Átadták a Kertész Tibor-díjat

Csepel.hu, Csepel.info

A rendezvényről készült fotók galériája itt látható (fotók: Ábel Attila)

Menyhért Péter és a Vetex Team – Külön-díjat kapott. Az év civil szervezete: a Csepeli Futó, Szabadidő és Életmód Egyesület (a Csefusz) és a Csepeliek a Zöld Kis-Duna-partért Egyesület.

Priskinné Kisherczegh Judit, a Csepel Szigeti Civil Szövetség elnöke a Rákóczi kertben rendezett ünnepség keretében adta át az idei Kertész Tibor-díjakat. A Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület egykori titkáráról elnevezett, nyolc évvel ezelőtt alapított elismerést azok kaphatják meg, akik kiemelkedő munkájukkal a közösség szolgálatában állva segítenek másoknak. (Az ünnepségről és a hozzákapcsolódó rendezvényről a Csepp TV a napokban, a Csepel újság pedig a jövő héten részletesen beszámol.)

Kertész Tibor díjjal 2010-ben a civil kategóriában Menyhért Pétert több évtizedes közösségi munkájának elismeréseként jutalmazták. Odaadóan segítette az évek során a közösség munkáját. Többek között a Csepeli Civil Fórum és a Mosoly Nővérszolgálat egyik megalapítója.

Komoly segítséget jelentenek a civil szervezetek munkájában a támogatók. Idén a Vetex Team támogatását köszönték meg, amely a Magyar Májátültetettek Érdekvédelmi és Sportegyesületét segíti évek óta.

Csepeliek a Zöld Kis-Duna-partért Egyesület megóvta a partot a beépítéstől, különdíjukról a Csepel.hu nem írt szívesen (fotógaléria itt látható)

Az év civil szervezete a Csefusz lett, melyet Kertész Tibor különdíjjal jutalmaztak. A nyolc éve alakult Csefusz, vagyis a Csepeli Futó, Szabadidő és Életmód Egyesülethez barátságos, családias hangulatának köszönhetően már csaknem százan csatlakoztak. Évenkénti futóversenyükre, amellyel egyre nagyobb hírnevet szereztek, és a Duna part tisztaságáért rendeznek, a nevezés egy zsák összeszedett szemét. A környezetet és az egészséget egyszerre óvják mind nagyobb sikerrel. Ugyancsak Kertész Tibor különdíjjal ismerték el a csepeli civilek a Csepeliek a Zöld Kis-Duna-partért Egyesület eredményes munkáját, amit a természeti értékek védelméért fejtettek ki.

csepel.hu

5 hozzászólás “Átadták a Kertész Tibor-díjat” bejegyzésre

  1. Egyesület szerint:

    Köszönjük a csepel.hu korrekt tájékoztatását a díjról! ( Érdemes figyelni a nyertes civil szervezetek bemutatásának arányait) A Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Közhasznú Civil Egyesület nevében annyit még hozzátennék a bemutatáshoz, hogy szervezetünk tevékenységei közé tartozik még a fentieken kívül, hogy a nNapközis tábor területére tervezett lakópark jelenleg azért nem épül még, mert szervezetünk jogi úton is fellépett ellene, mely per során, a kiadott elvi építési engedélyt jogsértőnek ítélte a bíróság, ezért új eljárásra utasította a kiadó hatóságot!
    Ezen kívül még azt is tettük, hogy hangos tiltakozásunkat fejeztük ki, az önkormányzat tervezett Wellnes beruházásával szemben, mely szintén a Kis-Duna partját csúfította volna!
    Több lakossági fórumot szerveztünk, melyen építészek, civil szervezetek, politikusok, fejthették ki véleményüket a tervezett környezetrombolással kapcsolatban. Sajnáljuk, hogy Önkormányzatunk vezetése egyetlen meghívásunknak sem tudott eleget tenni!
    Köszönjük hát az Önkormányzat vezetésének a Kertész Tíbor díjhoz történő hozzájárulását azzal, hogy álláspontunkat az Ő álláspontjukkal szemben eredményesen képviselhettük!

  2. Iványi Gabi szerint:

    Kerületi érdek, észérvek a jövőért!

    “Önkormányzatunk vezetése egyetlen meghívásunknak sem tudott eleget tenni!”

    Egyesület:

    Egy díjat adományoznak…Minden civil kezdeményezés, ami egy egész kerület jól felfogott érdekét szolgálja, ahhoz nem kell az önkormányzati hozzájárulás. Ti tettétek a dolgotokat! Támogatottság, együttműködés és nem ellenérvek felsorakoztatása, jogi útra terelés kényszerűsége kell a munkátokhoz. Miért? Elveszi a jelentős dolgoktól az időt, az energiát..További eredményes munkát kívánok..és nagyobb támogatottságot a munkátokhoz!

  3. Nagyapó szerint:

    Dagad a keblem, hogy a csepel.hu korrekt tájékoztatást adott. Bár megtette
    volna ezt a csepel.info is!?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. miska72 szerint:

    A honlapot fellehet törni, de minket nem lehet megtörni! 😉

  5. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!

    Ezúton is köszönöm a csepeli szervezetek megtisztelő bizalmát.

    Az idő azonban nem áll meg, és ezúton szeretném meghívni az érdeklődőket a februári civil klub rendezvényére.

    Február 16.-án 17 órától egy prezentáció keretében beszélek majd a Tamariska Park projektünkről.
    Új információkat, és sokkoló adatokat is hallhatna majd a jelenlévők.

    Érdeklődésüket előre is köszönöm!
    Üdv menyus

Itt lehet hozzászólni !