Erődemonstráció: ha ez lesz a választáson is, az ellenzéki összefogás ismét megbukhat

444, 888, Csepel.info

Orbán Viktor: “nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa az országot ebbe a háborúba”. Márki-Zay Péter: “közvélemény-kutatást még soha nem nyertem, igaz, választást még soha nem vesztettem el.”

Összetettünk két képet és két beszámolót. A két kép magáért beszél. Az ellenzéki összefogás nagygyűlésén megjelentek száma töredéke volt a kormánypártihoz képest – ám az ellenzék mindig kevesebb embert tudott megmozgatni a tüntetésekre. A két beszámoló egyike a kormánypárti 888 oldalé a kormánypárti nagygyűlésről, a másik az ellenzéki 444 beszámolója az ellenzéki összefogás nagygyűléséről szól. Így korrekt a két kép, így demokratikus a két beszámoló. Illetve: demokratikus igazából az lenne, ha beszámolhatnánk a többi ellenzéki pártról is, akik azonban most háttérbe szorultak, ám a választáson akár előtérbe is kerülhetnek. Különösen a parlamenti bejutás határán álló Magyar Kétfarkú Kutya Párt. 

Orbán Viktor: Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa az országot ebbe a háborúba

„Mióta létezik közös magyar nemzeti emlékezet, azóta a magyarok mindig ugyanazt akarták: legyen béke, szabadság és egyetértés. Így mondták 1848-ban is a márciusi ifjak. A békéhez, a szabadsághoz és az egyetértéshez ugyanarra a dologra van szükség: erőre” – fogalmazott a miniszterelnök a március 15.-én megtartott Békemeneten.

Orbán Viktor beszéde elején felidézte az október 26-ai Békemenetet.

Akkor megüzentük a baloldalnak: nem oda Buda. Sőt, most már ha jól látom az esélyeket, nem oda Pest sem”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Az ellenzéki Index – kivételesen – nem csak félmondatokat idézett a békemeneten megjelentektől

Felhívta rá a figyelmet, hogy a baloldal jelenleg a legmélyebb tanácstalanság állapotában és a szétesés hátárán billeg.

Miniszterelnök-jelöltjük, akit üstökösnek hittek, mára egy földbe csapódott kihűlt kődarab. Micsoda szerencse, hogy nem ezeknek a kezében van az ország vezetése”

– mondta Orbán, kiemelve: „Mi 12 éve egy erős országot építünk”.

Mióta létezik közös magyar nemzeti emlékezet, azóta a magyarok mindig ugyanazt akarták: legyen béke, szabadság és egyetértés. Így mondták 1848-ban is a márciusi ifjak. A békéhez, a szabadsághoz és az egyetértéshez ugyanarra a dologra van szükség: erőre. Gyenge nép nem kap békét, csak megkegyelmeznek neki. Gyenge nép nem tud tető alá hozni semmilyen egyetértést. A béke, a szabadság és egyetértés az erős nemzetek sajátja. A szerencse mindig az erőseket segíti, és mindig a talpukra esnek”

– fogalmazott a kormányfő.

Hangsúlyozta, hogy 2010-ben megfogadtuk, mindig kiállunk Magyarországért, és egyetlen percre sem fogjuk feladni. Ezzel kapcsolatban kiemelte, 200 ezerrel több gyerek született, mintha a baloldal maradt volna kormányon az elmúlt 12 évben.

„A veszélyek korába léptünk, nincs tere a hibázásnak, és nincs tere a kapkodásnak” – mondta a háborúval kapcsolatban Orbán Viktor.

Az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni”

– jelentette ki, kiemelve: „Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé. Ezért se katonát, se fegyvert nem fogunk küldeni a harcterekre”.

A miniszterelnök hozzátette, a baloldal elvesztette a józan eszét és beletámolyogna egy véres háborúba, ahová magyar katonákat és magyar fegyvereket akarnak küldeni.

Nem hagyjuk, hogy katonai célponttá tegye a baloldal az országot és a kárpátaljai magyarokat”

– szögezte le.

Elmondta, hogy nincs kizárva az sem, hogy a választás napján a szomszédban dörögni fognak a fegyverek, éppen ezért még jelentősebb a választás tétje.

Békepárti jobboldal, vagy háborúpárti baloldal.

„Mi azt mondjuk, hogy őrizzük meg Magyarország békéjét, aki a békére szavaz, az a Fideszre szavaz” – fogalmazott Orbán.

A népszavazással kapcsolatban elmondta, egységesek vagyunk, ezért is fogjuk megnyerni a népszavazást.

Beszéde végén a miniszterelnök felhívta rá a figyelmet, hogy csupán 19 nap maradt a választásokig, most fordulunk be a célegyenesbe.

Induljunk, és nyerjük meg életünk legfontosabb csatáját”

– zárta beszédét Orbán Viktor.

Forrás: 888

Márki-Zay Péter: Közvélemény-kutatást még soha nem nyertem, választást még soha nem vesztettem el

A Műegyetem rakparton tartott nagygyűlést az egyesült ellenzék március 15-én, párhuzamosan az Orbán-beszéddel. A nagygyűlés Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt beszédével zárult, aki így kommentálta a közvélemény-kutatásokat, amelyek nem őt hozzák ki esélyesnek:

„közvélemény-kutatást még soha nem nyertem, igaz, választást még soha nem vesztettem el.”

Ezzel arra utalt, hogy az eddigi három politikai megmérettetését (a 2018-as, majd ‘19-es hódmezővásárhelyi polgármester-választást, majd az ellenzéki előválasztást) megnyerte annak ellenére, hogy nem számított korábban esélyesnek. Ezt rendszeresen kiemeli a kampánybeszédeiben, most pedig valószínűleg azért érezte fontosnak ennyire hangsúlyozni, mert a legtöbb előrejelzés inkább a Fideszt tartja esélyesnek az április 3-ai választáson.

Az ellenzéki összefogás pártján álló  Telex sok csalódott ellenzékit szólaltatott meg a – Márki-Zay szerint – kommunista és fasiszta szövetséges összefogás politikusain kívül is

Azt mondta, ő sok emberrel beszélget, és próbálja meggyőzni őket, de mindenkit egyedül nem tud, ezért mindenkit arra kért, győzzön meg három embert, hogy szavazzon az ellenzékre. Utalt a saját és az ellenzék hibáira is – igaz, egy olyan gondolatmenet részeként, aminek vége az volt, hogy szerinte ezekkel a hibákkal együtt is érdemes leváltani az ellenzékre a kormányt.

Érdemes leváltani egy embert, aki menekül a vitától egy olyanra, aki néha meggondolatlanul fogalmaz és néha a szövetségesei sem értenek vele egyet? – kérdezte, mire a közönség azt válaszolta, hogy igen.

Beszélt arról, hogy 22 éven át egyszerű adófizető és „keresztény 7 gyermekes édesapa” volt, és 4 éve meg sem fordult a fejében, hogy itt fog állni, ő is csak magánbeszélgetésekben panaszkodott. A korrupt fideszes harácsolással szemben az ellenzék olyan országban hisz, ahol segítenek a gyengéken, nem kötelező a védőoltás, a tanároknak és ápolóknak pedig megbecsülést adnak.

Szerinte sosem volt még ennyire egyszerű a választás:

„A Kelettel szemben Európát válasszuk!”

Azt mondta, nem emlékszik olyan ünnepre, amikor bárki megkérdezte volna, hogy a márciusi ifjak voltak-e a hősök. 1848, 1956, 1989, amikor forradalmakat vívtunk a szabadságért és igazságért, mindenért, amiért érdemes élni – mondta. Jó volt magyarnak lenni bárhol a világban, büszkék lehettünk rá, mert a történelem jó oldalán álltunk, de ma, 33 évvel a rendszerváltás után már nem egy nép vagyunk a világ számára, nem emberek milliói, hanem egyetlen arc. Egy ember kisajátított minket 12 éve, elhomályosítva mindent, amit generációk építettek – mondta. Márki-Zay szerint most egy ember viszi vásárra a mi bőrünket a világ szemében.

Beszéde előtt az ellenzéki rendezvény sztárvendége a lengyel Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke volt, vagyis egy olyan politikus, aki nemrég még Orbán Viktorral tartozott közös pártcsaládhoz.

Tusk arról beszélt, az ukránoknak most a demokráciáért fegyverrel kell harcolniuk, „a mi harcunk pedig” fegyver helyett szavazólappal folyik. Szerinte Európának és az ukrán népnek is nagyon fontos, hogy ki nyer április 3-án Magyarországon, és elmondta azt is:

Ha Bem József ma élne, most az ellenzéki nagygyűlésen lenne.

A nagygyűlésen kihirdették az ellenzék 12 pontját, amit kettesével olvastak fel a pártok vezetői, saját beszédeik mellett.

Forrás: 444

35 hozzászólás “Erődemonstráció: ha ez lesz a választáson is, az ellenzéki összefogás ismét megbukhat” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Megtöltötték a hidat. Csak van 1-2 millió szavazójuk. Ha már 444, Jutubon a videójuk „Ha ők nyernek, én fejbe lövöm magam” cimmel meg is szólalnak, bár ne tették volna. 3:17-nél feltünik a csepeli polgármester úr is.

  2. Baba szerint:

    Békamenet

  3. Földi űrutazás szerint:

    A Győzike félék soha nem vonulnak fel politikával kapcsolatban.Díj vagy jól fizető szerződés lesz a vége.Azért egy ufológus egy adócsaló és egy fosszájú az első sorban…mázli, hogy dolgoztam.

  4. Fakanál szerint:

    Győzike, Elítélik adócsalásért, de hirtelen nem került bajba, és még hirtelen fideszes is lett. Hmmm, vajon véletlen? De “Győzike” egy tökéletes példa, hogy mennyi értelmes ember veszi körül ezt a pártot, amiből jó ízlésű ember marhára nem kér! 🙂 Na, de a lényeg, megérte vonatoztatni és buszoztatni a “jövő nemzedékét” (kaccc-kacc-kacc), mert hát ugye csak előre, nem hátra…. hát persze 😀 😀 😀

  5. László szerint:

    Nem sok ismert ember vagy közéleti személyiség vállalja be hogy fideszes. Marad Győzike. Biztos lett neki valami intézve, meg kell hálálni.

  6. PáLoS TReND szerint:

    NEM ez a FŐ HÍR!!!…- hanem az, hogy közben a felcsúti 17 ÉV FEGYHÁZRA ÍTÉLTETTE a TALMUDISTA “Fővárosi Törvényszékkel” a MAGYAR HAZAFIT: BUDAHÁZY GYÖRGYÖT!!!
    TEHÁT 2022-ben MÉG ERŐSEBB ZSIDÓ HARAPÓFOGÓBAN VERGŐDIK a MAGYARORSZÁGI (I)GAZSÁGSZOLGÁLTATÁS, MINT 140 ÉVE, AMIKOR is az ÁTKOZOTT TALMUDISTA GYILKOSOK KIVÉREZTETTÉK SOLYMOSI ESZTERT!!!
    …MÉG, HOGY NEM VAGYUNK GYARMAT?!

  7. Szilvia szerint:

    Hát igen, a Csepel Info is olyan, mint a közmédia… Itt sem a korrekt tájékoztatás a cél. Lehet, hogy az ellenzéki nagygyűlésről nem a kezdet előtt egy órával készült fotót kellene közzétenni.
    Hanem mondjuk a valóságot megosztani. Ha nincs félnivalója a Fidesznek, akkor vállalhatja a valóságot…
    https://hang.hu/valasztas/az-allami-hirugynokseg-nagyon-nem-akarta-hogy-latszodjon-mennyien-voltak-az-ellenzek-nagygyulesen-138254

  8. kormánypárti szerint:

    Ne hazudozzál mán, ha a közmédia kiegyensúlyozatlanul tájékoztatna, elmarasztalná a médiahatóság! Nem igaz, hogy ellenzéki közszereplőknek nem biztosítanak lehetőséget a megszólalásra, azonban a külföldi finanszírozású balliberális médiatúlsúlyt muszáj ellentételezni. MZP is szépen elmondhatta a maga mondókáját, tessék csak megnézni:

  9. Lennox szerint:

    Kormánypárti: fordított esetben is ez volna a véleményed ugye.

  10. Szilvia szerint:

    Kormánypárti: igazad van. 4 év alatt 5 perc lehetőség a közmédiában. Ez tényleg kiegyensúlyozott, nem is érdemes rajta vitázni 🙂 Mondjuk én szerencsére nem nézem, és vannak ezzel még így páran 🙂

  11. kormánypárti szerint:

    Szilva: akkor ezek szerint a közmédia alatt csak a közrádiót érted? Feltételezem, hogy amit nem ismersz, arról nem alkotsz véleményt látatlanban, mivel nincsenek előítéleteid. Legalábbis ez egy normális gondolkodású embertől elvárható viselkedés.

  12. Szilvia szerint:

    Nem, azt nem mondtam, hogy nem ismerem, csak nem nézem egy ideje, mert nem találtam elég kiegyensúlyozottnak 🙂 Igen, egy normális gondolkodású embertől elvárható, hogy elfogadja, más embernek lehet más a véleménye, mint neki 🙂 Ami nem változik akkor sem, ha napestig kötekedsz 🙂 Én elfogadom a tiédet, legyen szép napod 🙂

  13. László szerint:

    Kormányos! Közrádió? Mind a gázos tulajdonában van, ami nincs azt kevés helyen lehet fogni. Egész nap nonstop kormányfényezés és 10 percenként Mészáros és Mészáros Kft. a lakosság szolgálatában reklámmal. Amúgy 12év alatt 5 perc. Médiahatóság? Kinek a kezében van? Ki hozta létre? Azért az 5 perc miatt is hogy rettegnek. Ki tudja lement-e mindenhol az országban. Itt egy paródia, miniszterelnök-jelölt vita. Hűen tükrözi az állapotokat. Érdemes megnézni.
    Youtube: Orbán – Márki-Zay vita a köztévében Somogyi András

  14. kormánypárti szerint:

    Oké. A rendezvény kezdete előtt kb. 20 perccel készült képről Szabó Tímea ezt írja: “az MTI fotósa az ellenzék rendezvényét fél órával a kezdés előtt lefotózta”. Ezt te már úgy adod tovább, hogy a kezdet előtt egy egész órával készült a fotó. Nos tévedtél vagy szándékosan túloztál? Szóval mi a valóság?

  15. Nagyapó szerint:

    Locsogó Kacsa ismét nagyot alkotott a Műegyetem rakparti összeröffenésen! Némi plagizálással elmondta, hogy a választásra mindenki vigyen magával 3 embert! Úgy legyen, kap kb. 10 000 szavazatot!😀😀
    Kap szavazatot, de mikor? Márc.15.-én közölte, hogy “20 nap múlva szavazás”! Remek az a nap április 4.-e, menjenek, legfeljebb eléneklik az internacionálét!😛😛😛
    És ezt az embert szeretnék miniszterelnöknek?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Gyula szerint:

    A két pohár… 😎

  17. László szerint:

    Lehet megnyeri a választást. Ami a lényeg odalett a nagy haver, Európában már csak az áll vele szóba kinek ad 4 milliárd Ft-ot. Nehéz kormányzás elé néz. A birkamenet is csak hídon összetorlódva volt mutogatva. Szerintem szándékosan belassították, annál látványosabb az a terheléspróba 😛

  18. László szerint:

    Az ellenzéki megmozdulásról tegyétek be a valós légiképet. A Telexen vagy a Szabó Timea fészbok oldalán találjátok.

  19. Gyula szerint:

    László!
    Nyerjenek, majd megeszik a főztjüket, ezt az osztogatásosdit. Mindenképp mindenki állja a számlát, csak ezt a MongolFidióták még nem tudják. 😁 Majd megtudják. 😛

  20. pl szerint:

    Októberben Turult húzogattok fel, s alá a városban, most meg…
    Minden rendszer magáénak lopta a márciust… Remélem, h ez volt a mélypont, a Nemzeti Dallal, Gábor Áron rézágyújával, a giccsparádéval egyetemben. Ez már tényleg szégyen, most már ne keressük tovább Petőfit, könyörgöm!
    Március 15-e jó lecke volt. Vegyük tudomásul:
    A NER meghág MINDENT, és MINDENKIT, ebként lehugyoz minden építményt, sírt, fát, bokrot, MAGYARSÁGOT, felségterületének nyilvánítva azokat! Ez az amire a NER képes, ehhez adja MINDENKI a jóváhagyását, aki erre szavazott, és szavazni fog!
    Persze a pénz nagy úr…

  21. László szerint:

    Ki a NER szekerét tolja…😛

  22. Nagyapó szerint:

    No de eetásak! Mikor mennek szavazni? Ápr. 3.-án, ahogy a kiírták, vagy ápr. 4.-én ahogy kapitányuk kiszámolta?😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. László szerint:

    Amikor kell megyünk! Szerszámgéplakatos Tótgabika rázágyúját énekelve. Nem hagyjuk hogy a nemátalakító műtősbuszok járják Csepel utcáit. Szavazunk fater, eredménytelenül…

  24. Szilvia szerint:

    László, egyetértek! Adok harmadikán két x-et! Nehogy már attól kelljen rettegnem, hogy reggel a 12 éves fiam elmegy általános iskolába, mint Kornél, délután meg hazajön, mint Kornélia! Ezt meg kell akadályozni!!!

  25. kormánypárti szerint:

  26. László szerint:

    Majd eldönti az a gyerek.

  27. kormánypárti szerint:

  28. László szerint:

    Persze hogy meg akarja vonni a pénzeket az unió. Mennyi beruházást fizettek már és a helyén csak a pusztaság van, a pénz persze lenyúlva. Megunták. Kihívásokkal teli lesz az a következő 4év.

  29. kormánypárti szerint:

    Van egy olyan érzésem, hogy az ellenzékkel szimpatizáló felheccelt tanárok legkésőbb április 3-án befejezik a műsort. A sok szegény megtévesztett embert gyurcsányiék úgy dobják majd el, mint egy rongydarabot.

  30. László szerint:

    Fel lett az mérve kellőképpen. Hányan vannak a tanárok? Támogatnak ezek minket? Nem igazán… Xarjuk le őket.

Itt lehet hozzászólni !