Ellenzéki szavazók között van a legtöbb oltásellenes

Mandiner

Karácsony Gergely állításával ellentétben az oltáspártiság a kormánypártiak között a nagyobb. Nem meglepő, hiszen a kormány kezdettől fogva oltáspárti, az ellenzéki pártok viszont kampányt is indítottak a keleti vakcinák ellen. Egészen addig, amíg be nem oltották vezető politikusaikat.

Mint arról korábban írtunk, Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán április 10-én azt írta: „a kutatások szerint a Fidesz táborában vannak többen, akik nem kérték az oltást, az ellenzék elleni politikai támadások nem csak hazugok, de értelmetlenek is” – szögezte, mindeközben ugyanezen bejegyzéséből az is kiderült:

Karácsony Gergely megszüntetné a regisztrációt a védoltásra.

Azon túl, hogy a főpolgármester említett bejegyzésében „nemzetközi példák” követését javasolta az oltás kapcsán a magyar kormánynak (például Németországra hivatkozva, ahol a hazainál lassabban halad az oltás – a szerk.), a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből kiderült:

a főpolgármester állításával ellentétben a magyarok közel háromnegyede oltáspárti, ráadásul az oltáspártiság a kormánypártiak között a nagyobb.

A DK és a baloldal oltásellenes kampánya

A DK és szövetségesei még ősszel erőteljes kampányba kezdtek a keleti vakcinák ellen. A Gyurcsány-párt először „a szabad vakcinaválasztásért” indított petíciót. „Mi, európai magyarok követeljük, a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítményben bíznak meg. A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne” – jelentette ki politikusuk, Arató Gergely.

Felhívásukban akkor az állt, hogy „a magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon.”  A petícióban azt írták: „vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat.”

Ahogy mi is megírtuk, januárban már vizsgálóbizottságot akart a DK a kínai vakcina ellen. A DK egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán pedig arról beszélt, hogy ő vitatkozik azzal, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a vírus, az orosz vakcina magyarországi tesztelését pedig emberkísérletnek nevezte.

Az oltásellenes kampányhoz a Momentum is csatlakozott „Ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is »odaszólt« azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást.” – posztolta Fekete-Győr András pártelnök, aki szerint Orbán Viktor ezzel akar baráti gesztust tenni Putyinnak és ez rombolja a vakcinákba vetett bizalmat.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor mivel akarja oltatni a magyar embereket? A kínai, elavult technikájú, ki tudja milyen eredetű vakcinával”.

De nekiment a keleti vakcináknak az MSZP elnöke, Tóth Bertalan is, aki szerint „egy teljesen vizsgálat nélküli, szakemberek által meg nem erősített hatékonyságú oltóanyagról bejelentik, hogy több millió idős ember beoltására alkalmas”. Eközben kiderült, hogy több baloldali politikus, például Hiesz György gyöngyösi városvezető, valamint László Imre újbudai DK-s polgármester is soron kívül oltatta be magát.

Forrás: Mandiner

 

14 hozzászólás “Ellenzéki szavazók között van a legtöbb oltásellenes” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Mégis mit vártatok a kormány által pénzelt Nézőponttól?

  2. robi szerint:

    1. Én kínai vakcinát kaptam. Első szóra elfogadtam, nem vagyok oltás ellenes. Legfeljebb sorban állok a harmadik oltásért.

    2. Felőlem kinyithatnak a szállodák, éttermek, tömegrendezvények.
    Majd eldöntöm, mikor lépem át a küszöbüket.

    3. Az iskolák megnyitását veszélyesnek és korainak tartom.
    Azt nem mérte fel a Nézőpont, hogy jövő héten az iskolás gyermekek hány százalékát nem fogják bevinni az aggódó szülők?

  3. PáLoS TREND szerint:

    OLTAKOZÁS ELŐTT…

    9 élethelyzet, amikor jobban jársz, ha befogod a szád!!!…- és hallgatsz a szívedre!!!

    1. Ha nem rendelkezel elegendő információval
    Harlan Ellison amerikai sci-fi szerző egyszer azt mondta: “Senkinek nincs joga elmondani csak úgy a véleményét, ez csak abban az esetben megengedett, ha megfelelő és konkrét információkkal is rendelkezik az illető. Ahhoz pedig senkinek sincs joga, hogy tudatlan legyen és úgy beszéljen.”
    Ha egyetértesz Ellisonnal, ha nem, azt neked is be kell látnod, hogy úgy formálni valamiről, vagy valakiről véleményt, hogy nem ismered a konkrétumokat, egyszerűen szemtelenség és tiszteletlenség. Ha valamiről nem rendelkezel elegendő információval, akkor inkább ne mondj semmit.
    2. Mikor azt érzed, hogy a beszéddel megbántanál másokat
    Egy feszült beszélgetés során érdemes visszafognod magad, főleg, ha úgy értékeled, hogy a szavaid a másik embert mélyen megbántják. Ezért jó, ha előbb gondolkozol, majd utána beszélsz, hiszen ha csak úgy kiszaladnak a szádon a sértések, később megbánhatod az egészet, ezért jobb elkerülni a kínos helyzeteket.
    3. Mikor azt érzed, hogy szégyenbe hozod magad
    Ha egy beszélgetés témája meghalad, gyakorlatilag nem tudsz hozzászólni, nem tudsz bekapcsolódni a diskurzusba, akkor inkább maradj csendben, vagy találj más elfoglaltságot magadnak, mert ez még mindig jobb, mintha szégyent hoznál magadra, vagy valaki másra.
    4. Mikor nem te következel, de te mégis beszélni kezdesz
    Ritka az az ember, aki aktívan tud hallgatni, többségben vannak azok, akik inkább azt szeretnék, ha őket hallgatnák meg, ezért nem törődnek azzal, hogy illetlenül elkezdenek csak úgy beszélni, nem figyelve másokra. Ez nagyon zavaró és tiszteletlen másokkal szemben.
    5. Ha nincs semmi mondanivalód, de te mégis belendülsz
    Hogy valamivel elűzd a csendet és elkezdj fölösleges dolgokról beszélni, annak semmi értelme. Ha semmi közölni valód nincs, akkor ha kell, ha nem, ne beszélj, mert azzal másokat és magadat is fárasztod.
    6. Ha provokálnak
    Ezt nem könnyű betartani, de mégis érdemes egy kis önkontrollt gyakorolni, mert a provokátorok pontosan azt akarják elérni, hogy idegessé, frusztrálttá, netán agresszívvá válj.
    7. Ha érzelmileg zaklatott vagy
    Ha dühös, csalódott, elkeseredett, szomorú vagy akkor inkább spórolj az energiáiddal, és ne beszélj ha kell, ha nem. A negatív érzések nagyon sok erőtől fosztanak meg, ezért a legjobb, ha csendben, szótlanul kipihened magad.
    8. Ha hasznosabbat is tudsz tenni
    Ha fizikai munkát végzel, akkor a legjobb, ha nem beszélsz, mert így nehezebb koncentrálnod a feladatra és ráadásul hamarább is elfáradsz.
    9. A pletyka nagyon ártalmas tud lenni
    Beszélni valakivel egy harmadik emberről, annak életéről, senkinek sem teszel azzal jót, legfőképp magadnak nem. Ha valakinek szeretnél valamit mondani, mond egyenesen a szemébe, mert aljasság a háta mögött kibeszélni az illetőt.

  4. pl szerint:

    “jobban jársz, ha befogod a szád!!!”
    Egyetértek…

  5. Anickav szerint:

    Ez a Nézőpont az, amelyik 2019 október elején kihozta, hogy Tarlós győzelméhez nem fér kétség? 🙂

  6. Nagyapó szerint:

    “a kutatások szerint” az ellenzék többsége szerint Karácsony nem ért semmihez, de legalább lusta!😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Attila szerint:

    Nagyapó, Orbán mihez ért? Egy pár szóban legyen szives.

  8. Nagyapó szerint:

    Orbán Viktor a programhoz és a csapatépítéshez ért!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Horváth János szerint:

    Ne röhögtessen!

  10. Attila szerint:

    Többre számítottam…

  11. pl szerint:

    Noé te Isten Barma!
    Persze kérdés, mi a program…
    Már Minárik Ede is megmondta “kell egy csapat” Ő is mosodás volt, mint…

  12. Zsivány szerint:

    Az oltásellenesek azt közvetítették másfél hónapja, a közösségi immunitás határán állunk vagy már elértük azt:
    “Magyarországon a mai napon 7.574.162 ember nem is lenne képes megbetegedni, mivel már rendelkezik T sejtes immunitással a kórokozó ellen a Thübingeni tanulmány értelmében.”
    https://orvosokatisztanlatasert.hu/

    Beérkezett levelek, mint bizonyítékok, vitaminterápia, mint megelőzési és kezelési mód, oltási mellékhatásokkal riogatás… kíváncsi vagyok, mekkora támogatottságra lehet szert tenni ilyen propagandával, egyúttal arra is, ha véget ér a járvány, mi fogja megalapozni az új kommunikációjukat, mivé alakul át ez a mozgalom.

  13. pl szerint:

    Nagy kár, és kockázat Gödény hazug, valóban oltás- és életellenes honlapját idézni, terjeszteni! Pont Gödényt az elmebeteget?
    “kíváncsi vagyok, mekkora támogatottságra lehet szert tenni ilyen propagandával”
    Amúgy Magyarországon sajnos sokkal nagyobbra, mint kellene…

  14. kerdes szerint:

    Régóta hangoztatom hogy, aki egy percet sem dolgozott munkavállalóként a versenyszférában, az ne akarja képviselni az embereket a politikai színtéren. Ez vonatkozik mindenkire pártoktól függetlenül. Aki úgy jött ki az iskolából, hogy politikus akar lenni, ott már baj van.

Itt lehet hozzászólni !