Az első világháború áldozataira emlékeztek

Csepel.hu

Az első világháború lezárására és a ’56-os forradalom és szabadságharc csepeli befejezésére emlékeztek 104 évvel ezelőtt, 1918. november 11-én írták alá az első világháborút lezáró fegyverszünetet.

Erre a napra emlékezve tartott csendes megemlékezést az önkormányzat a Szent Imre téri emlékműnél. Az első világháború áldozatainak számát tizenöt millióra becsülik – köztük sok csepeli lelte halálát a különböző frontokon.

A megemlékezésen az önkormányzat részéről Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek helyeztek el koszorút, ezen kívül a csepeli Fidesz-KDNP frakció és több megemlékező koszorúja kapott helyet.

Ezután a résztvevők a Szent Imre téren található Pesti Srác szobránál helyezték el a megemlékezés virágait és mécseseit, ahol az 1956-os forradalom és szabadságharc csepeli befejezésére emlékeztek meg.

Forrás: Csepel.hu

9 hozzászólás “Az első világháború áldozataira emlékeztek” bejegyzésre

 1. Hozzászóló szerint:

  A legjobb ezekben a megemlékezésekben, hogy mindig munkaidőben vannak.

 2. László szerint:

  Miért nem mentek közelebb? Persze ott már nem melegít a nap.

 3. Bagoly szerint:

  László !

  Miért nem jársz pszichológiai gyógykezelésre ?
  A te esetedben ingyenes lenne még TAJ kártya hiányában is !

 4. PáLoS TReND szerint:

  MÁR, AKIK MARADTAK…
  ORBÁNIA = AUSCHWITZ a KÖBÖN!!!
  ZSICI-HITLER NYUNYÓKÁHOZ KÜLDI az ÁLTALUK MEGMÉRGEZETT ÁLDOZATOK HOZZÁTARTOZÓIT!!!
  Új „feladatot” kapott a felcsúti felbujtó és főkolompos Nyunyókája (Müller Cecília!!!), aki parancsra „önfeledt” oltakozásra buzdította a nemzetközi zsidó-maffia mérgeivel az egészséges embereket!!!
  Az ún. koronavírus-világjárvány által okozott megbetegedésben elhunytak hozzátartozóinak megsegítésére létrehozott, közhasznú tevékenységet végző alapítvány tevékenységében segédkezik majd az eddig tiszti főorvosként szereplő halál-nagyi!!!
  Értitek a csíziót?
  A Rothschild szolga Olstein=Orsós=Orbán Viktor miniszterelnöknek mutatkozó lószerszám csütörtöktől új „haláli” elfoglaltságot biztosít a xanaxra rumpuncsozó vérmérgezőnek (Müller Cecília Terminátor Őnagyságának!!!) a Magyar Közlönyben megjelent új szabályozás alapján.
  Az Orbán rezsim még a fővárosi és megyei kormányhivatal, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatal népegészségügyi feladatai ellátásáról, továbbá az egészségügyi államigazgatási szerv kijelöléséről szóló korábbi rendeletét is módosította.

  A javarészt Orbán ösztökélésére és zsarolására agyon oltatott áldozatokká lett hiszékenyek mára koronavírusban elhunytak hozzátartozói támogatást kérhetnek az alapítványtól, amely a kérelem megalapozottságának vizsgálatához a járványügyi feladatkörben eljáró egészségügyi államigazgatási szervtől, mostantól tehát magától „Mengelénétől” (Müller Cecíliától!!!) kérhet adatot.
  http://web.t-online.hu/apuska/media/12/04__Lelki_terror_mix.mp3

 5. László szerint:

  Engem személyesen Bilkei Pál vizsgált. Elváltozást nem talált. Mihez képest persze. Auróra hajó egy sortüzzel nem tisztelgtett?

 6. Gary Ridgway szerint:

  Bagoly!

  Baszdmeg, nem a kártya a lényeg, hanem a szám, nameg az, hogy rendeztt-e a számlád! 🤣😂😁👏👍

 7. László szerint:

  Így van! 50 ezer alá kell menni akkor nem fenyegetőznek végrahajtással. Meg is írtam nekik hogy kit fenyegessenek… 🤣

 8. PáLoS TReND szerint:

  “A háború mindig a csalás útját járja.
  Így ha képesek vagyunk valamire, tegyünk úgy, mintha nem lennénk rá képesek; ha valamit felhasználunk, tegyünk úgy, mintha nem használnánk fel; ha közel vagyunk, keltsük azt a látszatot, hogy távol vagyunk; ha távol vagyunk, keltsük azt a látszatot, hogy közel vagyunk; előnyöket kínálva csalogassuk (az ellenséget), sorait megzavarva mérjünk csapást reá; ha mindene megvan, jól készüljünk fel ellene; ha erősebb nálunk, kerüljük el (az összecsapást); ha dühös, vezessük félre; magunkat alantasabbnak mondva tegyük elbizakodottá; ha friss erővel rendelkezik, fárasszuk ki; ha (egységei) szoros kapcsolatban vannak, ziláljuk szét őket; ott támadjuk meg, ahol nem készült fel a védekezésre, s akkor küldjük előre (csapatainkat), amikor (az ellenség) éppenséggel nem várja.”
  Szun-Ce

 9. Nagyapó szerint:

  És, ha mindez nem elég és a hunok átgázolnak rajtunk, építsünk falat!
  Haj-Nal 😁

  Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !