Rendőrségi akció lett egy árverésből

Index

Az Index galériája itt látható

Nyolcvannégy budapesti és vidéki lakás és ház került kalapács alá szerdán az Árverező Ház Zrt. budapesti irodájában. Az árverésnek délelőtt tízkor kellett volna kezdődnie, de a helyszínen nemcsak a licitálni vágyók jelentek meg – soraikban a nem jogerősen hat évre elítélt Tasnádi Péterrel –, hanem az árverezés és a kilakoltatások ellen tiltakozók is. A tiltakozás vezetőjét megfenyegették, egy fotóst megrángattak, majd jött a rendőrség.

„Ki vagy te, kutya, letépem a fejedet!” Nemigen járunk árverésekre, bedőlt hiteles ingatlanok árverésén még sosem voltunk, de nem számítottunk arra, hogy az ilyen eseményeken megjelenő üzletemberek körében ilyen stílussal találkozunk. Márpedig ezek a hangok hallatszottak ki  szerda délelőtt az Árverező Ház (ÁH) Zrt. irodájának árverésre szolgáló, elvileg zárt, de időnként feltépett ajtajú helyiségéből. Az ominózus szavak elhangzásakor éppen nyitva volt, így láttuk, hallottuk, hogy Tasnádi Pétertől, a tavaly nem jogerősen hat évre elítélt vállalkozótól származnak.

Fenyegetés, igazoltatás

„Tasnádi Péter engem életveszélyesen megfenyegetett, ezért feljelentést teszek ellene” – mondta percekkel később Éliás Ádám, neki ígérte Tasnádi a fejletépést. A szóváltás hátterében az állt, hogy Éliás Ádám és az általa vezetett civil mozgalom tiltakozó akciót szervezett az Árverező Ház irodájába szerdára megszervezett licitálás ellen – ehhez több szervezet és párt csatlakozott –, mondván, törvénysértő, hogy a kilakoltatási moratórium idején emberek otthonait szervezett üzleti csoportoknak átjátsszák. Ezért társadalmi mozgalmat indítottak, a licit ellen pedig kifogást emelnek, így az érvénytelen lesz, közölte Éliás.

Nem Éliás Ádám volt az egyetlen, akit atrocitás ért. Miután a húsz-harminc tiltakozó bejutott a nyilvánosnak meghirdetett árverésre – először nem akarták beengedni őket –, nyomukban bejutottak a jelenlévő fotósok, újságírók is. A Magyar Hírlap fotóriporterét, Burgerg Zsoltot ekkor berángatták az árverési terembe, és egy, a szemtanúk szerint Tasnádi társaságában érkezett férfi arra kényszerítette hogy adja oda a gépében használt memóriakártyát.

Ezt követte az Éliás és Tasnádi közötti szóváltás. Nem sokkal később megérkeztek a rendőrök is. A rendőrség a külső helyiségekben mindenkit igazoltatott, kérdésünkre közölték, hogy a zárt árverési teremben lévők adatait is rögzítik. Időközben, 11 óra körül, Tasnádi Péter az őt kísérő férfi társaságában elhagyta az árverezés helyszínét.

A Magyar Hírlap közleménye szerint a rendőrök Tasnádit hagyták távozni a helyszínről, és a memóriakártyát sem szerezték vissza. Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy feljelentést eddig nem tettek az ügyben, de az országos rendőrfőkapitányhoz fordultak, vizsgálja ki az esetet.

Hétszázezertől hetvenmillióig

Összesen nyolcvannégy bedőlt hiteles – részben magáncélú jelzáloghitel, részben üzleti hitel fedezetének felajánlott – lakóingatlan árverését hirdették meg erre a napra. A részben vidéki, részben budapesti lakásokat és házakat 747 ezer és kilencvenmillió forint közötti árakon hirdették meg eladásra (a legolcsóbb egy Békés megyei külterület, a legdrágább egy budapesti II. kerületi lakóház volt).

Orbán Róbert, az árverező cég vezérigazgatója azt mondta, hogy a kalapács alá került otthonok között banki hiteles éppúgy volt, mint hitelközvetítők által nyújtott hiteles. Arra a kérdésre nem kaptunk választ, hogy utóbbiak között vannak-e olyan lakáskölcsönök, amelyeket olyan hitelközvetítők nyújtottak, amelyeket a PSZÁF tavaly nyáron feljelentett.

A vevő esete a törvényes eszközökkel

A vezérigazgató azt mondta, hogy a kilakoltatási moratórium a bírósági végrehajtásokra vonatkozik, és ők egyébként sem lakoltatnak ki senkit. „A vevő adott esetben tisztában van azzal, hogy lakott ingatlant vesz meg, és az ő feladata, hogy megtalálja a birtokba vétel törvényes eszközeit.”

Később, amikor már a rendőrök intézkedtek, Éliás Ádám azt mondta: „Ez, ami itt van, senkinek sem jó.” Éliás szerint alapvetően a jogalkotók felelőssége, hogy a kérdést úgy szabályozták tavaly ősszel, hogy „lett belőle egy dolog, aminek se füle, se farka”. Hozzátette azt is, hogy ezt lehetne kulturáltan, értelmesen csinálni, amihez tárgyalni kellene a szabályozási környezetről, „én leszek az első, aki tárgyalóasztalhoz ül”.

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt indít eljárást

A rendőrség a Károly körúti árverésen történtek megnyugtató tisztázása végett garázdaság gyanúja miatt eljárást indít, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délután.

A BRFK közleménye szerint a kerületi járőrök helyszínre érkezésekor már véget ért a vita, a rendőrök igazoltatták a jelenlévőket, és felvették a személyi adataikat. A helyszínen megkérdezettek egyike sem számolt be jogsértésről, fenyegetésről, ennek ellenére a VII. kerületi rendőrkapitányság az eset megnyugtató tisztázása végett garázdaság gyanúja miatt eljárást indít.

Forrás: Index

102 hozzászólás “Rendőrségi akció lett egy árverésből” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Itt a gojok szervezett kifosztása zajlik a bankok és a szervezett alvilág segítségével. Palesztínt akarnak csinálni belőlünk saját hazánkban. Remélem Tasnádi úgy végzi, mint Fenyő. A fák nem nőnek az égig, még a fenyők sem!

  2. hlajos szerint:

    „A vevő adott esetben tisztában van azzal, hogy lakott ingatlant vesz meg, és az ő feladata, hogy megtalálja a birtokba vétel törvényes eszközeit.”

    …ami általában zaklatás és verőlegények képében jelenik meg.

  3. Jeniszej szerint:

    Intézményesített maffia.
    A sok döglégy mind összegyűlt.
    Nesztek nektek kapitalizmus!
    Ez, ami hiányzott nektek a dicső szocializmus építése után. Most tapsolhattok – megkaptátok.
    Sok munkanélküli!
    Szabadok vagytok és földönfutók. Oda mentek, ahová akartok.
    Nyugdíjam részével megtámogatott bankoknak a pénzem nem volt elég. Most a sok szerencsétlen ember családi fészkére hajtanak ezek a vérszívók.
    A sok hozzá nem értő politikus idevezette az országot a teljes csődbe.
    Nagyon hiányzik már a teljes felelőségre vonás.
    Csodálkoztatok régen a nyugati nagyvárosok körül kialakult nyomortanyák láttán.
    Ne féljetek ezen a szinten is, nemsokára utolérjük a nyugati civilizációt.
    Lesz újból Mária Valéria telepünk vagy attól még sokkal rosszabb, bádogváros.
    Ez ami egyetlen magyar embernek sem hiányzik.

  4. Jeniszej szerint:

    Meg kell akadályozni ezeknek a spekulációknak létre jöttét.
    Szégyelljék magukat azok, akik az embereket tudatos Az ilyen árverésekre még több tiltakozó embert kell összetoborozni.
    Politikájukkal ide jutatták.
    Teljes vagyonuk elkobzása mellett le kell csukni őket mind egy szálig.

  5. Jeniszej szerint:

    Meg kell akadályozni ezeknek a spekulációknak létre jöttét.
    Szégyelljék magukat azok, akik az embereket tudatos politikájukkal ide jutatták.
    Az ilyen árverésekre még több tiltakozó embert kell összetoborozni.
    Teljes vagyonuk elkobzása mellett le kell csukni őket mind egy szálig.

  6. Gordon szerint:

    Vátesz! Megjegyzem, hogy a cigányok is “nem gojok”. 21:35-ös hsz-edben tehát magad írod, hogy az ő kifosztásuk is zajlik.

  7. Jeniszej szerint:

    Nem szabad megengedni, hogy az amúgy is, létszám hiánnyal küzdő rendőrség munkáját ilyen a társadalom által is mélyen elitélhető spekulációkhoz vegyék igénybe.
    – Mert előbb az okokat kiváltó bűnös politika megszüntetése az elsődleges feladat.
    A magyar közmondás is azt tartja a fejétől bűzlik a hal, vagy igy a dög

  8. Jeniszej szerint:

    Elkel lehetetleníteni az ilyen árverések létrejöttét civil kezdeményezésekkel.
    Éreztetni kel az ilyen cégekkel, hogy a társadalom a munkájukra mély megvetéssel tekint.

  9. Gordon szerint:

    Nincs szó kifosztásról, hiszen a pénzintézetnek az az érdeke, hogy az adós a teljes futamidőt végigtörlessze.

    Számoljunk egy kicsit: az egyén felvesz 3,5 millió jelzálogot 20 évre. A futamidő végéig 10,5 millió forintot fizet vissza a banknak. A bank nyeresége tehát 7 millió forint 20 évre vetítve, tehát évi 350ezer forint, ebből le kell vonni a mindenkori pénzromlást.

    De mi van ha a fentebb okoskodók szerinti “kifosztás” zajlik, tehát az egyén nem fizet, és mondjuk 1 év után elárverezik a házát. A kapott összegből a bank levonja az egyén még meglévő tartozását, tehát nagyjából a “pénzénél van”. Ez a banknak nem jó, hisz elesik a teljes futamidőre vetített nyereségének jelentős részétől.

    Egyedül az árverés győztese járhat jól, ha olcsón megcsíp egy ingatlant.

    Láthatja mindenki, hogy Gordon egy egyszerű matematikai számítással és némi logikával máris megcáfolta a fenti szamárságokat. Nem kell bedőlni a Jeniszej és Vátesz szamárságainak, mégoly jól hangozzanak is.

    folyt.köv

  10. Gordon szerint:

    Aki kifoszt valakit az legfeljebb a banknak nem fizető ügyfél. Használja a bank pénzét, majd nem teljesíti a szerződésben foglaltakat. Senki sem lophatja el a bank részvényeseinek és betéteseinek pénzét. Jól néznénk ki, ha egyszerűen nem fizetnének az adósok, és kész.

    Az árveréseket szabályozni kellene. Én az egészet online módra terelném át, ahol mindenki szabadon és mások számára titkosan licitálhatna amíg a lehetőség adott, és az ilyen Tasnádi félék nem fenyegethetnének senkit.

    folyt.köv

  11. Gordon szerint:

    Én még örülnék is neki, ha a kevesebb ha egyes fiatal párok ilyen úton-módon jutnának normális lakáshoz valamivel a piaci ár alatt.

    Rendezni kellene ezt a kérdés. Egyébként néhány külön tv-be foglalandó esetet (pl.: tartós lebetegedés) leszámítva nincs gond az árverésekkel. Mindenkinek tudnia kell felelősséget vállalnia tetteiért. Tudták mit írtak alá. Ésszel kellene élni az életet.

    A minap olvastam egy esetet hogy a tulaj öngyilkossággal fenyegetőzik ha a 8 milliós kikiáltási áron a bank elárverezi a házát. Nem tudom sajnálni az illetőt. 8 millióval (ami még esetleg több is lehet) nem kell a híd alá mennie, tud belőle venni egy lakást. Mégis rinyál. Talán gondolkodni kellett volna, mielőtt kölcsönkérte mások pénzét.

  12. Jeniszej szerint:

    De sok szemellenzős alakkal találkoztam életemben, de ezek között is kiemelkedik Gordon.
    Még most sem veszi észre, hogy nem lát tovább az óránál.
    Az egészből csak a kis részt látja csak azt is felszínesen.
    A pénzromlást a bankok maga a pénzvilág idézi elő tudatosan.
    Az előidézett válságban a szemét bankok értékteremtés nélkül még mindig hatalmas profitra tesznek szert vagy bőven, megtérül ócska befektetésük.
    Ezeket a szemét bankokat ráadásul a nyugdíjas emberektől elorozott pénzével támogatta meg ez az luzer politikus banda.
    A szegény embereket kényszerhelyzetben kifosztották a bankok.
    A bankok külföldi anyacégei meg tovább gazdagodnak a válság ellenére.
    A sok szerencsétlen miért nem fizet?
    Gordon feltételezése szerint csak úri szórakozásból.
    A sok szegény ember miért vesztette el a munkahelyét?
    Gordon szerint nem szeretettnek dolgozni.
    A sok szerencsétlen embernek miért dőlt be a hitele?
    Mert válság van!
    A válság ellenére a bankok meg virágzanak annak ellenére, hogy az emberek a napi létükért a háromhatvanas kenyérért küzdenek.
    A Gordonnak nem ártana, ha a szemellenzőit néha levetné és a kiollózott lexikális adatokon kívül úgy összefüggéseiben is, szemlélné a világot.
    Igaza volt Prednik Tanár úrnak ez a Gordon egy fura alak- lehet ,hogy más valakire gondolt?

  13. Jeniszej szerint:

    Gordon írjak neked a szamár szerelemről, vagy az azonos nemü állatok egymáshoz való vonzódásáról? Vagy értekezzünk a természetellenes viselkedésekről.
    Szeretnéd?

  14. Jeniszej szerint:

    Gordon írja ezt a baromságot:
    “Én még örülnék is neki, ha a kevesebb, ha egyes fiatal párok ilyen úton-módon jutnának normális lakáshoz valamivel a piaci ár alatt.”
    Te szemellenzős Gordon!
    Azt hiszem a többség nem, szeretné ezt a gyakorlatot.
    A többség (nem úgy, mint ti libsik) azt akarja, hogy a az embereknek fiataloknak legyen munkahelyük.
    Nem akarják, hogy a sok bajbajutott ember nehezen megszerzett bankok által elorozott családi otthonában éljék le életüket.
    Az emberek azt akarják, hogy tanulhassanak, dolgozhassanak, legyen saját keresetük és legyen pénzük új otthon megteremtésére.

  15. Jeniszej szerint:

    Gordon ilyeneket ir.
    Idézet a baromságaiból
    “a szegégy emberek kifosztják a bankokat”

  16. Demeter J. szerint:

    A tegnapihoz hasonló jelenetek tömeges folytatása várható.
    700 ezer bedőlt hiteles lakás árverése közeleg. 95 %-át lakottan veszik meg. A folytatás borítékolható.
    Az elmúlt 20 évben általánossá vált adómegkerülések és egyeseknek elnézett köztörvényes bűncselekmények miatt óriási pénzek vannak magánkézben.
    Itt a lehetőség a “fialtatásra”.
    Milyen áron? Az ú. n, demokrácia maradék hitelének eljátszásával.

  17. Jeniszej szerint:

    Gordon felfogása szerint most örülhetnek a fiatal lakásvásárlók.
    “700 ezer bedőlt hiteles lakás árverése közeleg”
    Csak miből veszik meg a munkanélküli fiatalok.
    Tanácsért azt hiszem Gordonhoz, fordulhatnak. 🙂

  18. Vica szerint:

    Véleményem szerint a helyzet a következő:

    A válság előtt nagyon sokan túlköltekeztek, erejükön felül vállaltak hiteltörlesztéseket. (Ismerek olyan embereket is, akik fizetése arra ment el, hogy törlesszék az iszonyatosan magas THM-mel terhelt áruvásárlási hiteleket. Minden kellett. LCD TV, kocsi, lósz@r és esti fény. A TV nyomatta a sok ostoba reklámot (igaz, az utóbbi időkben mellékesen megjegyezte, hogy 40 % fölötti THM-mel), utazzon külföldre hitelből!!!
    A sok “okos” honfitársunk pedig megette.
    Fölvették a lakáshiteleket. Nem felel meg a banknak a fölvenni kívánt összeg alapján a jövedelme? Sebaj! Okos magyar kicselezi a bankot! Kössünk szerződést egyszerre két bankkal, az egyiktől vegyük fel az önerőt szabad felhasználású hitelként, a másiktól pedig a többit…
    Mindegy, hogy tudja-e fizetni később, pedig a bank előre figyelmeztette, hogy nem vehet fel akkora összeget!
    Ha nem járható út a bank átverése ezen a formán, akkor talán azt kell mondani az értékbecslőnek, hogy több millióval magasabb összegért vennék meg, az talán elég lesz önerőnek.
    A hitelesek egy része ilyen ügyes cselekkel juthatott hozzá akár 10-20 millió forintos hitelhez is. (Csak a tisztán látás kedvéért írom, nem akarom a bankokat védeni, de ezek tények.)
    Ez után jött a válság. A hitelek törlesztő részletei megemelkedtek, ugyanis sokan nem forint alapú hitelt vettek föl, és pl. a japán jen és Ft között óriási árfolyamkülönbség keletkezett (a többi esetében kisebb, mégsem elhanyagolható a veszteségünk).
    Havi 100-200 ezer forint törlesztő részlet duplájára emelkedését nem könnyű követni, sokaknak pedig még a havi 20-ról 40 ezerre váltását sem.
    Emelkedett a lakásrezsi, az élelmiszerköltségek, és hát a hiteltartozások is.
    Kinek a hibája?
    Nem vagyok 100 %-ig biztos abban, hogy az “amerikai bankrenszer csődje” begyűrűzése az egyetlen ok. Ők azért szerintem nem vesztettek ekkorát. Az a véleményem, hogy egyeseknek igen jól jött, hogy mások (bármilyen okból) nehéz helyzetbe kerültek, s mivel lehetőségük engedte, hogy szorosabbra kössék a kötelet a nyakakon, a háttérből megtették. Most lehet azt mondani, hogy a sok felelőtlen ember megkapja, a magáét, nekik pedig éppen volt pénzük, miért ne éltek volna a lehetőséggel?
    A gazdasági helyzetet (szerintem) a pénzemberek mozgatják abba az irányba, ami számukra kedvező.
    A kilakoltatásokkal kapcsolatban pedig: nem csak a hitelesek kerülhettek (önhibájukból vagy önhibájukon kívül) ilyen helyzetbe, hiszen rengeteg munkahely szűnt és szűnik meg folyamatosan. A multik addig maradnak, amíg a számukra kedvező állami kedvezményeket megkapják, aztán mit érdekli őket a magyar munkaerő? Őket kell támogatni!??? A magyar vállalkozókat pedig meg kell nyomorítani… Az “ügyesek” kimentik a pénzeiket…
    Szóval a sok szerencsétlen nyilvántartott, vagy már nyilván sem tartott munkanélküli miből fizesse a rezsijét, miből etesse a gyerekeit és meddig élősködjön a nyugdíjas rokonai nyakán?

  19. Vica szerint:

    Egyébként a fiatalok sem örülhetnek, ugyanis általában nem hitelképesek, ezek az ingatlanok pedig általában lakottak. Egy fiatal házaspár nem valószínű, hogy verőemberekkel fog elűzni egy 4 gyerekes családot a két szobás panelből. Ha mégis megveszi (kp-ért?), akkor pórul jár, mert ott marad lakhatás nélkül.

  20. Iványi Gabi szerint:

    A felelősség, Vica által kifejtett érveivel egyetértek. Amivel viszont problémám van, az a lakás-maffia megjelenése az árveréseken. Nem tudom, hogyan lehetne a szabályozását megoldani, de ez az eset pregnánsan jelzi, hogy baj van….igaz az, hogy ez csak a kezdet! A felvásárolt ingatlanok megvásárolása esetén, feltétel lehetne, hogy köteles a lakhatását megoldani a kilakoltatott adósnak (az árverési végösszeg szerinti értékben, a terhelő költségek levonásával. …a verőlegények nem jelenthetnek megoldást…) A lakott ingatlanok, ugyanis további feszültséget, konfliktusokat generálnak!

    Az árverésre, annak szabályozására az on-line rendszer…kifejezetten jó lenne…Gondoljunk csak a Vaterára…(bocs a reklámért!)

  21. Vica szerint:

    Kedves Iványi Gabi!

    Ha olvasod a híreket, és elgondolkodsz azon, ki vehet ma lakást, házat…
    Kinek van pénze? Kinek van készpénze? … ennyi…
    Biztos vagy Te abban, hogy azok az emberek vannak jelen az árveréseken, akik érdekeltek a vásárlásban?

    Ezeket az ingatlanokat mélyen ár alatt lehet megvenni, ugyanis lakottan adják. A pénzes embernek kellenek a nem fizető lakók?
    Gondolj csak bele, hogy van pl. egy szép házad, amit 50 millió helyett 25-ért megvettél, mert ügyesen takarékoskodtál éveken keresztül, és volt lehetőséged. A házban lakik egy 6 tagú család, akik feje felől elárverezték a házukat, de benn maradhatnak. Ha elköveted azt a hibát, hogy a közműveket átiratod a saját nevedre, egy életen át fizetheted a mások fogyasztását, ugyanis kitenni nem lehet őket, s ha nem fizetsz, ráterhelik a házadra a tartozásokat. A benn lakók biztosan vesztesnek érzik magukat, s Téged nagyon utálnak, mert elvetted Tőlük, ami az Övék (volt). Eszükben sem lesz innentől kezdve vigyázni a házadra. Ha pereskedsz velük egy kis lakbérért (amit honnan fizetnének, amikor a hitelüket sem tudták fizetni), s egyszer kilakoltatják jogerős bírósági végzés alapján, megnézheted majd a romot, amit hátrahagynak Neked…
    A “befektetők” nem szeretnének így járni. Megbíznak egy társaságot, hogy a liciten jókor szálljanak be (szerintem érdemes lenne elmenni egy-két licitre, s megnézni, kik akarnak vásárolni), s amikor megvették neki az előre kiszemelt ingatlant, már nincs kegyelem a bennlakóknak…
    Akinek pénze van, annál a hatalom, bármit és bárkit meg tud fizetni…

  22. tibor szerint:

    Az önkormányzatok gyűjthetik a pénz a lakásukból kivertek megsegítésére.
    A következő kormány meg törheti a fejét a garantált társadalmi feszültségek levezetésén.

  23. Iványi Gabi szerint:

    Kedves Vica!

    nekem a tegnapihoz hasonló “esetekkel” van gondom…mert pl. Tasnádiék, amelyik elárverezett ingatlant megveszik, ott a lakott ingatlan státusz hamarosan megszüntetetté válik, nem éppen tisztességes eszközökkel.
    Minden helyzetnek, véleményem szerint, megvannak a tisztességes, törvényes kereteket megtartó szereplői…A gond- adott esetben-, a “befektetők” eljárásrendjével van!…Tudom, hogy illuzórikus megoldást javasoltam…de! valamit tenni kell, hogy ne a további következmények sújtsák a meggondolatlan hitelfelvevőket. Ezt tartom igazságtalannak…

  24. Vátesz szerint:

    A kereskedelmi tv-k is kajmán kézben vannak, noná hogy erőn felüli fogyasztásra ösztönöznek. Akiket erre rászoktatnak, azok a fiatalok nem fognak gyermeket vállalni, mert még ketten sem jönnek ki a fizetésükből. A kajmán cég jól lehúzza a dolgozóit, sokáig dolgoztatja az embereket kevésért. A kajmán tv rábeszéli őket a fogyasztásra, elmennek a kajmán tulajdonban levő nagy bevásárló központokra, ott kajmán bank kölcsönével bevásárolnak. Ha nem tudnak fizetni a kajmán bank ráküldi a kajmán ügyvédet, a kajmán bírót, a kajmán maffiát, végül a megszerzett lakást megveszi egy kajmán. Itt a magyarok tudatos és előre megszervezett kifosztása és kipusztítása zajlik.
    Kell a hely a “terület nélküli népnek”, mert kiderült Palesztína nem “nép nélküli terület”!
    Montefiore Mózes már 1861-ben kiadta a parancsot: Zsidó testvérek! Magyarországnak és Galíciának a miénknek kell lennie! Ezt ismételte meg Simon Peresz 2008-ban, miszerint felvásároljuk Lengyelországot és Magyarországot (Manhattant és Romániát is).
    1. M. Montefiore 182. oldal: “Brüder, Juden! Ungarn u. Galicien muss unser werden.” Idézve a Weimarer Historisch Genealoges Taschenbuchból XII. oldal. (KyffhäzerVerlag. Weimar 1912).

  25. beni szerint:

    Vajon a Gulyás ” doktor ” (?) úr autóit , házát mikor fogják elárverezni?

  26. Vica szerint:

    Köszi zed!

    “Segítség a lakáshiteleseknek:
    a forinterősödés kézzel fogható hasznot jelent 1 millió 700 ezer devizahiteles családnak, akiknek ezzel csökken a törlesztőrészletük; (TEHÁT A FORINTERŐSÖDÉS GARANTÁLT?)

    áthidaló kölcsön, alacsonyabb törlesztőrészlet biztosítása, állami kezességvállalás a gazdasági válság miatt törlesztési gondokkal küzdő lakáshiteleseknek; (HA AZ ADÓS NEM TUDTA FIZETNI A HITELÉT, AZ ÁTHIDALÓ, FELVEHET MÉG EGY ÁTHIDALÓ KÖLCSÖNT IS, MERT AZZAL EGYÜTT TUTIRA FIZETNI TUDJA MAJD.)

    elővásárlási jog és pénzügyi támogatás az önkormányzatoknak, hogy a területükön kényszerárverésre kerülő ingatlanokat megvásárolják és azokat korábbi tulajdonosaiknak bérbe adják, így a hitel törleszteni képtelen emberek továbbra is otthonaikban maradhatnak; (MIBŐL FOGJÁK FINANSZÍROZNI AZ ÖNKORMÁNYZATOK KEDVEZMÉNYES LAKÁSVISSZAVÁSÁRLÁSÁT?)

    a több mint 100 ezer diákhiteles közül azok, akik a válság miatt nehéz helyzetbe kerültek, két évre törlesztőrészletük mérséklését kérhetik. (UTÁNA PEDIG FIZETHETIK A KÉT ÉV KAMATAIVAL NÖVELTEN… ILYEN MUNKALEHETŐSÉGEK MELLETT MI LESZ, HA AKKOR SEM FOGJA TUDNI?)

    Banki etikai kódex – több információ, nagyobb biztonság az ügyfeleknek:
    2009. december 1-jén hatályba lépett a banki magatartási kódex, amely a bankok egyoldalú erőfölényével szemben ad védelmet az ügyfeleknek, csökkenti a kiszolgáltatottságukat;
    a 130 hazai pénzintézet, a kormány és a PSZÁF között létrejött megállapodás a lakossági ügyfelek 90%-át védi; (BLA, BLA)

    évente maximum az infláció mértékével lehet emelni a banki költségeket; (ÉRDEMES LENNE MEGNÉZNI, HOGY A MEGLÉVŐ KÖLTSÉGEK JOGOSAK-E, UGYANIS, HA 5000 FT-OT TARTASSZ A BANKBAN EGY ÉVIG, AHHOZ NEM NYÚLSZ HOZZÁ, MEGNÉZHETED MAGAD ÉS A PÉNZEDET, AMIKOR AZT FEL AKAROD VENNI.)

    egy összegben visszafizethető a devizahitel jelentősebb költségek nélkül;
    a fizetésképtelenné vált adósok elkerülhetik, hogy otthonukat nyomott áron elárverezzék: 3 hónap türelmi időt kapnak arra, hogy maguk értékesítsék lakásukat, amennyiben már végképp nem tudják fizetni a hitelüket; (KIK IS VÁSÁROLNAK MA INGATLANOKAT? 3 HÓNAP ALATT ELADNI, AZ AZT JELENTI, HOGY VAGY FILLÉREKÉRT ELKÓTYA-VETYÉLNI, VAGY JÖN AZ ÁRVERÉS)

    szigorúbb szabályok vonatkoznak a hitelközvetítőkre. (ELÉG KEMÉNYEN ÁTVERTÉK EDDIG IS AZ ÜGYFELEIKET AZ ÜGYESKEDÉSEIKKEL, HOGY PÉNZT TUDJANAK KERESNI. GONDOLJATOK BELE, HOGY EZEK AZ EMBEREK ÁLTALÁBAN VÁLLALKOZÓK, AKIKNEK MEG KELL KERESNIE LEGALÁBB A BÉRKÖLTSÉGEIKET, DE AZÉRT HAZA IS SZERETNÉNEK VINNI NÉHÁNY FORINTOT. ŐK IS EMBEREK, AKIKNEK TALÁN VAN LAKÁSUK, REZSIJÜK, HITELÜK…)

    Megerősített pénzügyi felügyelet, nagyobb hatáskör, hatékonyabb fogyasztóvédelem:
    a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelte egy megerősített függetlenséggel bíró autonóm közigazgatási szervvé válik és az Országgyűlés ellenőrzése alá kerül;
    bővülnek a PSZÁF rendelkezésére álló eszközök: a felügyelet rendeletalkotási jogkört kap, erősödnek a szervezet fogyasztóvédelmi, ügyfélvédelmi feladatai;
    szigorúbb szankciók, magasabb bírságok szabhatók ki a szabálytalankodó pénzintézetekre: a felügyelet akár két milliárd forintra büntetheti azokat a cégeket, amelyek nem tartják be a szabályokat és a banki etikai kódexet. (A MEZEI ADÓS HONNAN FOGJA TUDNI, HOGY ÁTVERTE A BANK? ÁLTALÁBAN NEM ISMERIK ÉS NEM IS ÉRDEKLI ŐKET A BANKOK ETIKAI KÓDEXE.)

    Törvényi garanciák a pénzintézetek erőfölényével szemben:
    a hitelintézetek csak úgy módosíthatják a hitelszerződéseket, hogy erről előzetesen, 60 nappal korábban tájékoztatnák az ügyfelet;
    az ügyfélnek 60 nap alatt dönthet arról, hogy elfogadja-e a bank módosítását, vagy díjmentesen felbonthatja a szerződést, kifizeti hitelét, vagy akár más bankhoz viszi azt; (A 60 NAP ELÉG ARRA, HOGY KITALÁLJA, FELAKASZTJA MAGÁT, VAGY A KOSSUTH TÉREN BENZINNEL LEÖNTVE FELGYÚJTJA…)

    a hitelintézetek a már meglévő szerződésekben nem érvényesíthetnek új díjakat, illetve egyéb költségeket;
    az új szabályok előírják, hogy mely esetben kell csökkentenie a hitelintézeteknek a költségeket, azaz az ügyfelek terheit, például figyelembe kell venniük a forint erősödését is;
    THM-plafon bevezetése az irreálisan magas kamattal adott gyorskölcsönökre: a teljes hiteldíj-mutató nem haladhatja meg az érvényes jegybanki alapkamat tízszeresét. (EZT NEM UZSORÁNAK HÍVJÁK?)

    Maximált előtörlesztési díjak: a felszámított díj nem haladhatja meg az előtörleszteni kívánt összeg 1 százalékát, ha kevesebb van hátra a hitelből, mint egy év, akkor legfeljebb fél százalék lehet a felszámított költség, és soha nem lehet magasabb, mint a hátralévő hitelkamat összege.”

  27. Gordon szerint:

    A folyamatos túlköltekezésről.

    Pont tegnap hallottam egy ELTE-s kutatásról, mely szerint a magyar emberek egy jelentős része kényszeres vásároló. Felesleges holmik tömegét vásárolják meg. Ez egy rossz szokás, olyan mint a dohányzás vagy az italozás. A reklámok és a vásárlási környezet erősen hat rájuk.

    Van aki nikotinfüggő, van aki meg állandóan nézelődik és vásárol. Ruhákat, bögrét ( 🙂 ), vázát, képkeretet, hamburgert, és egyebeket. A lényeg az, hogy nincs rá szüksége.

    A nők egy jelentős része ebben a kényszerbetegségben szenved: “Míg a szerencsejáték a férfiak eszét veszi el, a vásárlási kényszer kifejezetten a gyengébb nemre jellemző. A lakosság közel nyolc százalékát érintheti élete során ez a betegség.”

    Akkor is csinálja ha adósságba veri magát és a családot.

    “A kísérletben részt vevő önkéntesekről MRI-felvételeket készítettek, miközben csokoládé és más áruk képeit láthatták, majd pár másodperccel később felvillantak a képernyőn az árak is. Ezután megkérték a résztvevőket, döntsék el, megveszik-e az árut. Az időzítéssel így a tárgy iránti vágy és a költekezéssel kapcsolatos figyelmeztetés világosan elkülönült egymástól. Ha a páciens akarta a tárgyat, az agy egyik kéreg alatti dúcának területe villant fel. Amikor megjelent a magas ár, egy jól körülírt agykérgi területet aktivált, és a többit hatástalanította. A kutatók így előre meg tudták mondani a kísérlet kimenetelét. A kísérlet azt is kimutatta, hogyan csapja be az agyat a hitelkártya (azt az érzést keltve, hogy van pénzünk), és hogyan ösztönzi az embert további vásárlásra.”

    http://hvg.hu/egeszseg/20080615_szenvedelybetegseg_kenyszeres_vasarlas/page2.aspx

  28. Jeniszej szerint:

    Azért szerencse, hogy van, aki ok-okozati összefüggésben is látja a pénzvilág trükkjeit.

  29. Gordon szerint:

    Vátesz agyában is van-egy olyan agyterület, mely a kajmán és Izrael szóra megélénkül, és minden egyéb gondolatot elnyom. 🙂

    Jeniszej hasonló agyterülete a Gordon szóra aktiválódik és veszi át az irányítást. 🙂

    Számukra a gyógyszeres kezelést javaslom.

  30. Vátesz szerint:

    Gordon, a gyógyszeres kezelést is azért ajánlod, mert a gyógyszergyárak is kajmán kézben vannak, pl TEVA. Debrecenben a gojok temetője is kajmán cég tulajdonában van, “még a porod is nekik szolgál” (Illyés Gyula).
    Globalista cégnél érdeklődött valaki, mi kell ahhoz, hogy felvegyék. Szó szerint a következő választ kapta: „Héberség, éberség, stréberség.” Természetesen nem mindegy a sorrend, a hangsúly ugyanis mindig az elsőn van, és hiányában mindenki más eleve antiszemita. Ahogyan Illyés Gyula írta „A nagy kérdés” című versében.
    – Pusztul a nép – kezdtem. Hangom elakadt. – A magyarság…
    – Mit? Magyarok? – hangzott. – Csönd, te zsidógyűlölő!
    – Pusztul a nép… – Hallgass! Ne beszélj itt másról! A kérdés
    Egy volt és leszen is: antiszemita vagy-é?

  31. csepeli szerint:

    Tarjányi, az antiszemita kirohanásaiddal máshol házalj.

  32. Vátesz szerint:

    “A világon két nép a leginkább antiszemita, az egyik a zsidó, a másik a palesztin. Mindketten sémiták, és nagyon utálják egymást.” Copyright Vátesz.

  33. Vátesz szerint:

    Ideje lesz emléknapot kijelölni annak az 1000 palesztínnak az emlékére, akiket Gáza elleni háborúban írtottak ki a zsidók.
    A zsidók elleni vakcina a palesztín apa, akinek kiírtották a teljes családját!
    Ne feledkezzünk el Deir Jasszinról sem, amely település osztozott Lidice, Oradour, My Lai sorsában.

    “A halálnak sok neve van. A csehek Lidicének hívják, a franciák Oradournak, a vietnamiak My Lainak, a palesztinok pedig Deir Jasszinnak. 1948. április 9-én éjjel az Ecel és a Lehi zsidó terrorista csoport rátámadt a békés falura, és lemészárolt mindenkit, férfiakat, nőket és gyermekeket. Nem akarom itt most föleleveníteni a levágott fülek, fölmetszett hasak, megerőszakolt nők, felgyújtott férfiak, a kőfejtőbe hajigált hullák vagy a gyilkosok által rendezett diadalmenet véres történetét. Lényegét tekintve minden tömegmészárlás egyforma, Babi-Jartól a láncfűrészes bandán át Deir Jasszinig. A Deir Jasszini mészárlást azonban különlegessé teszi három mozzanat.

    Az egyik: itt rengeteg a dokumentum és a szemtanú. Más zsidó harcosok a Haganából és a Palmahból, zsidó cserkészek, a Vöröskereszt és a jeruzsálemi angol rendőrség képviselői kimerítő jelentéseket írtak az eseményekről. Ez csupán az egyik palesztinmészárlás volt a sok közül, melyeket a zsidók követtek el az 1948-as háborúban, de a többi nem kapott ekkora figyelmet. S valószínűleg ez is csak azért, mert ott volt a szomszédságában Jeruzsálem, a Palesztinai Brit Mandátum székhelye.

    A másik: a Deir Jasszini mészárlásnak a saját tragikumán is túlmutató végzetes következményei voltak. A szörnyű hír hallatán tömegével menekültek el az emberek a környékbeli palesztin falvakból, s így a zsidók nyugat felől zavartalanul közelíthették meg Jeruzsálemet. A menekülés bölcs és racionális döntés volt a civil lakosság részéről. Miközben ezeket a sorokat írom, a tévém a háborús övezetből menekülő macedón falusiakat mutat. Anyám családja 1941. június 22-én elmenekült az égő Minszkből. Apám családja ott maradt, és ott is pusztult. Az én szüleim a háború után a többi menekülttel együtt visszatérhettek a szülővárosukba. A palesztinokat azonban mind a mai napig nem engedték vissza.

    A harmadik: a gyilkosok karrierje. Az Ecel és a Lehi bandák két parancsnoka, Menahem Begin és Jichak Samir később Izrael miniszterelnöke lett. Egyikük sem mutatott semmiféle megbánást, s élete végén Menahem Begin egy olyan házban élt, ahonnan szép kilátás nyílt Deir Jasszinra. Semmi nürnbergi bíróság, semmi megtorlás és semmi bűnbánat csak virágokkal telehintett út egészen a Nobel-békedíjig. Menahem Begin büszke volt erre a hadmuveletre, és a gyilkosokhoz írott levelében gratulált nekik a hazafias kötelesség teljesítéséért. “Izrael történelmének alakítói vagytok” írta. Jichak Samir szintén boldog volt, hogy a dolog hozzájárult álma megvalósításához: a nem zsidók elűzéséhez Izrael földjéről.”
    (Israel Shamir, 2001. április 9-én, a Deir-jasszini mészárlás emlékére.)

  34. csepeli szerint:

    Húzd már el a beled, Tarjányi.

  35. Vátesz szerint:

    Csak te utánnad Csepeli, előtted meg megy Gulyás, Avarkeszi, Podolák, Tóth Mihály meg a többiek. Én meg kisérlek benneteket, egészen a börtönig, mert én ott kivül maradok.

  36. csepeli szerint:

    Tarjányi, az antiszemita szemetedet vidd máshová, nem a kurucinfón vagy!

  37. Vátesz szerint:

    Az általad antiszemita szemétnek titulált írást egy becsületes izraeli zsidó írta, aki elítéli a zsidók által elkövetett népírtásokat is, kapjon akár Béke Nobel-díjat is annak egyik elkövetője. A Deir Yassin keresőszóra meg a google ontja a találatokat, ez már csak így van, az igazság nem antiszemita!

  38. Jeniszej szerint:

    Gordon szeretnéd, ha neked is az agyterületeden bevillanna valami?
    Biztosítalak nem fog, mert az lehetetlen. 🙂

  39. Nagyapó szerint:

    Gordon! Akinek a tojáshéj már levált a fenekéről másképp is tud számolni.
    “Számoljunk egy kicsit: az egyén felvesz 3,5 millió jelzálogot 20 évre. A futamidő végéig 10,5 millió forintot fizet vissza a banknak. A bank nyeresége tehát 7 millió forint 20 évre vetítve, tehát évi 350ezer forint, ebből le kell vonni a mindenkori pénzromlást.” ez gordon, logikus, korrekt okoskodása.
    De számoljunk egy kicsit másképpen: az egyén felvesz 3,5 millió jelzálogot 20 évre. Az ellenérték egy 25mFt-os ingatlan. 2 év után, a szakértő szoci kormány tevékenysége folytán, nem tud fizetni. Jön az árverés, és itt a lényeg! Az árverési helyét megszállják a Tasnádi félék, testőreikkel együtt, és nem licitálnak. Ekkor az árverést vezető leviszi az árat a jogilag engedélyezett 25%-ra, 6,25 mFt. Az ingatlan elkelt! A bank ~2év után kapott 6.25 milkót, ami úgy 80% nyereség körül van, a csókos meg nyert ~18 milkót, amiből a “ledörzsöldött” összegek után is marad bőven.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  40. Jeniszej szerint:

    Nagyapó:
    Mondtam én Gordon az óránál tovább nem, – lát. Összefüggésekben nem tud gondolkodni.
    Ollózás a lexikális adatok között – igen az megy neki.

  41. Gordon szerint:

    “Ekkor az árverést vezető leviszi az árat a jogilag engedélyezett 25%-ra, 6,25 mFt. Az ingatlan elkelt! A bank ~2év után kapott 6.25 milkót, ami úgy 80% nyereség körül van, a csókos meg nyert ~18 milkót, amiből a “ledörzsöldött” összegek után is marad bőven.”

    Nem értem, hogy a bank miért kapna 6,25 milliót. A fenti példánál az egyén tartozása 3,5 millió forint a bank felé, tehát a bank kezét csak a 3,5 milliója (vagy a tartozásból még hátralévő összeg üti), a többi az elárverezett ingatlan tulajdonosát illeti (bár szerintem még valami pénzt levesz a bank, de ez az előre tervezett 7 milliós nyereségéhez képest pitiáner összeg). Tehát a bank akkor jár jól, ha az ügyfél végigtörtleszti a futamidőt.

  42. Csepeli XXI szerint:

    “Csepeli” te akkora bunkó vagy,hogy szöget lehetne verni veled a falba.
    Kurucinfo?
    Na,itt van te nagyon hülye:
    Israel Shamir,Haifában élő orosz (neked szovjet) zsidó,az IDF volt ejtőernyőse:

    http://www.israelshamir.net/Hungarian/Hungarian.htm

  43. Gordon szerint:

    Igazándiból egyedül az árverés győztese jár igazán jól. A bank semmiféleképpen sem. Legfeljebb a “pénzénél van”,illetve a már letörlesztett futamidőrészre tudja beszedni a tervezett hasznát.

  44. Gordon szerint:

    Gordon mondj Vátesznek: Izrael

    Vátesz erre habzó szájjal visitva tépi a rácsos ágy oldalát. 🙂

    Adjatok nyugtatót neki.

  45. Vátesz szerint:

    Csepeli XXI, máris tanulmányozás alá vettem az általad linkelt honlapot.
    Gordon, én tanulok a palesztínok sorsából, ez az ország nem lesz Izrael, ha esetleg a palesztínoknak sikerülne onnan kitessékelni őket.
    IZRAEL ADDIG LÉTEZIK, AMIG AMERIKA NAGYHATALOM! Copyright Vátesz.
    “Semmi bajom a Seychelle-szigetiekkel, igaz hogy még egyet sem láttam közülük, így negatív tapasztalataim sincsenek.” Copyright Vátesz

  46. Gordon szerint:

    Vátesz!

    Annyit mondok neked, hogy: Izrael.

    Gyüszíts! Gyüszíts! 🙂

  47. Vátesz szerint:

    A NASA vizet talált a Marson, nekik adom a Mars részemet, beülnek a Merkabába, s elrepülnek vele a Marsra. Igaz, hogy nem tudnak elmenni mindnyájan, de néhányuk elmegy egy genetikai laborral oda, azután elég kikódolni a többi DNS-ét és elküldeni elektronikus úton. Miután elkészültek a testek, nincs más teendő mint betölteni a szoftvert, jelen esetben a Talmudot, s máris kész a kiválasztott nép.

  48. Manitu szerint:

    Végtelenül unalmas ez a zsidózás. A témából ki lehetett volna lyukadni oda is, hogy menyire álságos a banki gyakorlat, menyire hazug a kormánykommunikáció a segítségről. Erre megint ez a parttalan zsidózás.

  49. Manitu szerint:

    Pontosan emiatt nem szavaznék soha a Jobbikra. Nem a problémával szembesül, hanem cigányozik vagy zsidózik. Akkor inkább készítek otthon egy jó finom sóletet. Füstölt csülökkel, mert én úgy szeretem 😉

  50. Gordon szerint:

    A bankok valóban sok esetben inkorrektek ez azonban nem egyenlő azzal, hogy végig kell zsidózni a fórumot.

    Vannak alapszabályok:
    pl.: hogy az adósnak törlesztenie kell a pénzt, amit kölcsönkapott, továbbá hogy a hitel nincs ingyen (még a muzulmán bankoknál sem, annyival rosszabb ott a helyzet, hogy a hitel költségeit sem tüntetik fel konkrétan, tehát a tájékozódás lehetősége is csorbul).

    Az a helyzet, hogy a bank a betétesek pénzét helyezi ki, tehát aki a bankot megpróbálja átverni (felveszi a pénz és nem fizet) az nem a modern kori Robin Hood, hanem adós, aki másd pénzét használja és a vállalt megállapodásokat nem tartja be.

  51. zed szerint:

    Gordon! Hát a bankárkormányt véded? 😉

  52. Gordon szerint:

    A kormányról egy szót sem ejtettem. Én a bankok és ügyfeleik kapcsolatáról írtam. Vannak gondok a bankokkal, de nem szeretem a sötétagyú populizmust. Lesznek szabályozások, melyeket át kell gondolnia az új kormánynak.

  53. Attila szerint:

    Gordon!

    Ha lehet ezt mondani, akkor egyre butább leszel. Gyakorlatilag fogalmad sincs arról, amiről beszélsz.
    1. Írod Vátesznek:
    “Vátesz! Megjegyzem, hogy a cigányok is “nem gojok”.”
    Ha nem gojok, akkor nem lehet az ő kifosztásukról beszélni, mert a gojokat fosztják ki.

    2. “Nincs szó kifosztásról, hiszen a pénzintézetnek az az érdeke, hogy az adós a teljes futamidőt végigtörlessze. ”
    Mióta?
    Szerinted egy bank mikor fog várni 20 évet a pénzére, ha jogilag azonnal elveheti?

    3. “kapott összegből a bank levonja az egyén még meglévő tartozását, tehát nagyjából a “pénzénél van”. Ez a banknak nem jó, hisz elesik a teljes futamidőre vetített nyereségének jelentős részétől.”
    Mit von le te idiópata? A hitelre maga a lakás vagy ház a fedezet, ha bukja az ügyfél, akkor értéke a banké lesz.

    4. “Aki kifoszt valakit az legfeljebb a banknak nem fizető ügyfél. Használja a bank pénzét, majd nem teljesíti a szerződésben foglaltakat.”

    Tudod mit Gordon, elmész te a jó büdös pics@ba.
    Ki vagy te? Nem, inkább mi vagy te? Egyrészt: a hitel, nem a bank pénze.
    Másrész a fizetőképtelenséget, éppen a bankok idézték elő.
    Vagy adjunk még nekik újabb 300 milliárdot? Vagy mi zajlik le, abban a kettévert nanotechnológiás agyadban?

  54. Csepeli XXI szerint:

    >Végtelenül unalmas ez a zsidózás. A témából ki lehetett volna lyukadni oda is, hogy menyire álságos a banki gyakorlat, menyire hazug a kormánykommunikáció a segítségről. Erre megint ez a parttalan zsidózás.>

    Hogyne Manitu.Minden másról lehet beszélni,csak arról nem,hogy Tasnádi hogy került oda,és hogy viselkedett.Pontosan Tasnádi az egyik,aki szitja azt ami neked nem tetszik.Vittél be neki a sittre kóser kaját?

  55. Gordon szerint:

    Attilám azt írja:

    “Szerinted egy bank mikor fog várni 20 évet a pénzére, ha jogilag azonnal elveheti?”

    Nem veszi el azonnal, mert csak a futemidőből letelt időre vonatkoztatott nyereségéhez jut hozz (plusz még valami összeget levesz, de azzal sincs még a 7 milliós nyereségének a közelében sem).

    Szegény oktondi Attila nem érti a hitelkihelyezés lényegét, ami arról szól, hogy a bank ad mondjuk 3,5 millió forintot, mely 20 év alatt 7 milliós nyereséget hoz neki (ami egyébként relatív, mert a pénzromlást le kell belőle számítani). Szegény nem érti, hogy a bank a kihelyezett futamidó után szedi be a kamatot és nem azonnal. Ha egy 20 éves hitel 1 év után bedől, akkor a bank csak az 1 évre vonatkoztatott jövedelméhez jut hozzá, és nem a 7 millió forintjához. Tehát visszaveszi a 3,5 millióját, ami egyébként az övé, illetve amit a betétesek pénzéből helyezett ki.

    A futamidők elején egyébként éppen ezért nincs tőketörlesztés egy darabig. A bankok így védekeznek a nyerészkedők ellen, akik 2-3 évre szednek fel nagy hiteleket, de hosszú futamidőt választanak. Ezzel bünteti a bank, ha valaki nagy összegű hitelt hosszú futamidőre vesz fel, hogy ne legyen nagy a törlesztője – tehát a hitel költségei kevésbé legyenek megterhelőek számára, mintha ugyanazt az összeget mondjuk 5 évre vette volna fel.

    folyt.köv

  56. Gordon szerint:

    Azt írja Attila:
    “hitelre maga a lakás vagy ház a fedezet, ha bukja az ügyfél, akkor értéke a banké lesz.”

    A fedezet összege mindig nagyobb mint a hitel összege. Ha a bank elárvereztet egy házat, akkor nem az teljes összeget tartja meg magának, csak azt az összeget, melyel neki az adós tartozik. Ez a valóság. Ha én 1 millióval tartozok a banknak és nem fizetek, a bank meg elárverezteti mondjuk 8 millióért az ingatlanomat, akkor nem a 8 millió lesz a banké, hanem nagyjából 1 millió, vagyis amivel tartozok neki (plusz még valami pár százezer járulékos költség szerintem).

    A folyosított pénz (maga a hitel) nagyrészt más emberek betéteiből van, és nem a semmiből. A betéteseit ki kell fizetnie a banknak.

    Érdemes lenne ismerni a hitelezés alapvető szabályait. Persze akkor nem lehetne hiszterizálni a tájékozatlan embereket.

  57. Gordon szerint:

    A gojos témát valóban elgépeltem és most helyesbítek.

    Vátesz írta:
    “Itt a gojok szervezett kifosztása zajlik a bankok és a szervezett alvilág segítségével.”

    Szóval a cigányok is gojok, tehát ezek szerint az ő kifosztásuk is zajlik.

    Szerintem Váteszt picit álomba szenderítette a nyugata, amit a pár órával ezelőtti dühkitörése miatt kellett bevennie. Ha felébred, akkor gondolom válaszol erre a hsz-emre is.

  58. Gordon szerint:

    nyugata=nyugtató

  59. nagyapó szerint:

    Gordon: (2010. január 28. 14:31-kor) naivitása aranyos. Arra gondol, hogy egy bank az általa elrendelt árverés eredményéből a bank (gordon által kiszámolt 7milliós, 20 évre számolt) nyereségét veszni hagyja és a bevételt pl. karitatív célra költi?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  60. Csepeli XXI szerint:

    Manitu!
    Erről hallgatni kell?

    Tasnádi Péter bigott kommunista családban született 1950-ben. Édesapja katonatisztként, édesanyja egy külkereskedelmi vállalat párttitkáraként „építette szívvel-lélekkel és teljes meggyőződéssel a szocializmust” – derül ki a vállalkozó első könyvéből. A katonai iskola után hét évet töltött a marxista főiskolán, ahol annak minden szakát elvégezte. A katonaság után ismerkedett meg első feleségével, akivel két gyermeket neveltek fel. A felesége családja révén csöppent bele a hetvenes évek maszekjainak világába. Azért, hogy őt is elfogadja a rongyrázó társaság, az Állami Biztosító ügynökeként – elmondása szerint – hét év alatt a legjobbak közé küzdötte föl magát. Az akkor monopolhelyzetben lévő biztosító tisztes jutalékot fizetett Tasnádinak, de ez sem elégítette ki pénzéhségét. Fizetését más üzletekkel egészítette ki: biztosítási ügynökként hozzájutott az autókiutalásra várók listájához, s a lehetőségről lemondók kocsiját jó pénzért kiközvetítette olyanoknak, akik mindenképpen hozzá akartak jutni a hetvenes évek jólétének szimbólumához, a Zsigulihoz.
    Tasnádi, miután a kispénzű honfitársai fizetéséből meggazdagodott, 1977-ben megnyitotta a főváros első testkultúra- szalonját, ahová csak úgy dőltek az akkori idők fontos emberei, szavai szerint az „elit”: művészek, sportolók, politikusok, újságírók. A bevétel az akkori szocialista valósághoz képest nem volt csekély: havi hatvan-hetvenezer forintot kaszált. De ami még fontosabb: itt épült tovább az a kapcsolatrendszere, amelyet a későbbiekben meglehetős hatékonysággal használt ki. Miután a Dél-budai Fodrászszövetkezet – amelynek égisze alatt futott a fitneszterem – eltávolította Tasnádit a vezetésből, 1980-ban a Hírlapkiadó Vállalatnál hirdetésszervezőnek állt. Többek között a Népszabadságnak hozott bevételt, amelyről így írt könyvében: „Akik ismerik az akkori viszonyokat, tudják, hogy ez mit jelent. Ha mint a párt központi lapjának munkatársa bejelentkeztem bárhová, megnyílt előttem minden ajtó. Ráadásul vásároltam magamnak egy fekete Mercedest, úgy jártam-keltem szerte az országban, mintha a hatalom legbelsőbb köreihez tartoznék.”
    Később sportlapok készítésénél ügyködött, s több szövetség reklámosa lett. Magyar csapatokat kísért külföldre, végül a sportszövetségek megelégelték Tasnádi stiklijeit – az USA-ba készülő női kosárlabda-válogatott utaslistáján a beállós posztján az ő neve szerepelt – és eltávolították a hazai élsport közeléből.

    Felmerült: a Moszad tagja

    Sportmenedzseri bukását követően, igaz, vastag bankszámlával, Bécsbe tette át székhelyét. Egy osztrák nő hajlandó volt hetvenezer schillingért hozzámenni feleségül, ami az állampolgársággal is együtt járt. Millióiból modellügynökséget nyitott, ám régi szerencséje elpártolt tőle, és elvesztette minden vagyonát. Üres zsebbel jutott el Izraelbe, ahol az egykor sikeres üzletember csupán a segédmunkási állásig jutott. Tasnádi azonban nem erről álmodott, így jelentkezett egy olyan félkatonai testőrképzőbe, amit gazdag gyémántkereskedők tartottak fenn. A hat hónapos elitkiképzés ingyenes volt, s a hallgatók személyi testőrként vagy titkárként helyezkedtek el a gyémántüzlet legbefolyásosabb üzletemberei mellé. A Tasnádi ellen folyó rendőrségi vizsgálatkor felmerült az a lehetőség, hogy a testőrképzőt az izraeli titkosszolgálat, a Moszad működteti, ilyenformán pedig ő is a körükbe tartozik. Ezt Tasnádi cáfolta.
    Tasnádi személyi testőrnek szegődött egy gazdag gyémántkereskedő mellé. Főnökével beutazta szinte az egész világot, de a jól fizető állás gyümölcse a luxuskaszinók pénztárába folyt. Szenvedélyévé lett a szerencsejáték, ő volt a nagy játékos és egyben a nagy vesztes is. Annyi pénze azonban még maradt, hogy 1987-ben újra Bécsben telepedjen le, hogy a magyar bevásárlóturizmust kihasználja. Rövid időn belül öt műszaki kereskedést nyitott, s könyvében azt állítja, annyi magyar vásárolt nála, hogy egészen Tatabányáig állt a sor. Előfordult, hogy egymillió schilling bevételt könyvelt el egy nap alatt. A vásárlási láz csendesedésével üzletei is hanyatlásnak indultak, nem sokkal később pedig jelentős bankhiteltartozásai elől ismét Magyarországon talált menedéket.

    Maffia életre-halálra

    Tasnádi Péter 1991-ben tért haza végleges letelepedési szándékkal, s az elsők között kezdett el foglalkozni őrzés-védelemmel. Cégeket alapított a megtakarított harmincmillió forintjából, s létrehozta a Maccabi Sportklubot, később az Utcai Harcosok Szövetségét. Itt edzési és versenyzési lehetőséget adott a küzdősportokban jeleskedőknek, cserébe a fiúk Tasnádi és mások magas kamatra kiadott pénzeit hajtották be, kétes szórakozóhelyek portaszolgálatait látták el. Az üzletbe később sógora, a nyugalmazott rendőr vezérőrnagy, Láposi Lőrinc is bekapcsolódott. Ügyfeleik közé tartozott például a bukott úszómenedzser, Zemplényi György, vagy az izraeli parafenomén, Uri Geller is. De bárki felbérelhette jó pénzért Tasnádi legényeit: felbukkant a Budai hengermalom tulajdonlási vitáiban, a budai Sas Klub Hotel, vagy a Bársony András MSZP-s politikus fémjelezte szakszervezeti ingatlan elfoglalásánál is.
    A vállalkozó egyre jobban belesüppedt az alvilág ragacsába, nevét összefüggésbe hozták a fővárosi szervezett bűnözéssel, azaz a váci hetekkel. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 1992-ben kezdett el nyomozni a maffiafőnöknek kikiáltott hét férfi ellen. Úgy gondolták, hogy Tasnádi demonstratív – fényes nappal, a Rákóczi úti irodájában történt – elfogásával és büntetőeljárás alá helyezésével eljuthatnak a többi hat emberig. Be is gyűjtötték Prisztás Józsefet, Döcher Györgyöt, Lovas Pétert, Haris Sándort, Csobolya Attilát és Száva Lajost, de végül csak Tasnádit sikerült elítélni, őt is öt év múltán. Két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, zsarolás, önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és lőfegyverrel való visszaélés miatt. Azóta Prisztást, Döchert ismeretlenek megölték, a többiek visszavonultak. Száva Lajos, azaz a Sárgalábú ellen pedig jelenleg is büntetőeljárás folyik. Azt beszélik, hogy Haris Sándor barátja, Döcher kivégzése után egy Rákóczi úti irodában húzta meg magát…
    1999 őszén újra kattant a bilincs Tasnádi csuklóján, de ezúttal nem az irodájából vitték el a kommandósok, hanem a Ferihegyi repülőtérről. A vádak hasonlók voltak az 1992-es eljáráshoz, de hozzájuk csapták még az adócsalást és a bűnszervezet létrehozása és működtetése vádját is. Ezzel az első maffiaper kezdődött Magyarországon. Nem lehet tudni, hogy a rendőrség vagy az ügyészség hibájából, mindenesetre a bíróság sem első, sem másodfokon nem látta bizonyítottnak a súlyos büntetési tételt jelentő maffiavádat. Négy és fél éves börtönbüntetést szabtak ki Tasnádira két éve azzal, hogy le kell töltenie a korábban kapott két évét is.
    Az első- és másodfokú eljárás között öt hónapra kiengedték az előzetes letartóztatásból. Tasnádi számos olyan helyen – tévéstúdióban, szórakozóhelyen, vidéki főzőversenyen – jelent meg, ahová a házi őrizet miatt nem mehetett volna. Még a jogerős ítélet kihirdetése előtt négy hónappal visszavitték Tasnádit a börtönbe. Eközben megindult a 240 millió forintos adócsalás ügyében a nyomozás, valamint egykori „pénzügyminisztere” ellen Kölnben vádiratot nyújtottak be, s Márai Pétert előzetes letartóztatásba helyezte a német hatóság. Több közös vagyonukat – például a balatoni Négy Évszak szállodát – zár alá helyezte a bíróság. Az ügy kapcsán Tasnádi szerepét is vizsgálták, de a több éve folyó eljárás azóta elhalt.
    Tasnádi személye a legújabb, a szocialistákhoz köthető botrányban, a K&H-ügyben is előkerült. A rendőrség gyanúja szerint felvételek bizonyítják, hogy ’98 márciusában Tasnádi számlát nyitott az akkor Rejtő E. Tibor vezetése alatt álló ING Banknál, ahol a későbbi K&H-vezér maga írta alá a szerződést. 2001 őszén viszont, amikor a rendőrség nyomozni kezdett, már nem volt nyoma a direktor szignójának. Tasnádi állítólag összesen 160 millió forintot fizetett be a számlára, jobbára kis címletekben. A pénz egy részét utóbb értékpapírokba fektették, másik részét felvette Tasnádi. Rejtő E.-t törvény kötelezte a pénzmosásgyanús ügylet jelentésére, ám ő ezt elmulasztotta. A felelősségre vonás végül elmaradt, mert az ügy időközben elévült. Tavaly novemberben Kulcsár Attila állítólag azt mondta: Rejtő E. Tibor több alkalommal is életveszélyesen megfenyegette. „Ha bármiről említést teszek, akkor Tasnádi Péterrel intéztet el” – vallotta Kulcsár, aki utóbb cáfolta, hogy ilyen kijelentést tett volna.

    „Mindent megtehet, az MSZP-t és az SZDSZ-t is ő juttatta hatalomra”

    A tények egyértelmű képet festenek Tasnádi viszonyáról a politikához. Hat éve a Napi Magyarország arról tudósított, hogy Tasnádi Péter és Csintalan Sándor akkori MSZP-s politikus szervezésében, a Korda György táncdalénekes panzióként is működő villájában rendszeres összejöveteleken vett részt több balliberális politikus, üzletember és közéleti személy. A lap információja szerint az összejövetelek fő témája az Orbán-kormány elleni politika összehangolása. A találkozókat telefonon szervezték, és kizárólag Tasnádi és Láposi Lőrinc cége, a Mesterdetektív Iroda által ellenőrzöttek vehettek rajta részt. Háromhetente itt találkozott Hack Péter (SZDSZ), Csintalan Sándor (MSZP), Juszt László újságíró, Aczél Endre újságíró, Schmuck Andor (MSZP), Karl Imre (MSZP), Bognár Péter ügyvéd, Erős János, aki nemrégiben a Magyar Fejlesztési Bankot irányította, Vincze Béla MSZP közeli vállalkozó.
    Tasnádit abban az évben letartóztatták, a kapcsolatépítésnek ugyanakkor meglett a gyümölcse. 2000 augusztusában, egy évvel letartóztatása után több közéleti személyiség, sportolók, művészek és üzletfelek nyílt levelet fogalmaztak Orbán Péterhez, az akkori országos rendőr-főkapitányhoz, amelyben döbbenetüket fejezték ki a barátjuk, Tasnádi Péter ellen folyó eljárás miatt. Szerintük a vállalkozó korrekt üzleti partner és törvénytisztelő állampolgár. Tasnádi Péter úgy él és viselkedik, ahogy a művelt világban általában élnek az üzleti életben is sikeres értelmiségiek. A levél aláírói többek között: Szikinger István alkotmányjogász – Tasnádi első számú védője –, Kende Péter író, Lagzi Lajcsi, Zámbó Jimmy, Korda György és Balázs Klári énekesek, Wichmann Tamás világbajnok kenus, Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, Frölich Róbert főrabbi, Zoltai Gusztáv, a budapesti zsidó hitközség igazgatója és mások.

    Közeledés a hatalomhoz

    A balliberális hatalomhoz való egyértelmű közeledésére jellemző, hogy amikor az elsőfokú ítéletének kihirdetése után kiengedték az előzetes letartóztatásból, nem tudni, miben, talán az amnesztiában bizakodva üdvözölte a frissen megalakult koalíciót. Az egyik internetes újságnak még azt is elárulta, hogy szívesen elvállalná a belügyminiszteri posztot, és felszámolná a szervezett bűnözést. Ugyanebben az interjúban elmondta: az SZDSZ-re adta voksát és a börtönben minden rabot az MSZP támogatására buzdított, mert e két párt koalíciójától lehetett várni, hogy a demokratikus jogokat tisztelő, szakértő kormány jöjjön létre. Ezek után nem meglepő, hogy egy rendőrségi jelentésben az olvasható: egy sértett édesanyját azzal fenyegette meg, hogy mindent megtehet, mert az MSZP-t és az SZDSZ-t is ő juttatta hatalomra.
    Még 2002 nyarán megfenyegette a Magyar Nemzet munkatársát, Lovas Istvánt, aki ezért feljelentette, de a rendőrség nem nyomozott az ügyben. Egy kereskedelmi tévében a jobboldali újságírók levadászásáról elmélkedett, majd megírta a 983 nap a Fidesz börtönében című könyvét. Igaz, a bemutatóra már nem mehetett el, mert újra visszahelyezték az előzetes letartóztatásba. Ha az adócsalási ügyben is elítélik, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

  61. codec szerint:

    A bankokat az árverés végeredménye nem érdekli. Ők leveszik a pénzüket, a hiénák meg aratnak.
    Falkástól mennek be az árverésre, balhét gerjesztenek. Az árverező meg lenyomja a vételárat, hogy mielőbb mentse az irháját.
    A proletár meg az utcára kerül.
    A történet igazi hungarikum. Az utcára kitett egyénen meg segítsen a többi adófizető.

  62. Vátesz szerint:

    Milyen párt környékén kavar manapság Csintalan Sándor?

  63. Csepeli XXI szerint:

    A cikk már 8 éves Vátesz.

  64. zed szerint:

    Kész árverés show 😉

  65. zed szerint:

    “Tasnádi Pétert az elmúlt években, évtizedekben korrekt üzleti partnernek, törvénytisztelő polgárnak, a közjóért tenni akaró és hajlandó mecénásnak ismertük meg. Azt tapasztaltuk, Tasnádi Péter úgy él és viselkedik, ahogy a művelt világban általában élnek az üzleti életben is sikeres értelmiségiek”
    http://index.hu/belfold/tasn_level/?rnd=164

  66. zed szerint:

    Nem akárkinek írták a nyílt levelet, Orbánnak!

  67. Csepeli XXI szerint:

    Nem mi?És kik irták?A magatokfajták,akiknek egy fikarcnyi becsülete sincs?És évtizedek óta pofátlanul hazudoztok?

    “Felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett kétrendbeli, életveszélyt okozó testi sértés, kétrendbeli emberölés előkészülete, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, közveszéllyel fenyegetés, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények. Ezekért a bűnökért kértek fegyházbüntetést Tasnádi Péterre.
    Több órán át folytatódott a csütörtökön felfüggesztett ügyészi perbeszéd pénteken a Fővárosi Bíróságon Tasnádi Péter és 13 társának büntetőperében. A vállalkozót tizenhat bűncselekménnyel, köztük felbujtóként életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint emberölés előkészületével vádolják. Tasnádira az ügyész fegyházbüntetést kért.

    Az ügyészség szerint Tasnádi Péter 2001 és 2007 decembere között személyes sérelmei megtorlására bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonbeszélgetésekben.

    Az ügyész délután befejezte azoknak a bűncselekménynek a felsorolását, amelyek Tasnádi Péter volt felesége és a vele kapcsolatban állók – a nő élettársa, anyósa és ügyvédje – ellen irányultak.

    A vádbeszéd szerint Tasnádi Péter 2002 és 2004 között többször próbálta megszervezni volt felesége megöletését. Tette mindezt személyes bosszúból, miután a nőnek új élettársa lett, akit Tasnádi szintén többször próbált megöletni. A vád szerint volt, amikor a vállalkozó 3 millió forintot, máskor 10 milliót ajánlott a két ember megöléséért.

    Tasnádi Péter vallomásában elismerte, hogy figyeltette a nőt, de tagadta, hogy meg akarta volna öletni.

    A vádirat szerint Tasnádi Péter megrendelésére történt az is, hogy 2003 februárjában a vállalkozó volt anyósát arcon öntötte savval egy ismeretlen. Tasnádi célja ezzel a vád szerint az volt, hogy megfélemlítse volt feleségét, és kikényszerítse anyagi követelésének teljesítését. A vállalkozó tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, hogy ő is csak a tévéből értesült az esetről.

    Az ügyész Tasnádi Péterrel szemben fegyházbüntetést indítványozott felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett kétrendbeli, életveszélyt okozó testi sértés, kétrendbeli emberölés előkészülete, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, közveszéllyel fenyegetés, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt.

    Két másik vádlottra szintén fegyházbüntetést kért az ügyész.

    A bíróság a védő indítványára feloldotta a Tasnádi Péterre korábban elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat, mondván, hogy már nem áll fenn a bűnismétlés és a szökés veszélye. Az ügyész fellebbezett a végzés ellen.

    A per március 30-án folytatódik a védőbeszédekkel, amelyek előreláthatóan négy napon keresztül tartanak majd.”
    2009.március.

  68. Csepeli XXI szerint:

    Figyelj csak “zed”,”csepeli”,meg a mocskos komcsi haverjaid:

    “Már nem akarja feljelenteni Tasnádi Pétert a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnöke, Éliás Ádám, akit szerdán életveszélyesen megfenyegetett a hatéves börtönbüntetésre ítélt egykori vállalkozó. Az incidens azon az árverésen történt, amelyen Tasnádi lapunk fotósát is megtámadta, és kikényszerítette tőle fényképezőgépe memóriakártyáját. A rendőrség tegnap Tasnádi egyik unokatestvérénél foglalta le az eltulajdonított eszközt. Az ügyben a BRFK garázdaság miatt nyomoz, és tegnap tanúkat hallgattak meg a VII. kerületi kapitányságon. A szakemberek szerint villámgyors törvénymódosítására van szükség, mert a szerdai példa is mutatja, hogy a jogszabályok lehetővé teszik a maffiamódszerek érvényesülését az árveréseken. ”

    Vihetitek megint neki a sittre a kóser kaját.
    Bár biztos vagyok benne,hogy lelép Izraelbe.Fogacc?

  69. kispajtás szerint:

    zed, a morális káosz, a bűnöző elvtársak “védőszentje”,
    minden megnyilvánulásával ráerősít arra, hogy az mszp bűnözók gyülekezete.

  70. Vica szerint:

    Itt ülök döbbenten, s nem megy ki a fejemből az a sok támogató, aki fel akarta mentetni Tasnádit.

    Amikor a következőket olvastam:
    “…nem történhet úgy, hogy egy csecsemőt közvetlenül születése után szakítsanak el édesapjától.”
    eszembe jutott egy család, akikkel valamelyik TV csatorna készített riportot.
    Azokról az apagyilkosokról volt szó, akiket egész gyerekkorukban rettegésben tartott a “kedves” édesapa, lelkileg és fizikailag bántalmazta, megerőszakolta Őket, s végül önvédelemből, vagy valamely családtagjuk védelméből megölték a saját apjukat.
    A hölgy, amikor börtönbe zárták (ha jól emlékszem), terhes volt, vagy pici gyereke volt. Ez a tény sem számított enyhítő körülménynek. Börtönbe zárták, s amikor a kisfia haldoklott, egyetlen napra sem engedték haza, csupán a temetésére.
    Folyamatosan adták be a kegyelmi kérvényeket, de mind Göncz Árpád, mind Sólyom László elutasította azt.
    A hölgy időnként (látogatóba) haza mehetett. Újra terhes lett, megszűlte a második gyermekét, aki néhány hónapos csecsemő volt a riportban.
    A férj könyörgött a riportban, hogy ne tegyék tönkre a családja, a gyereke életét, nem volt-e elég, hogy a felesége végigszenvedte a saját életét? Ne büntessék a gyereküket azzal, hogy elveszik az édesanyját.

    Furcsa módon ez a történet senkit nem hatott meg. Nem gyűjtöttek aláírásokat ismert közéleti emberektől, sem a főrabbi, sem egyetlen alkotmányjogász nem állt mellé. Az eset pedig nem egyedi. Sok családban előfordult és a mai napig is előfordulnak kegyetlenségek, amivel emberek nyomorodnak meg egész életükre lelkileg, s talán fizikailag is. Őket senki sem védi meg…

  71. zed szerint:

    Nos, én úgy emlékszem, Tasnádi politikai kérdést próbált csinálni az ügyéből, rendre a belügyminisztert és a Fideszt nevezte meg nyilatkozataiban, hogy tönkre akarják tenni.

  72. kispajtás szerint:

    Szegény, ártatlan kis madárka ez a Tasnádi, ugye zed? A demét is a Fidesz fröcskölésétől óvod, na meg a kis g. gyulyást is. “Szép” ígéreteket, netán karrier lehetőségét kínálták, hogy minden köztörvényes bűnöző védelmére kelsz?

  73. zed szerint:

    Nem foglaltam állást Tasnádival kapcsolatban. Az előző hozzászólásom válasz volt Vicának. A nyílt levél úgy születhetett, hogy Tasnádi ügyvédje (az első aláíró?) megfogalmazta, majd ismert emberek orra alá dugta, azoknak meg nem került semmibe aláfirkantani.
    Az MSZP mellett állok ki, nem védek senkit.

  74. Kafa szerint:

    Vica! Azt hiszem, hogy sokan ülünk döbbenten a nevek láttán. Ne felejtsük el soha, hogy ezek a médiából ismert emberek mihez adták a nevüket.

  75. Vica szerint:

    Valahol valami nem gömbölyű.
    A Tasnádi, és Gulyás félék vétke nem büntethető, vagy megússzák 1-2 évvel, az általam említett anyukát (ha jól emlékszem) 8 évre ítélték. Én fölmentettem volna. Nem fér a fejembe, hogy a köztársasági elnök(ök) miért nem adtak kegyelmet.

    Hol itt az igazság? Milyen törvényeink vannak?

    Ha az ember politikus, esetleg jó összeköttetései vannak, a legnagyobb aljasságokat is megúszhatja, a szerencsétlenekkel meg telezsúfolják a börtönöket? …és nincs kegyelem!

  76. Csepeli XXI szerint:

    >Az MSZP mellett állok ki, nem védek senkit.<

    Az MSZP mellett állsz ki?
    Tasnádi MSZP tag?

  77. Kafa szerint:

    Az állam működési terepet biztosít a szemét élősködő pénzvilág által tudatosan előidézett válság haszonlesőinek.
    Kik idézték elő a válságot? A pénzvilág haszonlesői a bankok, értékteremtő munka nélkül jutva busás haszonhoz.
    Reklámozták éjjel, nappal az olcsó hiteleket a sok szerencsétlen meg bedőlt nekik.
    (talán nem is lett volna baj, győzte volna a szerencsétlen a részleteket fizetni csak jött a baj – munka nélkül maradt.)
    Az apró betűs hitel feltételek szinte olvashatatlan méretűre zsugorítva könyv terjedelemben csatolták a hitelekhez.
    A jogászok által kitalált szöveg az egyszerű hétköznapi emberek számára már teljesen értelmezhetetlenné vált. Mire a végére ért a szerencsétlen az olvasásnak már azt sem tudta, hogy fiú vagy leány.
    Öt-hat példányban dugták a szerencsétleneknek az orra alá – aláírásra.

    A szemét pénzvilág első lépcsőben a bankok segítségével reklám hadjáratott indított a hízelgő kamatú hitelek felvételére. Éjjel, nappal megállás nélkül folyt a médiából, mint víz a csapból a jobbnál jobb lehetőségekre csábítás a BEETETÉS.

    A nagy hazudozó és bandája rásegített. Gyucsán hirdette, miszerint „Dübörög a gazdaság” – biztatta az embereket ígérgetésével, a tizenharmadik havi nyugdíjjal.
    A sok szerencsétlen engedett a csábításnak, hiszen volt munkahelye, volt fedezete, hozzászokott az átkosban,

    Hogy egy emberöltőre előre tervezhetett.

    Az embereknek anno a „tervszerű gazdálkodásból” eredően volt biztonságérzetük.
    Megbíztak ebben a szemét bandában.
    A sok szerencsétlen pórul is járt.
    A szemét pénzvilág, szemét politika második lépcsőben lerohasztotta az ipart, a világhírű magyar mezőgazdaságot, majd busás haszon reményében privatizálták a földet. Idegeneknek eladták.
    Egyszóval széthordták az országot.
    Az ország egyszerű emberei javak nélkül maradtak.
    Családok ezrei maradtak munka nélkül. Elvesztették a megélhetésük alapját biztosító munkát és a tervezhető létbiztonságukat.
    A pénzvilág, a szemét politika mit tesz, a most már szinte rabszolgasorsra ítélt kisemmizett emberekkel – segédkezik, hogy a zömében a sok becsapott embertől busás haszon reményében elvegye „újrahasznosításra” a család lakását.
    Megágyazva az ócska kapitalista pénzvilágnak a lehetőséget a további kizsákmányoláshoz, az ország gyarmattá tételéhez.
    Demokrácia, kizsákmányolás ezek mind ellentételes fogalmak.
    Demokrácia ott, ahol a pénz birtokosai a hatalmasok uralják a terepet?  Lehet?
    Mint mindenhol, a bedőlt hitelesek között is van spekuláns, gazember, de nem ez a jellemző!
    Most az állam nem teheti, meg hogy a nagy hazudozók miatt bajba sodort sok szerencsétlennek nem nyújt segély kezet.

  78. Jeniszej szerint:

    Ott tartunk, hogy az állam busás haszon reményében a szerencsétlen embereket fosztogat?
    Akkor meg lehetünk döbbenve, hogy ezen a mintán felbátorodva a primitív állati sorba süllyedt banditák a nyílt utcán embereket ölnek, rabolnak, fosztogatnak?
    Az iskolákba is beköltözött már az erőszak – így vagy úgy.

  79. Vátesz szerint:

    Én vagyok egy antiszemita állat, mert például amit Kafa leírt általános alannyal, hogy tönkreteszik az embereket, eladósítják, rábeszélik a reklámokon keresztül a mértéktelen fogyasztásra és így az eladósodásra, én meg a legelső hozzászólásban és a 2010. január 28. 09:00-esben kifejtettem, itt minden kajmán kézben van, s az egész a goj magyarok kipusztítására megy ki, mert Palesztínát 20 éven belül elvesztik! Egyszerűen a palesztínok túlnépesedik őket, itt meg van egy nép, amely 70ezret szül, de 110ezer hal meg évente, arról nem is beszélve a 70ezres születésből már 20-25ezer biztos cigány. A Kárpát-medence egy nagyon jó hely, a hegyek a szélsőséges időjárást elég jól kirekesztik, s itt nem számít a tengerszint emelkedés sem. A végén nem marad más, szereznünk kell egy jó nagy atombombát és az utolsó magyar robbantsa fel, ha a miénk nem lehet, akkor másé se legyen!

  80. Vica szerint:

    Bűnös nemzet vagyunk…
    Remélem, nem kell majd rendfenntartó csapatokat ide küldeni valahonnan. Gondolkodjatok.
    Nálunk nincsenek olajmezők, viszont hamarosan kincs lehet az ivóvíz, ami ásványvíz formájában folydogál itt a föld mélyében….

  81. Jeniszej szerint:

    A bort jobban szeretem víz nélkül. 🙂

  82. Jeniszej szerint:

    Igen már olaj meg gázmezők sincs. Eladták még a lehetőségét is, hogy legyen.

  83. Gordon szerint:

    A felelősség az egyéné és nem a reklámoké. A reklám legfeljebb valamilyen irányba öszötönzik (pl.: a fogyasztás irányába). A döntéseiért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget. Akkor is ha olyan hitelt vett fel, melynek fedezete a saját ingatlana volt.

    A bank megkapja a pénzt amivel az adós tartozik, az árverés győztese megkapja az ingatlant, és az egykori tulaj meg megkapja az árverésen kapott összeg és a bank felé fennálló tartozásának különbözetét. Szerintem ez így korrekt.

  84. Gordon szerint:

    Egyedül az árverések tisztaságát és törvényességét kell biztosítani. Ezért javaslom, hogy az aukció online és anonim legyen. Mint pl. a Vaterán. Meg lehet oldani informatikailag, csak akarni kell.

    Továbbá meg kell határozni, hogy az ingatlan piaci értékének kb. hány százalékáról induljon az árverés. Az aránytalanságokat kerülni kell.

    Aztán kezdődhet a licit.

  85. kispajtás szerint:

    Gordon:

  86. kispajtás szerint:

    Mindenhol megvannak a kiskapuk, minden kijátszható, az oneline aukció is. Nagy értékeknél nem is maradhatsz anonim, a pénzmosás elleni törvény adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő. Általában a foglaló mértéke már megüti azt az értékhatárt, ahol a törvényi előírásoknak eleget kell tenni.
    Viszont a maffiózók összejátszhatnak az árverezővel és más, egyéb trükkjeik is vannak arra, hogy a törvényt és a tisztességes úton vásárolni szándékozókat kijátsszák.

  87. codec szerint:

    T. kispajtás! Egyszerűen ráijeszt. Magyarországon vagyunk, vagy nem?
    Szabad a vásár.

    Miért vonta vissza a feljelentést azt újságíró?
    Na, kit látunk majd a következő árverésen?

  88. kispajtás szerint:

    codec:
    Igazad van, Magyarországon vagyunk. Nyilvánvaló, hogy miért hátrált meg az üjságíró. Ha nem látod a következő árverésen az illető “urat”, a strómanjai akkor is ott lesznek mobiltelefonnal a kezükben, hogy azt és úgy tegyék, ahogy azt a vonal másik végén lévő óhajtja.

  89. Jeniszej szerint:

    Fárasztó ez a Gordon.
    Nem ért semmit!
    Nem érti meg, hogy az átlag embert becsapták félrevezették.
    Gyurcsán vezetésével azt hazudták rendben, van a gazdaság, “dübörög”.
    Emberek millióit, egy egész országot vezettek félre.
    Meglopták, az embereket!
    Az emberek általában terveznek és hittek a demokráciában.
    Amit demokrácia zászlaja alatt műveltek az egész országgal ez a hazug tolvajbanda az már bőven bűntettnek számíthat.
    Alapállás, hogy aki hitelt vett fel nem a spekuláció miatt tette.
    Biztos vagyok, hogy a hitelt felvevő emberek kellő körültekintéssel jártak el, mert az ország hazug embere is azt súgalta rendben van az ország.
    De mint utólag kiderült csak a hatalom megszerzéséért tették.
    Az egyszerű ember bízott a demokráciában, bízott abban, hogy lesz munkája, gyerekeit iskolába járathatja. Bízott a rendszerváltás sikerében. Bízott a kezdeti sikerekben, hogy továbbra is hosszú távra tervezhet, mint az átkosban.

    Ha úgy tetszik az állam, félrevezette megvezette ezeket a szegény embereket, de ezért vállalni kell a felelőséget.

    Az állam igen! Felelős ezekért a szerencsétlenül járt emberekért.
    Nem lehet a célja, hogy lakásukat a maffia spekulátorok kaparintsák meg.
    Munkát, keresetet, megélhetést kell biztosítani ezeknek az embereknek és családjának, hogy becsülettel tudják vállalt kötelezettségüket teljesíteni.
    Az állam feladata, hogy eszközt adjon az emberek kezébe, hogy teljesítsenek, boldogan élhessenek.

  90. Jeniszej szerint:

    Milyen demokrácia az, ahol az emberektől a libákat is ellopják? – büntetlenül.

  91. Jeniszej szerint:

    Milyen demokrácia az ahol a volt gyárunkat itt Csepelen csak úgy lenyúlták azok akik ” Jó helyen voltak Jó időben” 🙂 🙂

  92. Jeniszej szerint:

    A bizalom fejébe mit kaptak az emberek.
    Megszégyenítést, munkanélküliséget, sok értékteremtést nem ismerő intézményt, mint bankokat, végrehajtó házakat és még ilyen hasonló semmirekellő intézményt. A sor közel sem teljes.

  93. Vátesz szerint:

    Jókor voltak jó helyen: Az is lehet hogy tulajdonosok a tiszalöki illetve a szombathelyi magánbörtönben, így ha saját maguk vagy elvtársaik kerülnek oda, dupla haszon. Egyrészt csörren a kassza az ő zsebük hasznára, másrészt igen kiváló körülményekben és ellátásban lesz részük a saját személyzetük jóvoltából!

  94. Jeniszej szerint:

    🙂

  95. Jeniszej szerint:

    Ezt azértnem hittem volna el ha nem látom a képeket.
    Még most is hihetetlen,hogy Csintalan is képes volt ilyenekre.
    Idézet az előző hsz-ből:
    “Csintalan Sándor akkori MSZP-s politikus szervezésében, a Korda György táncdalénekes panzióként is működő villájában rendszeres összejöveteleken vett részt több balliberális politikus, üzletember és közéleti személy. A lap információja szerint az összejövetelek fő témája az Orbán-kormány elleni politika összehangolása. A találkozókat telefonon szervezték, és kizárólag Tasnádi és Láposi Lőrinc cége, a Mesterdetektív Iroda által ellenőrzöttek vehettek rajta részt. Háromhetente itt találkozott Hack Péter (SZDSZ), Csintalan Sándor (MSZP), Juszt László újságíró, Aczél Endre újságíró, Schmuck Andor (MSZP), Karl Imre (MSZP), Bognár Péter ügyvéd, Erős János, aki nemrégiben a Magyar Fejlesztési Bankot irányította, Vincze Béla MSZP közeli vállalkozó.”

  96. Jeniszej szerint:

    Csak nem kettős ügynők ez a Csintalan?

  97. Jeniszej szerint:

    Lehet, hogy Gyurcsán is majd szánja bánja bűneit és majd ő is átpártol az ellen oldalra? Hittévében osztja majd az észt jövőre?

  98. Vica szerint:

    Lássuk be, a gazdasági válságot nem az MSZP indította el. Akkora hatalma nincs, hogy beleavatkozzon az USA bankrendszerébe és ingatlanügyleteibe. Egész Európában válság van. Talán itt-ott kisebb, mint nálunk, s mivel szerintem a pénzembereknek jól jön a válság, rátehettek egy-két lapáttal…

  99. Jeniszej szerint:

    Vica:
    Akkor mért hirdették, hogy dübörög a gazdaság.
    Hát igen válság van, de nekik nem.
    A bukott Miniszter elnöknek mégis harminc, harmincöt millkó a jövedelme. – de lehet több is.
    Én biztos vagyok benne, hogy ez az egész válság egy tervezett, sima lúdtoll vonással végrehajtott tervezett cselekedet volt a piszkos pénzvilág részéről a bankjaikon keresztül.

Itt lehet hozzászólni !