Nyolc évet kapott a csepeli buszon verekedő férfi – videóval

TV2

Nyolc év börtönt kapott az a férfi, aki társával összevert egy idős embert egy buszon Csepelen.

Azért támadták meg ketten, mert a nyugdíjas szóvá tette, hogy nem voltak előzékenyek egy kismamával, a nőt nem engedték le a buszról, hanem felszálltak előtte. Ezután egyikük leköpte a férfit, aztán összeverték. A férfi társát már korábban elítélték – 5 év letöltendő szabadságvesztést kapott -, mert ő mindent beismert, a most elítélt férfi viszont így rosszabbul járt.

A vádirat szerint egy 51 éves férfi és 23 éves társa 2018. május 7-én, kora este, szidalmazás és köpködés után bántalmaztak egy utast a csepeli Szent Imre tér irányából az Ady Endre út irányába közlekedő 148-as buszjáraton.

A konfliktust az okozta, hogy a két vádlott a busz megállásakor nem várta meg, hogy az utasok leszálljanak, hanem a középső ajtó elé állva még előttük felszálltak. Ezt szóvá tette az éppen babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében helyet foglaló egyik idősebb utas, akik mindketten emiatt alpári stílusú szitkozódásban részesültek.

Amikor a busz elindult a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, és azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban és ott megrugdossák. Az idősebb férfi tovább a későbbi sértetthez lépett és annak arcába hajolva tovább szidalmazta, majd le is köpte őt. Ekkor a sértett felállva megpróbálta eltolni a vádlottat, aki erre a társával együtt rátámadt, többször a fején ököllel megütötték, aki ráesett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik vádlott ütésének hatására az idősebb terheltre is.

Amikor a sértett már menekülni próbált az idősebb vádlott felállva követte őt és több alkalommal újra megütötte, aki ettől a busz első ajtaja előtt és a sofőr mellett ismételten elesett, miközben további bántalmazás azért nem érte, mert a busz férfi utasai időközben a fiatalabb elkövetőt visszatartották.

Végül a sértett visszament a busz közepére a leesett szemüvegéért, amikor további ütéseket kapott, majd az ugyancsak szidalmazott sofőr a vádlottaknak kinyitotta az első ajtót, akik leszálltak és menekülve távoztak. A bántalmazott férfi egyéb sérülései mellett életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést is szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a két férfival – az idősebbel mint többszörös visszaesővel – szemben társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A fiatalabb férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, ezért őt a bíróság 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az idősebb férfi most rosszabbul járt – ez az előélete miatt is várható volt.

TV2, Csepel.info

6 hozzászólás “Nyolc évet kapott a csepeli buszon verekedő férfi – videóval” bejegyzésre

  1. Zsivány szerint:

    Következő a probléma: adott egy bűnelkövető, aki korábban már büntetve volt, de a büntetés láthatóan ne érte el a célját, hiszen még csak megbánást sem tanúsított a következő erőszakos bűncselekményét követően. Vagyis az első büntetés semmilyen nevelő, magatartásformáló hatással nem bírt emberünkre. Emiatt a sértett majdnem belehalt az incidensbe. A társadalomnak kára keletkezett, ami a sértett kórházi kezelésének, egészségügyi ellátásának költségében, és a hatósági ügy, bűnügyi eljárás költségeiben nyilvánul meg. A sértettnek szintén kára keletkezett (nem kizárólag anyagi jellegű kár), mivel a testi épsége, egészsége károsodott, emiatt orvosi segítségre és egy ideig kórházi ápolásra szorult, addig nem tudta intézni az ügyeit, élni a megszokott életét. Mindennek az az eredője az, hogy az elkövető első büntetése nem volt ELRETTENTŐ hatású. Megoldási javaslat: sorosista bűnözőpátyolgató libsi hülyeségek totális figyelmen kívül hagyása, bűnözőt emberi jogaitól megfosztani, száraz kenyérért és vízért rabszolgaként kényszermunkában dolgoztatni. Ha nem akarja csinálni, legyen joga megdögleni: öngyilkosságban maximális segítségnyújtás.

  2. Gary Ridgeway szerint:

    Zsivány!
    Igen, ez így van Kínában is, de működik. 😁👍

  3. Lennox szerint:

    Nem tudom minek kell pátyolgatni azt a sok társadalom szemetét. Pl.mikor a híradóban elmondják, hogy xy mit követett el, és hogy ezért akár 5 évet is kaphat, az eléggé dühít. Kapja meg! Nem felfüggeszettet kell adni, meg mentegetni, pont nem fogja érdekelni.

  4. kormánypárti szerint:

    Miről szól a történet? Egy picinek mondható sérelem (ami még csak nem is volt jogos) elsöprő erejű megtorlása társadalomból kiilleszkedett, önmagukat az élet császárainak képzelő egyedek részéről.

  5. Hídvégi Tímea szerint:

    Részemről is keveslem az ítéletet, hiszen nem az elkövetőkön múlott, hogy akár nem halt meg az illető. (ha nem lépnek közbe, jó eséllyel addig verik, míg mozog. Elég nyilván való, hogy az ilyen elemeknek semmi helyük a társadalomban. Jóval súlyosabb ítélet tarthatná esetleg vissza őket, de legalábbis legyenek bent addig, míg öregen már nem ilyen vagányak (igaz van kés stb az ilyennek.
    Gondoljunk már bele ezek mit tesznek este, meg ha nem látják őket stb.
    Mondjuk Zsivány kommentelő megjegyzéséhez annyi, hogy kifelejtette Gyurcsányt hibáztatni. Egyébként szólok neki, hogy tájékozódjon kinek a kezében van az ügyészség és bíróság, legalábbis döntő részben. Szerinte pl. a Dózsa György úti gázolót, aki ha kijön egyértelműen közveszéjes lesz továbbra is mindenkire, aki épp szembe jön vele, vajon kinek a védőszárnyai miatt nem lehet normálisan elítélni stb !! vagy lehet nem ebben az országban él Zsivány)

  6. Zsivány szerint:

    Kedves Tímea! Úgy gondolom, mindketten tisztességes emberek vagyunk, ugyanazon az oldalon állunk. Szerintem a sokaság, a társadalom védelme sokkal-sokkal fontosabb szempont kellene legyen, mint egy-egy bűnöző egyed emberi jogainak érvényesülése. Meg kell akadályozni, hogy a bűnöző újra lecsapjon, akár halálbüntetés alkalmazásával. Jelenleg egy fogvatartottnak több joga van mint egy kórházi betegnek (jobban kiszolgálják, jobb kaját kap, szórakoztatják). Nincs köztünk vita arról, hogy a társadalomnak ki kéne vetnie magából azokat is, akik a gyilkosok, erőszakos bűnelkövetők pártját fogják.

Itt lehet hozzászólni !