Jótékony adományok mozgáskorlátozottaknak

Csepel.hu

A Segítség Köve Alapítvány és az önkormányzat közös összefogásával tisztító- és tisztálkodási szereket adományoztak a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete tagjainak.

Az egyenként húszezer forint értékű adományt a Szabó Magda Közösségi Tér színháztermében tartott klubnapon adták át a résztvevőknek. Az egyesület a városvezetés számára közelmúltban felajánlott számítógéppel is gazdagodott, amelyet Borbély Lénárd polgármester nyújtott át.

Köszöntésében elmondta: a jó állapotú számítógépet Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottságának elnöke kezdeményezésére Kaltanecker Gábor csepeli lokálpatrióta ajánlotta fel.

A 40 éves egyesület képviseletében Rizmayer Antalné alelnök is köszöntötte a résztvevőket. Tájékoztatott az aktuális eseményekről, programokról, amely elsőként a közelgő fogyatékkal élők világnapja lesz.

Fosztó Árpádné kultúrfelelős, aki az egyesület színházlátogatásait is szervezi, most a november 22-én tartandó Szabó Magda életéről szóló filmvetítésre hívta fel a figyelmet. Kérdésünkre elmondta: mindig nagy örömmel és jókedvvel látogatnak rendezvényeikre tagjaik. Karácsonyi alkalmukat december közepén szervezik.

Az ajándékozó alapítvány nevében Schönek Márta is szólt a tagokhoz. Ahogy beszédében fogalmazott: az ajándékozás mindig pozitív gesztus, nemes céllal, a szeretet jegyében történik.

Tájékoztatott még arról, hogy az elmúlt két hónapban összesen 17 millió forint értékű adományt osztottak szét csepeli intézményeknek.

A mai napon pedig a kerületben élő vakokat és gyengénlátókat, illetve a siketeket és hallássérülteket várják az alapítvány Mansfeld Péter utcai raktárába ajándékosztásra.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !