Orbán: Több rendőr, több orvos, több ápoló

Index, TV2

Orbán Viktor szerint nem lehet egykulcsos az adórendszer, több kategóriára van szükség. A Fidesz elnöke kedden a TV2 Tények című műsorának arról is beszélt, hogy rövidíteni kell az állami megrendelések kifizetési idejét, emelni kell az orvosok, nővérek fizetését, és minden településen szükség van körzeti megbízottra.

Az adócsökkentésről A tervezett adócsökkentés mértékét firtató kérdésre Orbán Viktor úgy válaszolt: “nagyon, amennyire csak lehet”. Pontos számokat, százalékokat sem most nem mond, sem pedig a kampány hátralévő heteiben. Az átadás-átvétel megtörténtéig ugyanis, amíg nem derült ki, hogy “pontosan mennyi csontváz van a szekrényekben”, számokat, százalékokat felelős politikus nem mondhat – hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy egykulcsos adórendszerben gondolkodnak-e, közölte: ha az adórendszer nem veszi figyelembe, hogy a megkeresett összegből hányan élnek, hány embert tartanak el, akkor az sohasem lesz igazságos. Ebből következik, hogy nem lehet egy kulcs, több kategóriának kell lennie – mondta.

Arra a kérdésre, hogy megadóztatná-e a Fidesz a minimálbért, úgy reagált: még mindig létezik olyan gazdaságpolitika, amellyel ez elkerülhető lesz.

A munkahelyteremtésről Az állam által megrendelt munkák kifizetését – amely ma 90-120 nap körül van – meg kell próbálni lecsökkenteni 30 napra, később pedig 8 nap körüli határidőben kell maximálni. A kis- és középvállalkozásokat alacsonyabb kulccsal adóztatnák.

Az egészségügyről Növelni kell az orvosok és az ápolónők számát, és emelni kell a fizetésüket is, ugyanis a béreknek versenyképeseknek kell lenniük a ma elérhető külföldi ajánlatokkal.

A rendőrségről Megengedhetetlennek tartja, hogy nincs minden településen körzeti megbízott. Emellett szerinte pótolni kell a hiányzó mintegy háromezer rendőrt, és a Fidesz célja az is, hogy növelje a kapitányságok számát.

A nyugdíjkorhatárról Határozott nemet mondott a nyugdíjkorhatár emelésére.

A cigányságról Orbán Viktor kérdésre beszélt a hazai cigányság helyzetéről is, és kifejtette: egy olyan feszült, ideges, dühös és csalódott országban, mint amilyen ma Magyarország, nagyon nehéz megteremteni a békés együttélés feltételeit a cigányság és a többségi társadalom között, “de nem olyan kezelhetetlen ez a helyzet, mint amilyennek látszik”.

Egyrészt el kell érni, hogy a törvényt mindenki fogadja el “szentírásnak”, “tehát senki ne érezze úgy, hogy akár társadalmi helyzete, akár jövedelmi helyzete miatt ő felmentést kap a törvények betartásának kötelezettsége alól. Ez érvényes a politikusokra is, akik a hatalmukkal szoktak visszaélni, de érvényes a cigányokra is természetesen, akik időnként a léthelyzetük miatt fölmentve érzik magukat, és elég gyakran követnek el olyan, vagyon elleni bűncselekményeket, amelyeket egyébként nem lehet elkövetni Magyarországon” – mondta.

Másrészt a többségnek lehetőséget kell adnia a cigányság számára, hogy a gyermekek jó minőségű iskolákba járhassanak, és a képzettségükkel kikeveredhessenek nehéz helyzetükből, a felnőtteknek pedig munkalehetőséget kell kínálni.

Csak az a kormány kérheti a törvények betartását és a munkabarát életmódot a hazai cigányságtól, amely kabinet ezzel egy időben képes munkalehetőségeket is kínálni; “mi erre képesek leszünk: részben közmunka-lehetőségeket fogunk kínálni, részben pedig megindítjuk a gazdasági növekedést, és így a piac is kínál majd munkalehetőségeket”.

A Jobbikról A radikális jobboldalra szavazni elvesztegetett voksot jelent, ugyanis ma a jobboldalon csak a Fidesz látszik kormányképes erőnek.

Az elszámoltatásról Több ügyet is konkrétan megnevezett, így a BKV, a sukorói kaszinó-beruházás, a MÁV Informatika, valamint a 2006-os “adathamisítás” ügyét is, de megjegyezte, hogy nem a kormányzó pártnak és nem is a leendő miniszterelnöknek a dolga, hogy ügyeket diktáljon a nyomozóhatóságok számára.

index.hu

18 hozzászólás “Orbán: Több rendőr, több orvos, több ápoló” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Németországban, ahol már fejlettebb a demokrácia, mint nálunk, körberöhögnék a választók az ilyen Orbán-féle alakokat, akik azt ígérik, hogy kevesebb lesz az adó, és több lesz a költségvetési kiadás. Sajnos a magyar választókat még be lehet etetni ilyen baromságokkal. Így kerül hatalomra a populista népvezér.

  2. fakutya szerint:

    csepeli, jobb ha csendben maradsz, mert a nagyot mondásokat Medgyessy kampánya idején kezdték meghonosítani, gondolj csak a több pénzt az embereknek, vissza adjuk a 19 ezer forintot a nyugdíjasoknak, stb… Erre azért volt szükség, mert ’98-’02 között egy alapvetően jó kormányzás folyt, elég, ha csak a gazdasági mutatókat nézzük. Nem tudtak mást kitalálni, csak a gyűlöletkampányt, vagy az ígérgetéseket. Nézd meg az Orbán – Medgyessy vitát, Megyo mindenre azt mondja, remek, nagyon jó, mi megtartjuk, csak kiszélesítjük, több emberre terjesszük ki. Nem volt szétverve az állam, mint most.

    Többször mondtam már, hogy előbb nézz magadba és a tolvajbandádba, utána röfögj itt, és ne hülyeségeket, mert csak magadat égeted!

  3. Demeter J szerint:

    csepeli! Szeretném ha kifejtenéd, hogy ahol fejlett a demokrácia, mit tesznek a Gyurcsányéhoz hasonló “ererdményes” politikusokkal?
    Érdeklődve várom válaszod.

  4. Lexon szerint:

    csepeli: mindenhol lehazudják az égrôl a csillagokat, és beígérnek olyan dolgokat, amiket soha senki nem tudna teljesíteni. Ez a demokrácia velejárója. Mindenhol, mindenféle politikai irányzat ezt teszi.

  5. Attila szerint:

    A demokrácia a legrosszabb diktatúra, mert elhiteti veled, hogy van választásod.

  6. Lexon szerint:

    Attila: ez nem a Te mondásod, de nagyon igaz.

  7. én szerint:

    Jó volna. Főleg több rendőr az utcákra! Például a Csete Balázs sétánynál lévő parkba, ahol nagyobb gyerekek lófrálnak és a kisebbekbe belekötnek, fenyegetik őket!

  8. én szerint:

    Ja kimaradt. A részegekre sem ártana odafigyelni, mivel az már szinte egy kocsmasor. A csöveseket nem is említem. És most tél van és hideg. De jön a tavasz és a meleg….

  9. Attila szerint:

    Lexon!
    Persze, hogy nem az enyém. 🙂

  10. ződ szerint:

    “El kell érni, hogy a törvényt mindenki fogadja el ‘szentírásnak’ ” Valaki emlékszik még arra, hogy: Majd jönnek az ügyvédek, oszt’ jónapot!? Elnök úr! Ön kissé feledékeny! De azért minden elismerésem ha lehetőséget kap és ezt a szellemet visszatuszkolja palackba!, ha már ki teccett engedni!

  11. Tóth Mária szerint:

    szociknak: ” 2o évet a 2o évért!” ez lenne az igazi megnyugvás!

  12. Lexon szerint:

    Kedves Mária!

    Nyílván nem veszem magamra, mert nem vagyok szoci. De azért érdekelne, hogy jött ki a 20 év… Beleszámoltad a fideszes 4 évet is? Azért is őket büntetnéd?! LOL 😀

  13. Tóth Mária szerint:

    Nem , természetesen nem, Isten ment! Amint látod ” -be tettem a 2o évet,mert csak a rím kedvéért írtam. Igazad van, tévedtem, tul.képen a szocik eddigi ténykedésére kellett volna valami jó szöveget írni!

    Hajrá FIDESZ !

  14. Nagyapó szerint:

    csepeli – komoly fizetésért – ül a képernyő előtt, és villámgyorsan kapitális marhaságokat ír.
    Aki egy szavát is elhiszi, annak:
    Norvégiában nincs orvosképzés, mégis egész jól elvannak.
    Orbán vezette polgári kormány bizonyított, a 10 csatlakozásra várók között elsők voltunk.
    A Meggyesi, Gyurcsányi, Bajna vezette (baloldali) kormányok a 12 csatlakozott országok között az utolsó helyre vitt minket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. miska72 szerint:

    Viktor, úgy legyen.

  16. Borka-Szász Tamás szerint:

    “…mert a nagyot mondásokat Medgyessy kampánya idején kezdték meghonosítani, gondolj csak a több pénzt az embereknek, vissza adjuk a 19 ezer forintot a nyugdíjasoknak….”

    Hát kedves Fakutya: nem volt ott semmi nagyotmondás! A nyugdíjasok megkapták az elmaradt 19e Ft-t (a teljes számla a költségvetés számára talán 50 milliárd volt, egyszeri kiadásként)
    A száznapos program keretében pedig (Fidesz is megszavazta) elég vastagon megvalósult a “több pénz az embereknek” ígéret is.

    Medgyessy-vel nem az volt a baj, hogy nem tartotta be az ígéreteti, hanem hogy jórészt betartotta – azóta is nyögi az ország és a gazdaság a cechet, hogy egy valag pénz került akkoriban a zemberek zsebébe…
    Csak hát olyan rövid a gyarló emberi emlékezet! 🙂

  17. nagyapó szerint:

    Borka-Szász Tamás!
    Igaza van! Horn megígérte, megszavaztatta a19 eFt-ot, aztán megbukott. Most majd Bajnai fog beígérni minden nyögdíjasnak százezer forintot, az MSZP-SZDSZ-MDF koalíció megszavazza, aztán majd lehet mondani, hogy Orbán elvette. Borka úr arra nem emlékszik, hogy a nyugdíjasok közül a kisnyugdíjasok, a többiekkel ellentétben 25% emelést kaptak.
    Medgyessy emelt, a Fidesz megszavazta, mert 300 milliárd többlettel adták át a kormányrudat. Telt belőle (az MDF sajnálta), csak később jött a szocik szakértése, ami után a nyugdíjak reálértéke csökkent.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Gordon szerint:

    Ha a Fidesz megszavazza, akkor “ő is tehet róla” van, ha meg nem, akkor “a Fidesz bünteti a szegény nyugdíjasokat” van.

    Red Bull Borka Szász Tamásnak elég vastag a kép a bőrén.

Itt lehet hozzászólni !