“Nem fogta vissza magát”: Demszky kilencvennel döngetett az Andrássyn és jobb kézzel telefonált

Klub Rádió, Hírszerző, Népszabadság

 

Demszky, a rend őre

Demszky, a rend őre

A főpolgármester több – nem akármilyen – közlekedési kihágásának volt elkövetője a múltban – legalábbis Dömsödi Gábor autós újságíró, műsorvezető elmondása szerint.

Demszky Gábor főpolgármester adott interjút szerda délután a Klub Rádió Megbeszéljük című műsorában azután, hogy rajtakapták, és fotóval publikálták, amint egyirányú utcába hajt be, rossz helyen parkol, végül szabálytalanul kitolat.

“Ez emberivé teszi a dolgot és érthetővé, hiszen hányszor fordul elő bármelyikünkkel, hogy megszokásból hajtunk tovább, miközben megváltoztak a viszonyok” – reagált Bolgár György műsorvezető Demszky magyarázatára, miszerint sokáig zsákutca volt az adott utca, és megszokásból vezetett.

Valószínűleg Bolgár György Demszky-interjújának ez a mondata kelthette fel annyira a műsort rendszeresen hallgató Dömsödi Gábor újságíró figyelmét, hogy betelefonált a műsorba, és két Demszky-esetet felhozva a múltból érzékeltetni próbálta Budapest főpolgármesterének közlekedési morállal való meglehetősen ellentmondásos viszonyát.

“Egyszer 16 évvel ezelőtt meghívtam Demszkyt egy autós műsorba, hogy próbáljon ki egy új autót, ami akkor jött be Magyarországra. A forgatás végén nagyon sietett, valami dolga volt, és úgy hagyta ott a mi autónkat egy megállni tilos tábla alatt, ahogy kell. Kiszállt belőle, otthagyta, nem nagyon zavarta, hogy két kamerával forgattuk. De hát akkor még nagyon fiatal volt” – elevenítette fel Dömsödi, majd egy másik, 2002-ben történt esetről is beszámolt:

Az előző választás előtt Dömsödi kitalált egy polgármesterjelölt-összehasonlító tesztet. Az egyik feladat Demszky, Gy. Németh Erzsébet és Schmitt Pál számára is az volt, hogy Dömsödi autójával jussanak el a Városházától egy bevásárlóközpontig a legrövidebb úton. “Most elmesélem, hogy mit csinált Demszky Gábor hat évvel ezelőtt – mondta Dömsödi. Rükvercbe vágta az autót, keresztülhúzott a Városháza parkolóján, ami eleve szabálytalan volt a versenykiírás szerint – ezt én jeleztem, de nem nagyon érdekelte. Majd végighajtott az Andrássy úton kilencvennel úgy, hogy hátul bent ült a fotós, mellette az autós újságíró (ez én voltam), aki arról írt cikket, hogy ő hogyan vezet autót mint polgármesterjelölt. Tehát tudta, hogy szoros megfigyelés alatt van”.

Dömsödi szerint a Budapestet 18 éve irányító politikus, miközben kilencvennel hajtott az Andrássyn, jobb kézzel telefonált, – “mert bal kézzel nem tud telefonálni” – és bal kézzel váltott sebességet. “Baromi jól vezet egyébként Demszky autót, mert taxis volt, de látszott, hogy annyira nem érdeklik őt a szabályok, és annyira nem érdekli, hogy ki mit mond, és ki mit lát, hogy még az újságíró kedvéért sem fogta vissza magát” – kommentált Dömsödi.

Dömsödi Gábor megjegyezte, hogy ennek most már hat éve, elévült, de később is volt közlekedési botránya Demszynek, amikor Nógrád megyében lefényképezték, és elvették a jogosítványát. “Ez nem politikai kérdés, ez közlekedéspolitikai kérdés, de azért a politikához is köze van. Aki ennyire nem veszi figyelembe, hogy közismert emberként, egy város főpolgármestereként milyen példát mutat, azt mennyire érdekli egyébként, hogy más ügyekben hogy cselekszik? Szerintem ez nagyon rossz üzenet, és azért mondtam el, mert nagy drukkere vagyok Budapestnek is, és hosszú időn keresztül nagy drukkere voltam Demszkynek is, de így nem lehet szerintem se közlekedni, se politizálni” – összegzett Dömsödi Gábor.

Forrás: Hírszerző

 

Szabálysértési eljárás indul Demszky ellen

Újfent meggyűlt a baja a főpolgármesternek a közlekedési rendszabályokkal; Demszky Gábor elismerte, hogy a múlt vasárnap megszegte a KRESZ-t, amikor szabálytalan irányból hajtott be a Holló utcába, majd a járműforgalomtól elzárt területen várakozott úgy tíz percet, végül – ugyancsak szabálytalanul – kitolatott az utcából.

Mindez egyébként ki sem derült volna, ha az esetet nem fotózza le egy szemfüles lakó, aki elküldte a képet a velvet.hu internetes hírportálnak. A BRFK megtette a szükséges lépéseket, az MTI információi szerint szabálysértési eljárást indítanak a főpolgármester ellen.

Nem ez az első ilyen ügye Demszkynek; négy évvel ezelőtt 131 kilométeres sebességgel mérték be az autóját Salgótarján közelében, és kiderült, hogy jogosítványa akkor már régen lejárt. A főpolgármesternek négy hónapra bevonták a vezetői engedélyét, és negyvenezer forintos pénzbírsággal sújtották.

Ha most is megbüntetik, Demszky kész befizetni a bírságot. Egy tegnapi tájékoztatón egy kérdésre válaszolva azt mondta: védekezhetne ugyan azzal, hogy hivatali kötelezettségének teljesítése miatt kellett szabályt sértenie, vagy hogy nem is ő volt a szabálytalankodó, hanem az alteregója, de nem teszi ezt, és viseli a kihágásának minden következményét.

A városháza pénzügyi bizottsága ugyancsak tegnap járult hozzá, hogy a Főpolgármesteri Hivatal két Nissan terepjáróját, amelyet összesen 17 millió forintért vettek, adják át a közterület-felügyeletnek és a vízműveknek. Az ellenzék és a gépjárműveket vásárló – azóta megszüntetett – Fővárosi Gazdasági és Ellátási Szolgálat korábbi vezetője is azt állította, a két haszongépjármű egyikét a főpolgármester kedvéért vették, és azért kellett rá vonóhorgot szerelni, hogy kíméljék Demszky – ugyancsak vonóhorgos – szolgálati Audi A6-osát.

Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban lapunknak azt mondta: a szolgálat korábban felhatalmazás nélkül vette meg a két terepjárót, a főpolgármester pedig, amint értesült erről, kezdeményezte a járművek eladását.

A terepjárókat a jövőben a kóbor kutyák befogásához és a vízművek napi munkafeladataihoz használják majd.

Forrás: Népszabadság

5 hozzászólás ““Nem fogta vissza magát”: Demszky kilencvennel döngetett az Andrássyn és jobb kézzel telefonált” bejegyzésre

  1. galvániszap szerint:

    Nem teljesen világos számomra, hogy hogyan használják a terepjárót kóbor eb befogásra?!!!

    Az ebek befogását a Fővárosi Közterület Felügyelet Ebrendészete végzi tudtommal….vagy megkapják az autót a közterületesek? Ez valami csúsztatás lesz…

  2. tóth a másik disznó mihály szerint:

    ezt a gátlástalan disznót már régen seggbe kellett volna rugni

  3. Bubus szerint:

    Miért van az, hogy egyáltalán nem vagyok meglepve? És ez a banda, meg ez az ember beszél zéró toleranciáról? Nem sül le az arcáról a bőr?

    Tudom, tudom, de ez csak egy költői kérdés volt.

  4. DFK szerint:

    Reméljük, legközelebb Demszkyvel behajtani tilos táblák lesznek a városban…

  5. Andrew Toth szerint:

    Demszky képmutató, szerintem ezt itt már tudtuk.

Itt lehet hozzászólni !