A magyar rezsiárak a legalacsonyabbak Európában

Origo

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint az év negyedik hónapjában is Magyarországon voltak a legalacsonyabb energiaárak az EU-ban. A földgáz lakossági átlagára 2,79 eurócent/kWh volt, amely a felmérésben szereplő fővárosok között a legolcsóbb, a villamosenergia átlagára pedig a második legkedvezőbb Európában.

A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi ár-összehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgázárait mutatja be. A vizsgálat adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint

ÁPRILISBAN IS EURÓPA LEGALACSONYABB ENERGIAÁRAIVAL KALKULÁLHATTAK A MAGYAR LAKOSSÁGI FOGYASZTÓK.

A MEKH áprilisi nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint Budapesten a lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia átlagára 10,32 eurócent/kWh volt, amely a vizsgált fővárosok listájában a második legkedvezőbb. A 27 uniós tagállam fővárosában fizetendő lakossági villamosenergia-árak átlaga áprilisban 27,48 eurócent/kWh volt, azaz a magyar fogyasztók több mint 60 százalékkal fizettek kevesebbet az áramért az uniós átlagnál.

Áprilisban több európai fővárosban is kiugróan nőttek a lakosság által fizetendő villamosenergia-árak. Bécsben a januári 31,84 eurócent/kWh áprilisra 48,81 eurócent/kWh-ra nőtt, de emelkedés volt Koppenhágában 15 százalékkal, Londonban 39 százalékkal és Amszterdamban is 51 százalékkal. 2022 áprilisában Budapesten a földgáz lakossági átlagára 2,79 eurócent/kWh volt, amely a felmérésben szereplő fővárosok között a legolcsóbb és kevesebb az előző hónapi árhoz képest.

Ezzel szemben a 24 uniós tagállam fővárosában fizetendő lakossági földgázárak átlaga áprilisban 12,69 eurócent/kWh volt, ami négy és félszerese a magyar árnak. Az év első hónapjának áraihoz viszonyítva Londonban csaknem 90 százalékkal, Bécsben 40 százalékkal, Rómában közel negyedével növekedett a lakossági földgáz ára.

MAGYARORSZÁGON A REZSICSÖKKENTÉS EREDMÉNYEKÉNT AZ EGYETEMES SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBE VEVŐ FOGYASZTÓK ÁLTAL FIZETETT VILLAMOS ENERGIA – ÉS FÖLDGÁZ ÁRÁT JOGSZABÁLYOK RÖGZÍTIK ÉS TARTJÁK FIXEN, AZAZ A MAGYAR LAKOSSÁG VÉDETT A PIACOKON KIALAKULT ÁREMELKEDÉSEKKEL SZEMBEN.

A MEKH havonta megjelenő ár-összehasonlító jelentései a Statisztika rovatban érhetők el, írta a társaság közleményében.

Forrás: Origo

25 hozzászólás “A magyar rezsiárak a legalacsonyabbak Európában” bejegyzésre

  1. kormánypárti kitiltott szerint:

    Megfizetjük másban. Aki az ellenkezőjét ide leírja, az tudja, hogy hazudik. Pénz még nem termett a fán.

  2. robi szerint:

    Minél több energiát használ valaki, annál nagyobb támogatásra tesz szert a nagy kalapból.
    Az úszómedencék vizének és az előkelő villák gépkocsi lejárójának a fűtését a kis jövedelműek is támogatják a közösből.

  3. PáLoS TReND szerint:

    …a FIZETÉSEKRŐL NEM is BESZÉLVE!!!

  4. László szerint:

    Négyszeres áron veszem a gázt mint amennyiért adom nektek. Persze hogy nincs olyan idióta kormány az egész földkeregségen aki ezt megcsinálja. Milyen fizetés bírja majd el a valós árakat? A milliós fizetés, abból meg kevés van. Ezzel tisztában van Orbán Viktor, tudja hogy gond lesz. A TEK őrizze álmukat…:P

  5. Betke szerint:

    A bérekkel hogy állunk?

  6. kormánypárti kitiltott szerint:

    Kedves Betke!
    Majd jön Nagyapó és elmagyarázza, hogy tele vagyunk lóvéval, csak mi nem találjuk a számlánkon, mert… Csak. 🙂
    …és egyébként is semmi nem drágul, nincs is háború, a zsidók, az ukránok, stb…
    Persze még KariGeri is. ))) 🙂 (((

  7. pl szerint:

    Mondjátok lassan, h megértsük…
    nem lesz gáz—ár—emelés… 🙂
    Csak a következő tízezer cikknek emelkedik majd az ára:
    -a piacon minden
    -a közértekben
    -a kenyeresnél minden
    -az éttermekben, büfékben minden
    -a bankoknál minden
    -az építőiparban minden
    -a közösköltség
    -a szállodákban minden
    -a strandokon minden
    -a külföldi utazásnál minden
    -stb. stb. stb.
    MEGÓVJUK A REZSICSÖKKENTÉST!!!

  8. Babi szerint:

    A cikk szerzőjét orvos látta?Persze, gondolom igazi káder kádár.

  9. Nagyapó szerint:

    Talán érdekes, hogy a választások óta a kormánypártok népszerűsége 60 %- ra nőtt!!!!!!!!! A moslékkoalícióé meg alulról nézi a bányász béka hátsóját.🙂
    Az emberek nem eszik meg a moslékkoalíció szövegét A 8,5 % infláció mellett a bérek 10-15 %-kal emelkedtek. Persze aki lecsót akar főzni, annak sokba kerül!
    Nem igaz, hogy aki több energiát fogyaszt, az több támogatást kap, mert azoknak már régen napelemes rendszerük van. L. Horváth Csaba uszodáját és üvegházát!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. kormánypárti kitiltott szerint:

    Öreg, miért kell hazudni? Ön szerint senki nem vásárol? Ezt az üres napelemes dumáját meg ne hozza fel, mikor ellene trollkodik. Viszlát!

  11. kormánypárti kitiltott szerint:

    80Ft lesz a tojás, Nagyapó! Erre varrjon gombot.

  12. kormánypárti kitiltott szerint:

    “A cseh belügyminiszter azt kéri Magyarországtól, hogy gyorsítsa fel a Csehország területén tartózkodó ukrajnai roma menekültek esetleges ukrán–magyar kettős állampolgárságának ellenőrzését.”
    https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/csehorsz%C3%A1g-azt-k%C3%A9ri-hogy-magyarorsz%C3%A1g-ellen%C5%91rizze-az-ukr%C3%A1n-magyar-kett%C5%91s-%C3%A1llampolg%C3%A1rokat/ar-AAXcFQc?ocid=msedgntp&cvid=d18649a6dd464302a2103672522e1c69
    Nesze, cenzor!

  13. László szerint:

    Ezért kellett boldog-boldogtalannak megadni a kettős állampolgárságot! Majd tolják át az embereket a határokon, magyarok vagytok menjetek. Fogadjuk őket örökbe! Nagyapó 1300 Ft-ért láttam már csak literes étolajat egy CBA-ban, árultak ők is tavalyi árasat, többfélét még pár napja. Erre szokták mondani “Apa kezdődik…” Méregesse csak a népszerűséget, gratulálok. 🙂

  14. PáLoS TReND szerint:

    33 év kellett a Soros által létrehozott összes párt politikus-parazitájának, hogy a forintból a világ legócskább valutáját matolcsyzzák!!!
    Az, hogy Orbán nem megszorításoknak mondja a direkt pénzrontást és Magyarország totális kifosztását az izraeli cégek által, az nettó cigánykodás, ami a vérében van.
    Ellenben a magyar bérből és fizetésből élőknek a zsebével…- amiben a sárga csekkeken kívül már sűrű fillér sem cseng.
    …de persze a hígagyú zsideszeseknek ez még mindig nem smafu; – és nem adósrabszolgává nyomorítás!!!
    Majd, ha a sok betelepített ó és újmigráns bűzétől már nem tudnak 1 jól esőt és “kövéret” szippantani a rakparton…- na, akkor talán, de mán’ túl későn lesz!!!

  15. kormánypárti kitiltott szerint:

    László!
    Még az elején történt, hogy barátomat elkapta a Covid és beültem helyette egy körre, segélyt lefuvarozni a határra. A “magyarok” fele roma volt, aki átjött. Ennyi. Ugyanez van Romániában, csak ott még többen vannak. Ez a fagyi vissza fog most izomból nyalni.

  16. Nagyapó szerint:

    kormánypárti kitiltott Jól tükrözi hozzászólása a moslékkoalíció rasszizmusát, ami hasonló a csehekéhez, ugyanis:
    – honnan tudják ki a cigány? Ki kell tűzni jelvényként a kereket, mint valaha a sárga csillagot?
    – ha ukrán útlevéllel megy valaki az menekült? Vagy nem?
    – ha magyar útlevele van, akkor szabadon közlekedhet az EU-ban! Vagy nem?
    Kíváncsi vagyok, hogy a cseh kormány rasszizmusa nem ütközik-e az alapjogokba és Újházi, Cseh, stb. küldöttek tiltakoznak-e?
    Jó lenne, ha az ellenzék is gondolkozna – néha!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Nagyapó szerint:

    László (péntek – 08:48)! Azt írja:”Nagyapó 1300 Ft-ért láttam már csak literes étolajat egy CBA-ban, árultak ők is tavalyi árasat, többfélét még pár napja.”
    Mivel az ársapka idejét kiterjesztették, ezért tegyen bejelentést a Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatalnál! Egy öntudatos vásárló ezt teszi!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. kormánypárti kitiltott szerint:

    Nagyapó megint csúsztat, mint Oroszország! Mondtam én, hogy egy levitézlett kommunista így hal meg. Nem én mondtam semmit, hanem a csehek. Nagyapó, gondolom, hogy nem hülyegyerekek szűrik ki, hogy nem tudnak, csak magyarul, tehát feltételezhető, hogy nem ukránok, de gondolom, hogy a demenciája ellenére még maga is meg tud különböztetni két embert. Semmi rasszizmus, ez egy hír, hogy milyen okosan és ügyesen adtak ki állampolgárságot. 😁👍

  19. kormánypárti kitiltott szerint:

    Most mi van a lopott gabonával a Földközi-tengeren?
    Le kellene foglalni hajóval együtt, nemde?
    Gondolom, hogy Erdogan kiengedte a Boszporuszon…

  20. László szerint:

    Magyar ember magyar maffiózó termelő áruját veszi így hát vettem egy kartonnal az 1300 forintosból, lesz az még drágább is. Amúgy már mennyiségi korlátozás van a csirkére is, mi lesz itt jegyrendszer? 😁

  21. Nagyapó szerint:

    kormánypárti Jól megtanulta a moslékkoalíció kapitányának stílusát, azaz hazudni, majd ellenkezőjét állítani, aztán letagadni! Ezt írta (péntek – 17:14),” A “magyarok” fele roma volt, aki átjött. Ennyi. Ugyanez van Romániában, csak ott még többen vannak.”
    kormánypárti honnan tudta a határon, hogy ki a roma? Bizony ez az igazi RASSZIZMUS!!! Így válogatták a nácik a cigányokat, zsidókat az auschwitzi utazásra!
    Igaza van MZP-nek, a moslékkoalícióban együtt vannak a kommunisták és a fasiszták.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. kormánypárti kitiltott szerint:

    Nagyapó már megint terel. Semmiféle rasszizmus nincs ebben. A csehek ideküldik őket, mert van magyar állampolgárságuk is. Megehetik, amit főztek, Nagyapó! 😛

  23. László szerint:

    Ne csak addig kelljen a határontúli dupla magyar amíg megmutatják neki hová tegye az ikszet. Gondoskodni kell róluk!

  24. kormánypárti kitiltott szerint:

    “Magyar állampolgársággal is rendelkező romák kérnek menedéket Prágában, és veszik fel a segélyeket
    Kaotikus a helyzet a prágai főpályaudvaron, ahol több száz ukrán menekült, részben magyar állampolgársággal is rendelkező kárpátaljai roma tartózkodik. Ellátásuk, elszállásolásuk komoly gondot okoz a cseh hatóságoknak. Erről Vít Rakusan cseh kormányfőhelyettes, belügyminiszter beszélt. Azt mondta: a cseh államnak a jövőben nem lenne szabad készpénzt adni a menekülteknek, hanem közvetlenül kellene finanszírozni az ellátásukat és a szállásukat. Jelenleg ugyanis fejenként havi 5000 koronát, azaz 83 ezer forintot kapnak, míg például Magyarországon ez a támogatás 1900 koronának felel meg.

    A belügyminiszter szerint sürgősen ellenőrizni kellene, hogy a menekültek az ukrán mellett rendelkeznek-e magyar állampolgársággal. Ha igen, akkor a schengeni szabályok szerint Csehországban nem jogosultak semmiféle segélyre.

    A prágai sajtóban az elmúlt napokban felmerült, hogy a kárpátaljai, részint magyar romákat bűnszervezetek szállítják Csehországba. A prágai belügyminisztérium becslése szerint Csehországban jelenleg több mint 200 ezer ukrán menekült tartózkodik. Pontos adat nem ismert, mert Csehország nem tartozik a schengeni övezet határországai közé. A cseh idegenrendészet eddig mintegy 345 ezer speciális – egyéves tartózkodásra, munkavállalásra, egészségügyi ellátásra, szociális támogatásra és az oktatási rendszer igénybevételére feljogosító – vízumot adott ki az ukránoknak. A sajtóban idézett becslések szerint a menekültek közül mintegy 140 ezren részben visszatértek Ukrajnába, részben más országba távoztak a schengeni övezeten belül, többségük a pénzsegély felvétele után.”

    Most akkor mi a V4 tag Csehekkel, Nagyapó? Meséljen! Mondom, visszanyalt a fagyi! 😛

  25. kormánypárti kitiltott szerint:

    Nem volt erre, Nagyapó? A fene megeszi magát! 😁😛

Itt lehet hozzászólni !