Márki-Zay Péter Csepelen: ilyen egy tomboló diktatúra?

csepel.hu

Gonosz erők, tolvaj kormány, náci és fasiszta diktatúra: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Csepelen tartott utcafórumán nem válogatott a legkeményebb jelzőkben. Olyanokban, amiket biztosan nem mondhatna el egy diktatúrában.

Mintegy hatvanfős tömeg fogadta február 10-én Márki-Zay Pétert a Görgey Artúr téren, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézeténél. A rendezvény résztvevőinek többségét azonban nem az érdeklődők tették ki. A miniszterelnök-jelölt, az MSZP, a DK és dr. Szabó Szabolcs momentumos kampánycsapata, korábbi csepeli szocialista politikusok, valamint Márki- Zay biztonsági emberei és a média képviselői voltak jelen. A fórum ráadásul egy újságíró kilökdösésével kezdődött. Először dr. Szabó Szabolcs ellenzéki képviselőjelölt állt az útjába, hogy ne tudjon kérdést feltenni Márki-Zaynak, majd besegített neki a biztonsági emberek egyike is.

A fórum első szónoka is dr. Szabó Szabolcs, az MSZP–Jobbik–DK–Momentum– Párbeszéd csepeli-soroksári országgyűlési képviselőjelöltje volt, aki az előválasztást nagy sikerként értékelte. Arra szólította fel az ellenzéki szavazókat, hogy akkor is vegyenek részt a választásokon, ha úgy gondolják, hogy Csepel-Soroksáron biztosan nyer az ellenzék. Márki-Zay Péter kiemelte: példát mutattak abból, hogy jobb- és baloldaliak, ateisták és keresztények, cigányok és nem cigányok szeretetben együtt, egy közös célért tudnak összefogni. Kifejtette, hogy az Orbán-kormány szerinte hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormánya. „Hihetetlen gonosz erőkkel állunk szemben” – fogalmazott. A kormány egyik legnagyobb vétkének nevezte, hogy „elültette a gyűlölet magvait”, ígéretet tett arra, hogy „az új kormány megszünteti a magyar-magyar közötti ellentétet”.

„Szeretetbeszédét” – Márki-Zay így jellemzi szónoklatait – azzal folytatta, hogy a „tolvaj kormány” csak folyamatos gyűlöletkampánnyal tudja a hatalmát fenntartani, ahogy tette azt Joseph Goebbels, a nácik propagandaminisztere vagy a Szovjetunió kommunista propagandistái. Hogy a történelmi paletta teljes legyen, megjegyezte, hogy Orbán Viktor fasiszta diktatúrát épít. „Azok a hazug rágalmak, amelyeket ránk próbálnak fogni, csak a Fideszre igazak” – jelentette ki. Példaként említette, hogy a fizetős egészségügyi rendszert nem az ellenzék, hanem a kormány szeretné bevezetni. Szerinte az inflációt is a kormány okozza – csak azt felejtette megemlíteni, hogy az infláció az Európai Unió országaiban mindenhol megugrott, és Magyarországon még így is átlag alatti. Megismételte azt a vádját is, mely szerint nem az ellenzék akarja megnyitni a határokat, hanem a kormány költözteti be a migránsokat.

Márki-Zay Péter „szeretetbeszédben” politikai célra használta a koronavírusos járványban elhunytakat. Azt állította, hogy a világon Magyarországon haltak meg tavaly a legtöbben, és ezért is a kormány a felelős. „Csak szeretettel lehet legyőzni a gonoszt, ahogy a sötétséget is csak a világosság győzi le. Abból a mély gödörből, amibe Orbán Viktor k ormányozta a z országot, a kijárat nem jobbra, nem balra, hanem felfelé van” – zárta beszédét az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

A Csepeli Hírmondó megkérdezte Márki- Zay Pétert, mire gondolt, amikor az előválasztási győzelme után azt mondta, hogy leváltotta az ellenzéket, miközben a Görgey téren tartott fórumán mögötte álltak az MSZP, a DK és a Jobbik jól ismert helyi politikusai? „Nem az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót kell leváltani, hanem a gazembereket, és mindenkit, aki lop vagy hazudik a diplomájáról. Az ellenzéket folyamatosan váltjuk le, most éppen Bangónét” – felelte Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Fonyódi fóruma után pedig azt is megjegyezte, hogy a mögötte álló koalíciót, „a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.” Hozzátette ezután a t is, hogy „gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét”.

LG

csepel.hu

6 hozzászólás “Márki-Zay Péter Csepelen: ilyen egy tomboló diktatúra?” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Az Alföld Géniusza kinyilatkozott: „Nem az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót kell leváltani, hanem a gazembereket, és mindenkit, aki lop vagy hazudik a diplomájáról. Az ellenzéket folyamatosan váltjuk le, most éppen Bangónét” Csepel üdvöskéje után mikor kerül sorra Hajnal Miklós a BKK felügyelőbizottságának elnöke, aki közgazdásznak hazudta magát, egyszerű érettségivel és Vigyori (alias Karácsony), aki folyamatosan hazudozik, esetleg Gyurcsányit az államvizsgájával??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. kerdes szerint:

    nagyapo: a kárpátok géniusza a szülőfalujában első osztályú focicsapatot csinált és stadiont építettet. Magyarországon tud ilyen “géniuszt” mondani? 🙂 (Csak mert ilyen poénos akar lenni.)

  3. Gyula szerint:

    Azér’ annyit itt a margóra, hogy MZP legalább életében dolgozott is! 😁

  4. Hozzászóló szerint:

    Ha ez a fasz lenne most a miniszterelnökünk, már háborúban állnánk az oroszokkal. Mégpedig azok védelmében, akik páros lábbal tiporják a magyar kisebbség jogait.

  5. pl szerint:

    Fasznak itt vagytok ti…

  6. Gyula szerint:

    Putyin haverod jóvoltából már ide is költözhetnek, mind van lakhelye, papíron.
    Tehát a hülye a Fidióták szerint Ukrajna a hibás, mert megtámadták, csak a világ másik 98%-a látja ezt fordítva. Bravó.

Itt lehet hozzászólni !