Kiakadt a DK, mert a polgármester húsvétkor is az oltásban segített

Csepel.info

Csepel vezetői és az önkormányzat dolgozói segítenek az oltásszervezésben: emiatt robbant ki a tiltakozás

Videós közleményben tiltakozik Paál Géza, a DK csepeli elnöke azért, mert Borbély Lénárd polgármester segít a koronavírus elleni oltások szervezésében. Még húsvétkor is ezzel foglalkozott – áll a kemény vádak között.

Az ellenzéki pártok előbb megpróbálták betiltani az orosz és a kínai vakcinákat, most az oltási kampányt igyekeznek lassítani. 

“Azért ez a polgármesteri telefonálgatás csak nem hagy nyugodni…”

– kezdi monológját a DK csepeli elnöke a Facebookra feltöltött videóban. Paál Géza Gyurcsány Ferenc alkalmi testőreként indította közéleti szereplését, országgyűlési jelöltté válása előtt pedig egyszer került “reflektorfénybe”, a Hír TV munkatársainak lökdösésével. A politikus vádja szerint Borbély Lénárd polgármester és a kampányban segítők egészségügyi adatokhoz jutnak hozzá, és azokat memorizálhatják, miközben emberek százainak telefonálnak. A csepeli DK egyébként nem csak ezzel a tiltakozással próbálja lassítani az oltásszervezést, képviselőik folyamatosan, pitiáner ügyekkel támadják az önkormányzatot.

Csak a legszükségesebb adatokkal dolgoznak

Ez Magyarország történelmének legnagyobb, és a többféle oltóanyag miatt legbonyolultabb oltási kampánya. Ezért a csepeli önkormányzat valóban igyekszik minden segítséget megadni a kerület egészségügyi dolgozóinak. Ez más kormánypárti kerületekben is így van. Elsősorban a háziorvosoknak segítenek az oltásszervezésben, de a helyi szakrendelőnek is minden lehetséges segítséget megadnak – reagált a vádakra válaszolva Ábel Attila alpolgármester.

A hozzánk kerülő listákon nincsenek betegségekre utaló adatok. Az adatbázis értelemszerűen a névre és az elérhetőségre, emellett az életkorra koncentrál – hiszen a szervezéshez ezekre van szükség. Betegségekről csak akkor van szó, amikor felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egyes oltásokat mely esetekben nem ajánlják. Emellett titoktartási nyilatkozatot írtunk alá

– emelte ki a vádakra Ábel Attila, aki Morovik Attila alpolgármester társával szintén részt vesz a telefonálásban.

Az ellenzék az oltást nehezíti

Az ellenzéki pártok többször tiltakoztak már a hazánkban engedélyezett orosz és kínai vakcinák ellen, utóbbit parlamenti bizottságban vizsgálták volna, hogy betiltsák. A DK petíciót is indított a kínai vakcina ellen, a balliberális médiában pedig folyamatos a kínai oltóanyagok elleni hangulatkeltés. Ezek után nem meglepő, hogy az ellenzéki pártok szavazói között van a legtöbb oltásellenes.

Az oltást – és ezzel az életmentést – nehezítők sorába beszállt Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is. Ő az ellenzéki pártokkal egyetemben azt javasolja, hogy az egyébként is leterhelt egészségügyi dolgozók és segítőik a regisztráltak mellett azokat is hívják fel, akik nem akarnak oltást.

Az oltások szervezésében részt vevők szerint ugyanakkor az ellenzéki oltásellenes kampány és az Európai Unió vakcinaútlevele körüli hírek miatt még a regisztráltaknak is nehezebb a keleti vakcinákat beajánlani. Ha emellett több millió regisztrálatlant, sőt oltásellenest kellene felhívniuk, megsokszorozódna a szervezőmunka.

A keleti vakcinák szállítása idén februárban kezdődött, és a szerződések értelmében májusig több ütemben összesen 7 millió adag, vagyis 3,5 millió ember beoltását lehetővé tevő keleti vakcina érkezik Magyarországra. Ebből 2 millió adag orosz, 5 millió pedig kínai. Az orosz vakcina 55 százaléka érkezett meg eddig, míg a kínai 22 százaléka. Az uniós vakcinákból átlagosan a teljes mennyiség 10 százaléka érkezett.

Magyarország tehát azért áll az átoltottság tekintetében a világ és az Európai Unió élvonalában, mert nem utasította el az orvosszakmai okokból egyébként nem kifogásolható keleti vakcinákat.

Csepel.info

8 hozzászólás “Kiakadt a DK, mert a polgármester húsvétkor is az oltásban segített” bejegyzésre

  1. Szabó Imre szerint:

    5 embert vegyen fel inkább :DDD
    Vicces gyerek ez, szóval annak az 5 embernek inkább lenne keresnivalója az “érzékeny egészségügyi adatok” közelében. :DDD

  2. […] csepel.info portálon azt írják: Paál Géza Gyurcsány Ferenc alkalmi testőreként indította közéleti […]

  3. Fest Ékes szerint:

    Gézabátyám Ön egy igazi Gyökér.

  4. Halma szerint:

    A polgármesternek és az alpolgármesterek munkája a következő: szégyent hoznak a saját pártjukra ,törlik a kulturált ,nekik nem tetsző hozzászólásokat. Ezért kapják a milliós fizetéseket, ingyen autókat? Ezt az egyet jól csinálják!
    A polgármester és az alpolgármesterek nem foglalkoznak Csepellel, a csepeliekkel. Csak saját kényelmük, milliós fizetésük fontos számukra. Látszat tevékenységeket folytatnak. Eljárnak koszorúzni szuper, ingyen autóikkal,az átlagember pénzéből. Igazi koszorú forradalmárok közpénzen… Szégyent hoznak a saját pártjukra.

  5. Tóth kati szerint:

    Te idióta fa…kalap Dk-s,mit memorizál belőle a polgármester?Hogy te hugyagyú vagy?Segítsen rajtatok a DögvészvKlára egy kis coviddal,pár párttársát már kinyírta vele.

  6. Tóth kati szerint:

    Ezek a dk-s taknyok még soha semmiben nem segítettek az embereknek.És van pofája azt szidni,aki segít?És ez Csepelen y dk vezér?Mondjuk ezen nem csodálkozom.A főnöke sem különb,legfeljebb az egyik többet piál,mint a másik.

  7. Horváth János szerint:

    TK!
    Csak nem te vagy a Fidesz reklámarca?

  8. Horváth János szerint:

    De egy héttel utána már nem volt érdekes, addigra megvolt o1g kívánsága, a 2,5 millió!
    Na ebből látszik, hogy piár volt az egész!

Itt lehet hozzászólni !