Ábel Attila: Mi nem leszünk szocik!

Vélemény

Csepel 2006-ig a legerősebb baloldali kerületek között volt, de tudtuk, hogy a csepeli szocik végtelenül korruptak. Az önkormányzatban nem volt üvegzseb, az MSZP-ben pedig maffiatörvények, hallgatás uralkodott. Így konkrét eseteket sokáig nem ismertünk, bizonyítékunk nem volt semmire. Aztán 2009-ben, nem sokkal az MSZP-t érintő csepeli kettős gyilkosság után megtört a csend. Először engem kerestek meg többen információkkal, közöttük a csepeli lakásmutyi üggyel, amivel ma Szenteczky Jánost elítélték. Németh Szilárd az általam és Werner Péter által szerzett bizonyítékokkal tette meg a feljelentéseket. Lassan feltárult előttünk az MSZP által létrehozott, velejéig korrupt rendszer. De a magyar “igazságszolgáltatás” ezernyi buktatója, elfogultsága és igazságtalansága is, aminek köszönhetően 12 évig lehetett húzni a jogi elszámoltatást.

Amikor 2010-ben megnyertük az országgyűlési majd az önkormányzati választást, minden ígéretünk és vállalásunk ezen alapult: mi nem leszünk szocik. Mi nem leszünk olyanok, mint ők.

Az önkormányzat pénzügyi átvilágításával, a mutyigyanús szerződések felbontásával mintegy kétmilliárd forinttal csökkentettük éves szinten a kerület kiadásait. Ezt a hatalmas munkát Borbély Lénárd alpolgármester, 2014 óta Csepel polgármestere végezte. Hogy mennyire sok pénzről van szó, jól mutatja, hogy az orosz-ukrán háború miatti energiaár-emelkedések szintén kétmilliárd forinttal növelték volna meg a kerület kiadásait. Csepel vagyona emellett az utolsó MSZP-s években tízmilliárd forintot csökkent. A csepeli baloldal kormányzása tehát felért egy állandó háborús energiaválsággal és vagyonvesztéssel. Nem csoda ilyen tolvajvilág mellett, hogy a kerületre, fejlesztésekre nem maradt se pénzük, se idejük, se energiájuk.

Nekünk viszont éppen a korrupció visszaszorításából lett pénzünk fejlesztésekre, amit kormányzati és uniós források is segítettek. Ám a pénz és a hatalom nagy úr: aki nem vigyáz, aki belenyúl, megszédül, azt maga alá gyűri. Így amikor megírtam a Vörös Csepel című könyvemet, és Németh Szilárddal kiálltunk a sajtó elé, arról is beszéltünk, hogy bármely pártban történhetnek a könyvben leírt bűncselekményekhez hasonlók. “A jelen vezető pártja, a Fidesz-KDNP is okuljon ebből a könyvből” – kezdte a beszédét Németh Szilárd. Majd kijelentette: “egyszer és mindenkorra vegye tudomásul minden közéleti személy, minden politikus, hogy ezt, amit ez a könyv tartalmaz, még egyszer, Csepelen, nem lehet megcsinálni, büntetlenül.”

Azóta sok év telt el. Tudjuk sajnos, hogy a Fideszben is lettek olyanok, akik nem bírták ki. Belenyúltak a közösbe vagy lenyúlták a másokét, és a szocialisták szintjére süllyedtek. Lettek, akik olyanok akarnak lenni, mint a szocialisták voltak. Ezek a politikusok mindannyiunkra szégyent és kárt hoznak. Csepel mai vezetése azonban – sok-sok fideszes vezetésű kerülettel, várossal együtt – ugyanazt vallja és vállalja, mint 12 évvel ezelőtt: Mi nem leszünk szocik! Én erre büszke vagyok.

Forrás: Ábel Attila, Facebook

10 hozzászólás “Ábel Attila: Mi nem leszünk szocik!” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Mi van, kampány van? Nem megy a szekér? Ocsúdnak az emberek?

  2. Hozzászóló szerint:

    Sajnos a jelenlegi közbiztonság jelentősen alulmúlja az egy-két évtizeddel ezelőttit. Megnyugtató módon lenne szükség ezt rendezni, mert az ígért két hét már sokszorosan eltelt. Tervezni és gyarapodni is csak nyugodt háttérrel lehet.

  3. Zsivány szerint:

    Most a bűnözők segélyezésére megy el a pénz, azért romlik a közbiztonság. Nagyon elszaporodtak a problémásék.

  4. Gary Ridgway szerint:

    Megint mit szenvedtek? 🤣👏👍

  5. Horváth János szerint:

    Ti nem lesztek szocik? A szocik hozzátok képest gyenge kezdők, mondhatnám nyeretlen 2 évesek.

  6. Zsivány szerint:

    A szocik nemcsak hazudtak, csaltak, loptak, de a terror eszközéhez is nyúltak, sőt gyilkoltak is!

  7. pl szerint:

    Mondja ezt, aki ki tudja milyen pénzből, fideszes domainnal, szerverrel kampányol gátlástalanul évek óta, fedezi gazdái lopását, és teszi dicstelenné a “csepel” nevet a jóérzésűek legnagyobb bánatára. Szégyen!
    Meddig lehet (jól) megélni a szar tizenéves fröcsögtetésével?! Mikor ír Csepel pénzügyeiről? Az utak a járdák állapotáról, a megszűnő postai szolgáltatásokról? Vajon tervezi-e valaha közérdekűvé tenni ez a szennyoldalt, v marad mindörökké fidesznyaló, a polgit piedesztálra emelő, és hatalomban tartó, Zsivány bandája?

  8. Zsivány szerint:

    Ami tényszerű, az igaz, és nem szorul magyarázatra. Ami viszont hazugság, azt el kell ismerni!
    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/18102/hamisitott-idezetet-tartalmazo-emlektabla

  9. Gary Ridgway szerint:

    Csepeli bérlakásból a Market – Garancsi szponzorlatig című honlapról van-e szó? 🤣👍

Itt lehet hozzászólni !