek lesznek a használt akkumulátorok visszavásárlására, aligha utaztatják a hulladékokat, csak erről egyenlőre hallgat mindenki. Ez majd a következő kormányokra marad.
    Majd egyszer úgyis kiderül.

    Szerencsére, sokat jártam már Debrecenben (mostanáig egyik kedvenc városom), legfeljebb a jövőben a környékét is kerülöm. Sajnálom.

  23. Nagyapó szerint:

    robi Hogy írhat ennyi butaságot? Ha nem gyártunk akkut, nem lesz használt akkumulátor? Ja!
    Hol kötelezik az akkugyártót visszavételre? Honnan tudják, melyik akkut ki gyártotta? Mi van az import akkuval (import kocsiban)? Ja!
    Ne menjen Debrecenbe, menjen Dunaújvárosba, Győrbe, Ózdra jó levegőért!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. Nagyapó szerint:

    László! Megint dől magából a hülyeség (vagy rosszindulat), mert miért hoznának vendégmunkást, ha a Nyírségben, Borsodban, a Hajdúságban szörnyű a szegénység, nagy a munkanélküliség (vagy nem?)! Ha elfogyott a magyar, erdélyi, ukrán szlovák munkás, jöhetnek a vendégmunkások, de azok is nekünk fognak adózni, nálunk költekeznek. (Minta Németország, ott kik dolgoznak az akkugyárban?)
    Ha ezek is elfogyna, jöhetnek az afrikai migránsok, gondolom azoknak örülni fog a lánya!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. László szerint:

    Honnan tudja kik dolgoznak a német akkugyárakban? Van információja? Persze majd az erdélyi fiatal kell. 1.nem kellenek, 2.nincs már kedvük idejönni átélni a gazdasági csodát. Mongol csendben van, a magyarnak nagy a pofája egyre több bért kér. Mongol majd a munkásszállóról kijár költekezni. Gratulálok…

  26. robi szerint:

    Nagyapó!
    Nem véletlenül épül pont Debrecenben az akkumulátor gyár. Lesz ott egy BNW gyár is.
    A majdani debreceni BNW gyár átveszi az üzemképtelen akkut.
    Mi lesz a sorsa?
    Hol ártalmatlanítják a hulladékát? Ázsiában?
    Valamelyik gyarmatukon?

    Lehet játszani hülyét, sokan be is veszik.
    Harminc évvel a rendszerváltozás után újra ipari nagyhatalom leszünk.

  27. robi szerint:

    Na jó, csak ipari középhatalom.
    Ahogy a főideológusa fogalmazott.

  28. László szerint:

    Mai, hát nem a Magyar Közlöny közölte hír: “Tokaji borházat vásárolt Tiborcz István…”
    Mai hír, pár óra késéssel: “Gulyás Gergely bejelentette: Évi hárommilliárd forintot költ magyar borok népszerűsítésére a kormány” – így kell csinálni… 👍👍👍

  29. Gary Ridgway szerint:

    Ez az öreg retkes szerint rendjén is van.
    Igaz ő már nem fizeti.

  30. László szerint:

    Menne Finnországba köhögni a bolhaküldöttség de “Finnországnak nincs miről tárgyalnia, nincs mit magyaráznia a delegációnak” 💪💪💪

  31. László szerint:

    “Indiai nőket képeznek Magyarországra kamionsofőrnek, havi 681 ezres fizetéssel”
    Az első időkben családjuk nélkül érkeznek, a tartózkodási engedély megszerzése után családtagjaikat is Magyarországra hozhatják. – tudja fater, ezek is környékbeliek. 6 ezer kilométerről. Azt írják Indiában nincs is női kamionsofőr. Nem baj ide jók lesznek, mindenki meneküljön…😀😀😀

  32. Gary Ridgway szerint:

    Megint a kormánygéppel volt egyet “soppingolni”, fussa van ám itt.

  33. László szerint:

    Erasmuson tanuló lányát látogatta meg Orbán Viktor a hanyatló nyugaton Firenzében. A kormányfő egy családi program miatt tett kitérőt, ami csak a repülőgép üzemeltetési költségét tekintve legalább 3-4 millió forintba került az adófizetőknek. Hogy pontosan mennyibe, azt továbbra sem hajlandó elárulni a Honvédelmi Minisztérium, inkább játsszák a hülyét, hogy ők nem tartják számon, mibe kerülnek a gépek repült óránként” – írta a képviselő Facebookon.
    Erasmus működését jól ismerő informátor szerint indulás elött minden hallgató tanulmányi szerződest köt, és Firenze az Elte bölcsészkar diákjaitól olasz nyelvtudást kér, mert olaszul tartják a kurzusokat. Orbán Viktor Róza nevű lánya nem beszél olaszul, ennek ellenére fel van véve.😀
    Ha a Nyugat hanyatlik, akkor miért nem mondjuk a festői Nyizsnyij Novgorodban jár iskolába az a lyány?” 😀

  34. Gary Ridgway szerint:

    Különböző szakmai oldalakon utána lehet nézni, hogy milyen gép – hajtómű kombó mit zabál meg, hol kb. mennyi a reptérhasználat, stb… Elküldtem Hadházynak, írja már meg pontosan ő,mert őt nem rúgják fel. (még)
    Szerintem a kiscsaj nem ott tanul, kamu.
    Fater is okosodott Moszkvában. 🤣

  35. László szerint:

    Stefano Bottoni nevű ember írta a twitteren. Ott él.
    Bejárás volt megint a felcsuti 51-es körzetben. 🤣
    Hadházy Ákos kalauzolta Daniel Freund német EP képviselőt Orbán Viktor apja, Orbán Győző kőbányájához. A német politikus közterületről fényképet készített arról, ahogyan percenként dübörögnek ki a magyar miniszterelnöki család bányájából a kővel megpakolt kamionok. (Korábban újságírók követték is ezeket és -nem meglepő módon – a Mészáros cégei által elnyert állami közbeszerzések építkezéseire jutottak.) Daniel Freund amúgy rendkívül tájékozott a Fidesz aljas és korrupt rendszeréről. A közterületről fényképezés volt Daniel Freund EP képviselő “bűne”, ami miatt Orbán Győző rendőrt akart ránk hívni.

  36. Gary Ridgway szerint:

    Itt van-e:

  37. Gary Ridgway szerint:

    Ez meg van?

  38. László szerint:

    Áder János beszélgetése egy “akkumulátoros” emberrel. Az is megvágva….👍

  39. Gary Ridgway szerint:

    Ennyire hülyék, azt hitték, mindenki a YT-ot nézi, sehol és senki más meg nem hallgatja. Lenéz engem is a Fidernyák, de én leszarom. De lenézi a saját idiótáit is! 💪👍🤣

  40. László szerint:

    A hívek nulla kritikával illetik őket, a lényeg a béke-béke-béke…de hogyan képzeli el a békét? Béke-béke-béke… lemez beragadva. 🤣

  41. Gary Ridgway szerint:

    Az, hogy ők hogyan képzelik el, azt a világ IS tudja.
    Ukrajna leteszi a fegyvert és odaadja a “telket”.
    Mert ez így a regnálónak kényelmes és azt hiszi, lesz ingyen gáz.
    A térség többi tagja ezt nem így gondolja, de tudjuk, hogy ők jönnek szembe az autópályán.
    (Nem az M1-en a porban, mert az mégis olyan Feri és a vihar esete is lehetne)

  42. László szerint:

    Fellebezni lehet?

  43. Gary Ridgway szerint:

    Hamár béke:
    “Az Oroszország által Ukrajnában kitűzött célokat jelenleg csak katonai eszközökkel lehet elérni – jelentette ki Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak.

    Számunkra továbbra is a kitűzött célok elérése az abszolút prioritás, és a továbbiakban is ez marad. Ezeket most csak katonai eszközökkel lehet elérni

    – mondta Peszkov.

    A szóvivő szerint a Kreml nem látja az előfeltételeit annak, hogy az ukrajnai helyzet békés mederbe terelődjön.”

    Így nehéz lesz, nem?

  44. László szellemi örököse szerint:

    Ennyi! Mindkét fél megmondta nem enged. Akkor meg mit akar Orbán a békével? Béke-béke-béke-béke…

Itt lehet hozzászólni !