Dél-Budapesti Pedagógusnap a Nemzeti Színházban

csepel.hu

Elismeréseket adtak át a Dél-Budapesti Pedagógusnapon a Nemzeti Színházban. A regionális szintű pedagógusnapot immár harmadik alkalommal rendezték meg. Az eseményt 2019-ben hívta életre a Dél-Budai, a Dél-Pesti és a Külső-Pesti Tankerület, hogy szakmai szervezetként méltó és igényes programmal ünnepeljék mindazokat, akik hosszú évtizedek óta a katedrán állnak, áldozatos oktató-nevelő munkát végeznek. Idén Csepel és Soroksár önkormányzata több, mint ötszáz óvodapedagógussal, tanítóval és tanárral közösen ünnepelt. A kitüntetéseket Tóth János, a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetője, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és Bese Ferenc, Soroksár polgármestere adták át.

Magas szakmai tudása, az angol nyelv népszerűsítése iránti elkötelezettsége, kiemelkedő kerületi munkaközösség – vezetői munkájáért, Dél-Budapest Köznevelésért elismerésben részesült Kovácsné Taksás Ildikó, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanára. Magas szintű szakmai munkájáért Dél-Pest Köznevelésért elismerést vehetett át Kondor Ágnes, a Szárcsa Általános Iskola pedagógusa.

Gyémánt diplomát adtak át a Budapesti Felsőfokú Tanítóképző Intézet jogutódja nevében Földi Jánosné számára.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Polgármesteri kitüntetést kapott modellértékű vezetői munkájáért: Kohári Márta gyógypedagógus, SNI ellátásért felelős intézményvezető-helyettes és Kovács Tóth Katalin tagóvodavezető. Óvodapedagógusi munkája elismeréseként: Szeleczkiné Lőrinc Erzsébet és Mériné Deák Margit óvodapedagógus. Esélyteremtő pedagógusi tevékenységéért: Majoros Viktória gyógypedagógus és Földi Mária logopédus.

Az ünnepségen köszöntötték azokat a díjazottakat is, akik a múlt héten állami kitüntetést vehettek át a Pesti Vigadóban. Hirholczné Faragó Tündét, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetőjét (Brunszvik Teréz-díj). Atanaszov Ferenc Endrét, a Herman Ottó Általános Iskola pedagógusát és Szrjeborni Ervinnét, a Katona József Általános Iskola pedagógusát (Apáczai Csere János-díj), valamint Torma Bélánét, a Herman Ottó Általános Iskola pedagógusát (Trefort Ágoston-díj).

Az elismerések átadását követően a vendégek a Rómeó és Júlia című előadást nézhették meg.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !