Újabb feljelentések a BKV-nál

Több pénzt visz el a BKV, mint az összes kórház

Magyar Nemzet, Magyar Hírlap

Várják az új lakókat

Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója ma újabb tíz vállalkozói szerződés ügyében tesz feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) – tudta meg a Magyar Nemzet. A fővárosi közlekedési cég eddig már 28 esetben fordult a rendőrséghez különböző tanácsadói és vállalkozói szerződések ügyében bűncselekmények gyanúja miatt.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a BKV vezérigazgatója ma az Európa Szolgáltató Közhasznú Non-profit Kht., a Honeymood Filmgyártó és Szolgáltató Kft., a Me-Ko Resti Kft., a Lax&Lex Kft., a Suvet Research Piac-, Média- és Társadalomkutató Kft., a Max&Future, a Média a Jövőért! Alapítvány, a Target Média Kft., a Látvány és Forma Iparművészeti Bt. és a Ginko Informatikai Kft. által kötött szerződések miatt tesz feljelentést.

A nyomozók különböző BKV-rendezvényekhez kapcsolódó szerződéseket is vizsgálhatnak, például az UV villamosok búcsúztató ünnepségét és a 120 éves HÉV és villamosok húszmillió forintba kerülő rendezvényeit.

Az érintett cégek többsége ahhoz a kommunikációs és marketingterülethez kapcsolódik, amelyet az a Regőczi Miklós felügyelt, aki február 5. óta házi őrizetben van. A BKV Belső Kontroll Igazgatósága által lefolytatott eddigi 1500 vizsgálat alapján 250 tanácsadói szerződést világították át, amelyek közül a mai tízzel együtt 38-ra nő a rendőrségre került gyanús ügyek száma – írja a pénteki Magyar Nemzet, amelyben bővebben is olvashat a témáról.

Több pénzt visz el a BKV, mint az összes kórház

Elképesztő összehasonlítás látott napvilágot: több pénzből gazdálkodhatott tavaly a budapesti közlekedési társaság, mint a hazai kórházak összesen: a BKV-nak 330 milliárd forint közpénz jutott, míg a nemzeti gyógyító intézményeknek hatmil­liárd forinttal kevesebb.

Nagy a baj az ellátás minden szintjén, mert az idén a kórházak általában tíz-húsz százalékkal kevesebb bevételhez jutnak, mint 2008-ban. A pénzhiány az orvost a beteggel, de a másik orvossal is szembeállítja.

Mindezt tekintve, nem csoda, hogy hatvan kórház, számos szervezet, háziorvos és magánszemély csatlakozott a zöld zászlós tiltakozáshoz – tudatta Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke. A témáról a mai Magyar Hírlap számol be bővebben.

Forrás: Mno.hu, Magyar Hírlap

A témához kapcsolódó cikk az Indexen: Mekk Elek gányolta a HÉV kijelzőtábláit

26 hozzászólás “Újabb feljelentések a BKV-nál” bejegyzésre

  1. Iványi Gabi szerint:

    Elképesztő összehasonlítás látott napvilágot: több pénzből gazdálkodhatott tavaly a budapesti közlekedési társaság, mint a hazai kórházak összesen: a BKV-nak 330 milliárd forint közpénz jutott, míg a nemzeti gyógyító intézményeknek hatmil­liárd forinttal kevesebb.

    Ezek a tragikus eredmények! A következtetés egyértelmű…Ez, már nemcsupán politikai felelősség! Ez…konkrétan..olyan csalás,lopás,korrupció….az mszp és az szdsz politikai és gazdasági felelőssége!

  2. ifjútitán szerint:

    A Fidesz nem kapott helyet a BKV felügyelő bizottságában? Abszolút nem láttak rá az ügyekre?

  3. - szerint:

    Amint ráláttak, kirobbant a botrány. Én így vettem észre.

  4. Tóth Mária szerint:

    … és e közben Ildikó cenzor-asszony mindenkit feljelent,megvéd, áremelést osztogat! kész röhej ez a nő, és még szabadlábon van az egész mszmp!!!!!!

  5. Hugi szerint:

    Titán, figyeld a híreket. A Fidesz hiába követelte a szerzõdéseket és kimutatásokat, egészen addig nem adtak ki semmit, amíg ki Nem tört a Hagyó-Kocsis belháború.

  6. ződ szerint:

    A fidesz által delegált Vitézy Dávidnak már 2007-ben feltűnt a megnövekedett talicskaforgalom a BKV-nál, de akkor még azt hitte csak a lerobbant buszokat pótolják velük!

  7. ifjútitán szerint:

    Értem én, hogy csak most kezdtek belelátni a lapokba pár hónappal a választások előtt eddig nem tudtak semmiről…

    Kocsis Úr is belejött a feljelentgetésbe, gondolom Ő marad majd a választások után is a BKV vezetői posztjában… 😉

  8. atata szerint:

    ződ erősítést kapott az ifjútitán becenevű demagóg szemályében. Bögrét nekik!
    A témára visszatérve a sokak által utált TVK visszavonták-ez apró győzelme volt a Fityisznek, de leginkább a mögötte álló erőnek Aztán a Ződ-zászlós- akarom mondani zöld zászlós, tiba még a kékzászlós buli idején elárulta a kórházakat a hasonszűrű Kórházszövetséggl együtt. Benyelték a pénz visszaadási trükköt és elárulták atzz egészségügyi dolgozókat, hiszen szép csendben kiegyettek negyedúton a kitűzőtt célokhoz képest, a hatalommal.
    Kőzben visszacsempészték a

  9. atata szerint:

    FOLYTATÁS!
    az EMAFT-ot, a TVK lebutított aljas változatát ez a szép betűszó a következőt jelenti : ma szerda van, a hó közepén és már csak három mandulát vehetsz ki, mert elfogyott az erre a hónapra kirótt HBCS-d (pontérteked), hiába végzel bármilyen műtétet, innentől kezdve ingyen dolgozol , mert a TB kasszából egy árva grandot sem fizetünk az amúgy is sz@rban lévő kórházadnak.
    Te megkapod a fizetésed -ha nem dolgozol is -de ha dolgozol akkor a munkahelyed kockáztatod, mert a “fölöslegesen” elvégzett ingyen munkád során felhasznált anyagok, gyógyszerek a veszteség növelő tényezők.
    Ne csodálkozzunk akkor ha az épkézláb kórházi, és alapellátó személyzet szépen csomagol és elmegy olyan helyekre ahol hagyják dolgozni, nem kell számolgatnia, és még a tetéjében rendesen megél, ne adj Isten még gyarapodhat is.
    2009-ben több szakápoló hagyta el az országot, mint ahány egészsségügyi képesítést szereztek ország szerte a középiskolákban. A háziorvosok 10%-a 40 éve körüli 70% 55 év feletti. A legöregebb praktizáló háziorvos 82 éves és négy falu tartozik a körzetéhez.

    Mi ez ahhoz képest, hogy a BKV szarban van? Miért költünk rá annyit ? Jó Sopánka szavaival élve hány lélegeztető gépet vehetnbénk a BKV -re elcseszett milliárdok helyett? Kedves elvtársak erre válaszoljatok!
    Vegyük a vidéki példát, inditsunk “HATÖKRÖS” szekereket -befogni való van elég a vezető kormánypártokban.

    Az első szakaszban vétett hibákért elnézést, az még átolvasás nélkül véletlenül küldödőtt el.

  10. kispajtás szerint:

    A vén faszoknak azért telik a sportolóknál is alkalmazott vérdoppingra, hogy fickósak legyenek. Kemény gyerek(ek) ezek trottyos csepeli vezető(k)

  11. Papi szerint:

    ifjútitán!
    Ha néha a Hírtv-re kapcsoltál volna akkor tudhatnád, hogy Vitézi már lassan két év egyfolytában a BKV-nál történő eseményekről beszél. A felügyelő bizottságban pedig a MSzP-SzDSz koalíció volt többségben és így “nem vettek észre” semmit. Zödöt csak azért nem írtam az elejére mert ő úgy is letagadja a csillagokat is az égről. (Tudod ez maszoppos szokás!)
    Már csak 59 nap! 🙂 🙂

  12. csepeli szerint:

    Ez a 330 milliárd biztos, hogy baromság. 2008-ban 119 milliárd volt a BKV teljes bevétele, amiben benne van az 50 milliárd menetdíjbevétel is. Mégis hogy jött ki a “330 milliárd közpénz”? Ha ez tényleg kijött, akkor beleszámolták a 4-es metrót is EU-támogatásostul, mindenestül. De még így sem hihető a 330 milliárdos adat. Úgyhogy valaki itt jó nagyot hazudott! Mit várjunk persze a Magyar Hírlaptól… csepelinfó meg örömmel átvesz mindent, ami hazugság.

    A lényeg, hogy hazugság legyen, csepelinfó egyből leközli. Ilyenek a szerkesztők, akik egyébként a helyi Fidesz-frakció tagjai.

  13. malacka szerint:

    csepeli és ifjútitán sötét vörösben nyomják

    javaslom a csepelinfónak, hogy tegyen közzé BKV-s jegyzőkönyveket

  14. Papi szerint:

    csepeli!
    Te a balatonöszödi beszédre is azt mondtad, hogy hazugság, pedig ott a Hazug Ferkó ismert el minden aljasságot! Miből gondolod, hogy ez nem igaz?
    Már csak 58 nap aztán fizettek minden gazságért!!! 🙂 🙂

  15. kispajtás szerint:

    csepeli:
    Az mszp amiről azt állítja, hogy hazugság – az IGAZ!
    Amit megígértek, amire megesküdtök – AZ MIND HAZUGSÁG!
    Tudom, most mivel jössz, de kár koptatni a billentyűt, nem vagyok fideszes.
    Csupán az igazságérzetem motivál.
    Egyébként elég szarul álltok, amit magatoknak köszönhettek.
    Annyi hiteletek sincs már, mint egy kupac lószarnak a zaciban.

  16. csepeli szerint:

    kispajtás: Én is tudtam előre, mivel fogsz jönni, de kár volt koptatnod a billentyűt, nem vagyok mszp-s.

  17. Öreg halász szerint:

    Ugyan már.

  18. Gordon szerint:

    Csak nem díszfüggetlen vagy mint újabban Gulyás.

  19. kispajtás szerint:

    csepeli a papagáj

  20. Manitu szerint:

    Gulyás most is MSZP-s. Ahogy csepeli is. Kár, hogy annyira sunyi, hogy azt sem meri vállalni. Innentől meg már tipikus MSZP-s.

  21. csepeli szerint:

    Jellemző fideszes logika a fideszbuzi seggnyalonc Manitutól.

  22. ifjútitán szerint:

    Papi!

    Ritkán nézek HírTv-t, mert olyan érzésem van mintha ott mindenki narancsos kosarakkal rohangálna műsoridőben… 😉

    Gyakorlatilag az FB tagjai belenézhetnek, sőt bele is kell, hogy nézzenek a hivatalos jegyzőkönyvekbe, kimutatásokba…

    malacka:
    egy kicsit benézted a színeket… szerinted, ha valaki nem szereti a narancsot akkor már egyből vörös???

  23. ződ szerint:

    Határozottan imádom a Hír tv-t! Egyszerűen negálom a dolgait, híreit és már is tudom a valóságot! Múltkor a csíkon futott a figyelmeztetés, hogy a rémhír generátorunk hibájából némelyik hírünk igaznak bizonyulhat! De józan ésszel azért akkor is ki lehetett saccolni a valóságot!!!

  24. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kedves balos Ződ úr, ha nem tetszik a HIR TV akkor nem kell nézni, hibákat keresni, lehet a mindig igazat mondó ATV-ét nézni, ott biztosan nem követnek el semmiféle hibát !
    Ja meg lehet gönyörködni (a gyomrom felfordult tőle) a Podolák utcai plakátjába, hogy Csepel érdekeit, értékeit képviseli !!

  25. ződ szerint:

    Anikó kedves! Azt írtam határozottan imádom a Hír tv.-t! Lehet ezt félre érteni? Legyen erős az atv-nek sem jön össze mindig minden. Ma például mire berúgták az SMS és hír csíkot szolgáltató számítógépet, elment fele a Fórum műsornak! Ráadásul a pénteken már leadott üzikkel! Kinek a Podolák utcai plakátjába tetszett gyönyörködni? Ne nízze ha fíl tűle!

  26. Demeter J. szerint:

    Ha valaki netán elhinné a a mesét, hogy a BKV története kilóg a sorból, annak egy gyöngyszem az ország gazdasági tönkreverőinek történetéből: http://www.mno.hu/portal/695076

Itt lehet hozzászólni !