Orbán Viktor: Elítéljük Oroszország katonai fellépését

Mandiner

„Számunkra a magyar emberek biztonsága a legfontosabb” – hangsúlyozta a magyar kormányfő.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor az orosz támadás után összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzset. Csütörtök kora délután a magyar kormányfő közösségi oldalán videóban jelentkezett be, ebben aláhúzta:

Elítéljük Oroszország katonai fellépését”.

Ismertette: a nap folyamán Brüsszelben válságtanácskozást fognak tartani, s mint hozzátette, fenntartható lesz az európai egység. Hangsúlyozta, hogy a magyar félnek ebből a konfliktusból ki kell maradnia. Megismételte azt is:

„szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába”, 

aláhúzta ugyanakkor, hogy humanitárius segítséget fel fog ajánlani Magyarország.

A magyar katonák és rendőri egységek megkezdték a munkát az ukrán-magyar határon a miniszterelnök szerint. A Magyarországra érkező, menekültstátuszért folyamodó ukránok fogadására Magyarország felkészült – jelentette be Orbán Viktor.

41 hozzászólás “Orbán Viktor: Elítéljük Oroszország katonai fellépését” bejegyzésre

  1. Zsivány szerint:

    Szerintem az oroszok alapjában véve jót akarnak, mindössze békefenntartási szándékkal érkeztek Ukrajnába. Az ukránok tegyék le szépen a fegyvert, ha ők is békát akarnak. Azért jönnek hozzánk menekültek, mert ezek az emberek sem akarnak harcot, amit meg lehet érteni, hisz ki akar megdögleni a semmiért?! Szívesebben mennének ők is inkább szórakozni a discoba meg mozizni, plázázni, mint akár a frontvonalra, akár egy menekülttáborba. Az okos ember inkább marad gyáva élő, mint válik hősi halottá.

  2. pl szerint:

    Beérett a vetés… ennyi hülye a világon nincs…

  3. László szerint:

    Mi volt az a “Orbán a nagy jégtörő” duma pár napja? Csak a szokásos semmi? Miért ne jöhetnének az ukránok? Üres telekre be vannak jelentkezve akár 200-an is. Most legalább megnézhetik hová. Úgy is jönnek szavazni meg nyugdíjat felvenni.

  4. Nagyapó szerint:

    Orbán miniszterelnök és Putyin elnök 5 órán keresztül tárgyalt – László szerint a szokásos semmiről – pedig az ajándék pulikutya viselkedését vitatták meg. Ja az Gyurcsány volt!😛😛😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Nagyapó szerint:

    Ukrajna választott, választott egy bohócot elnöknek! A bohóc elnököt játszott egy TV sorozatban és elhitte/elhitette, hogy ő is alkalmas elnöknek. Sikerült országát gazdaságilag tönkretenni, majd háborúba vinni.
    Nálunk hasonló a helyzet, egy bohóc – MZP – hasonló babérokra tör, mint Zelenszkij, pedig honi példát is láthatott – Vigyori hasonló utat járt be!
    Fiatalok szavazzatok Márkira és menjetek harcolni az oroszok ellen!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. kormánypárti szerint:

    A kialakult ukrán krízis egy újabb világégéssel fenyeget, ezért azt hiszem okos döntés lenne bizonytalan időre rendkívüli állapotot hirdetni. A magyar állampolgárok biztonsága és a világbéke mindennél fontosabb szempontok. A nemzetközi helyzet fokozódása miatt mindenkinek el kell fogadnia, hogy a jelen körülmények között az országgyűlési választásokat sajnos nem lehetséges megtartani. A magyar emberek mellet a NATO és az EU is azt várja a kormánytól, hogy teljes erőbedobással a jelen válsághelyzetre koncentráljon.

  7. Gyula szerint:

    Borzasztóan hülye egy ország ez, tele hülye emberekkel.
    Te vén idióta. Ki kezdte, vagy te simán odaadnád az országot, ahol élsz? Oda hát… Orbán nem érdekli Putyint, az ország helyzete érdekli, most megmutatja, hogy legény a gáton? Tudtommal Ukrajnát mind a mai napig mindenki elismeri. Igaz öreg genya?

  8. Gyula szerint:

    kormányos! Miért? Tegnapig fosol a haverotoktól? Hát baszd meg! Egyétek meg, amit kifőztetek. Én kösz, de nem kérek rendkívüli állapotot, még a Covid miatti is ketyeg a kamura.

  9. Gyula szerint:

    Azér’ nézem itt, hogy a lengyelek és a románok légtérügyileg igen aktívak. 👍
    Gondoltam, hogy itt szélkakasfalván nem lesz ilyen?
    Nem t’om, hogy az EU miért nem tiltja ki a picsába az orosz gépeket, mint a fehéroroszokkal tették. Lenne szopás. 😜

  10. Gratulálok szerint:

    Az ukránok amit főztek, egyék meg!

    Hogy képzelték hogy pofon lehet ütni két népet, a magyart és az oroszt? Minket azzal, ahogy bántak a mi Kárpátaljánkon élő magyarokkal! Az oroszokat meg minden módon próbálták ellehetetleníteni a Majdan óta!

    Az oroszoktól nem kell félni az ott élő magyaroknak, lengyeleknek, románoknak, és a szlávoknak sem! Az ukránok meg majd kitelepülnek oda, ahová útlevelük van! Hogy miért nem harcolnak még a katonák sem? Ki a fene akarna meghalni másokért!

    Amúgy meg szép kis csapat jött ott össze, beleértve a náci banderistákat meg a . . . !

    Mi segítsünk nekik, amikor már Magyarországot is megfenyegették? “A most hazatérő 128-as dandár megvédi Ukrajna határait és szükség esetén egymaga cafatokra veri a magyar honvédséget.” Hát lássuk, a 128-as dandár hogy veri cafatokra az orosz hadsereget!

    Magyarország már amúgy is segítséget nyújt Ukrajnának! Fizeti a nyugdíjat kitudja hánytízezer/hányszázezer ottani lakosnak! Ha meg bajban vannak, akkor el tudjuk szállásolni őket! Mindenkit a magyarországi bejelentett lakhelyén, oda mehetnek a családtagok is! Segélyt nem kell adni senkinek, elélnek a fiatalok is a papa meg a mama magyar nyugdíjából!

    Ha még ezenfelül is várnak segítséget, tudunk szállítani a hazánkban élő kínaiak által forgalmazott selyemvirágokat, meg nagyszámú fehér zászlót!
    Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! 😉

  11. Hozzászóló szerint:

    Az ukránok még pár hónapja azt vizionálták, hogy a 28.sz. dandárjuk simán keresztülrohanna Magyarországon. Tessék ezt a dandárt most bevetni a hazájuk védelmében és nem a megfenyegetett országtól kuncsorogni mindenféle szírt-szart.

  12. László szerint:

    Kormányos! Milyen jó lenne tudni pl. hogy Putyin mit mondott Orbánnak? Lehet rommá fenyegette, ez meg 50évre titkosította hogy Vadai Ágnes meg ne tudja.

  13. Gratulálok szerint:

    Szép is az amikor a banderista nácik együttműködnek a cionistákkal! “A most hazatérő 128-as dandár megvédi Ukrajna határait és szükség esetén egymaga cafatokra veri a magyar honvédséget.” Hát lássuk, a 128-as dandár hogy veri cafatokra az orosz hadsereget!

  14. Gyula szerint:

    Akkora a pofátok, menjetek ki harcolni az oroszok oldalán. Időrendben meg illik visszaolvasni is, hogy mi és mit követett. A hülye Fidiótának az a jó, ami a többségnek rossz.

  15. Gyula szerint:

    Miénk Kárpátalja? Azt elbasztuk már rég, a többivel együtt.
    Nyóckeresen: mindig a szopott fasz rossz oldalán álltunk.
    Cáfolat?

  16. kormánypárti szerint:

    Most megmutathatja a Migration Aid és a többi sorosista migráncssimogató szervezet, hogyan segítik a Kárpátaljáról menekülő magyar családokat, akik számára valóban az anyaország jelenti az első biztonságos országot!

  17. László szerint:

    “Migration Aid és a többi sorosista migráncssimogató szervezet” – nem lettek kiebrudalva az országból?

  18. kormánypárti szerint:

    Az ukrán konfliktusból ki kell maradnunk a jólét megőrzése érdekében, hogy a rezsicsökkentést meg tudjuk védeni és a magyar emberek fogyasztói kosara ne zsugorodjon!

  19. pl szerint:

    – Ültél már trojkán Viktor?
    – Az mi?
    – Orosz fa szán!

  20. pl szerint:

    Hogy lehetsz te ekkora Barom?
    A rezsicsökkentés az országnak, MINDENKINEK máris vagy évi 1000 milliárdba kerül (meg a közművek halálába), most épp ti pótoljátok, a piacon meg mi. Meddig házaltok ezzel a hazugsággal?! A választások után mit fogsz okádni pl a benzinárról? Soros?
    Mondd miért nem fogod be a szád?

  21. robi szerint:

    Nincs ingyen ebéd.

  22. László szerint:

    Ökumenikusok, Máltai Szeretetszolgálat a határon segít. A kormány részéről senkit nem láttam a híradásokban.

  23. Gyula szerint:

    Igen, már nemzetközi hírekben is szó esett erről. Na országimázs megvolt.

  24. Gyula szerint:

    Kormányos!
    Mindig leírom, hogy te egy igazi kis szarházi agitátor vagy, de ezzel semmi gond, mert a fajtád sem dől már a süket agitpropnak. 😁👏👍🏳‍🌈🌈

  25. Nagyapó szerint:

    Sok csepeli moslékkoalíciós fogadjon szót nagyszerű kapitányának és menjen harcolni Ukrajnába!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Gyula szerint:

    🇺🇦 Te pedig kapd be Putyinnak!

  27. László szerint:

    Nagyapó! Azzal a gyalázatos felszereléssel amivel mi rendelkezünk, amit mutatott a tévé jó lesz az csak a határig, nem kell azt mutogatni. Persze mi a NATO nélkül dönthetünk hogy átruccanunk, úgy szokott az lenni. Milyen jól el van kapva fent az a pillanatkép. Gondterheltnek tűnik a nagyvezír. Odalett a cárevics akiért én annyit vétóztam. Putyin meghallgatta ezeket persze a jégtörőt először aztán döntött, ezt tudjátok nekem nyújtani? Hol a piros gomb? Paks II. ugrott ugye tisztában vagyunk vele? Persze még kiléphetünk az unióból…Kormányosnak is van jó hírem: a Migration Aid önkénteseket toboroz a menekülteket segítendő. röff…

  28. Gyula szerint:

    Azt nézem, hogy a fejlettebb lengyel és román légibázisokról sem tud felszállni egy stratotanker? 😁 A németektől és a britektől hordják a kerozint. Beszarás. Akkor ami itt van, azt persze tényleg hagyjuk.

  29. robi szerint:

    Nem muszáj hülyének lenni és azt hinni, hogy a február elején kapott földgáz kapacitásra vonatkozó ígéretekért nem kértek cserébe semmit.

    Odaát is tudják, hogy 30 évvel ezelőtt kik paterolták őket haza.

  30. kormánypárti szerint:

    László,
    A kormány tudja mi a feladata, humanitárius segítséget nyújt a rászorulóknak. Gyurcsányiné a Rózsadombról gondolom majd megint küld néhány száz maszkot Kárpátaljára.

  31. Gyula szerint:

    Az lenne a dolgotok, nemde? Ti vagytok (még) hatalmon.
    Azonban nemzetközi tv csatornákon nem látom, hogy törnétek kezetek, lábatok? 😜🇺🇦

  32. Zsivány szerint:

    Ukrajna súlyosan megsérti az emberi jogokat! Az ukrán vezetés miért nem engedi elhagyni az országot a 18-60 év közötti férfiaknak? Aki nem akar a vágóhídra menni, félárvává tenni a gyerekeit vagy nyomorékként leélni élete hátralévő részét, miért kényszerítik erővel? Védje meg az országot az, akinek ez a hivatása vagy túlteng benne a hazafiasság! Ha nem sikerül, akkor úgy járt, de a saját sikere érdekében másokat, akik féltik az életüket, testi épségüket, egészségüket illetőleg nem akarnak gyilkolni, ne rángasson ebbe bele! Aki inkább kimaradna a honvédelemből, hadd távozzon szabadon, békességgel! A kényszersorozások tudatában az amcsik és barátaik miért adnak további fegyvereket Ukrajnának? Az amcsibáb ukrán vezetők eljátsszák a nagy harcost, miközben sötét pincékbe bújnak el és az egyszerű civilekből lett kiskatonákat golyófogónak használják.

  33. László szerint:

    Itt szerinted nem lenne sorozás? Az 20-30 ezer hivatásosnak mondott szerinted mire lenne elég? NATO sem védene meg, összeülne az ENSZ, elitélnék azt aki megtámadott közben már Budapest Bukarest-külső lenne mire le-reagálnák.

  34. Gyula szerint:

    Hívtak… Hajnalban indulok egy segélyszállítmánnyal. (INGYEN)
    Kormánypárti, Nagyapó és a többi gyökér velem tart? 😁😜
    Egy Toyota Landcruiser-el leszek 4-kor a Karácsony Sándornál, ott felveszem, aki mer jönni, kifele egy kamionnal megyek, kaját, innivalót hozzatok. 😛
    Nálam hugyozás sincs.

  35. László szerint:

    Flakonos megoldás?

  36. Gyula szerint:

    4-5 órát férfiember kibír! 😂

  37. László szerint:

    Tavaly nyáron ültem volna melléd, 10 percenként mint a teve. 26 volt a vércukrom. 😂

  38. Gyula szerint:

    Az nem piti. Lehúzzuk az ablakot, külső sávban, anyósülésről (jobbróljó) hadd szóljon. 😂

  39. László szerint:

    Szállítmányozós cégnél ahol dolgoztam telephelyi kuka körül írdatlan húgyszag terjengett mint az állatkertben a puma ketrecénél. Nem értettem a dolgot rommá volt kamerázva mindenütt. Nem létezik hogy odahugyoznak a kollégák, gondoltam naívan. A hugyos flakonok voltak kidobálva munka után a fülkében termelt aznapi szeméttel együtt az autókból, némelyikből kifolyt a “nedű”. Enni nem engedték az embert munka közben (14-16óra/nap) , de azért wc-re csak elmentem. Hát nem mindenki… 😂 XIII. Rozsnyai utca 21-25. nem írom le kinek a cége…

  40. Gyula szerint:

    Tudnék mesélni, főleg a bocskorosokról. 😁

Itt lehet hozzászólni !