“Isten nyugosztalja!” – Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzott Wittner Máriától

Bors, Csepel.info

Végső búcsút vettek Wittner Máriától a Dunakeszi temetőben péntek délben.

Búcsúztatásán részt vett Novák Katalin köztársasági elnök, Áder János volt államfő, Orbán Viktor miniszterelnök, és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is. Csepelt, melynek Wittner Mária a díszpolgára, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester képviselték.

Október 14-én délben a Dunakeszi temetőben vettek végső búcsút Wittner Mária 1956-os szabadságharcostól. Az Országgyűlés sajtóirodájának korábbi közlése szerint a Dunakeszi temető ravatalozójánál tartott búcsúzást követően a hamvakat szűk családi körben helyezték nyugalomra.

A szertartás szervezői arra kérték a búcsúzásra érkezőket, hogy kegyeletüket egy szál fehér rózsával róják le. A búcsúztatás a gyászoló család kérésére nem volt sajtónyilvános, kizárólag az MTVA készíthetett felvételeket az eseményről.

A temetésen Novák Katalin köztársasági elnök mellett Orbán Viktor is részt vett. A miniszterelnök Facebook-posztban is megemlékezett a magyar hősről.

Ha az unokáimnak el kell majd magyaráznom, mit jelent magyar hősnek lenni, akkor az elsők között fogom nekik elmesélni Wittner Mária történetét. Isten nyugosztalja!

– írta bejegyzéséhez Orbán Viktor.

3 hozzászólás ““Isten nyugosztalja!” – Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzott Wittner Máriától” bejegyzésre

  1. Obaidi szerint:

    A jó Isten nyugosztalja Wittner Máriát, nyugodjék békében. Ámen

  2. László szerint:

    Október 23-án nem halljuk Orbán könnyekig megható beszédét. Budapest nem kér belőle…

  3. Horváth János szerint:

    Nézem ezt a Csepeli Hírmondó nevű valamit, utolsó oldal. Közterület elnevezve Wittner Máriáról. Ti tényleg ekkora barmok vagytok?

Itt lehet hozzászólni !