Pál Éva: Nem barátkozunk a kapitalizmussal, miként azt az összes többi párt teszi

Munkások Újsága

Kende Péter műsorvezető elsőként a Neoton zenekar egykori frontemberét kérdezte választási indulásáról. Pál Éva elmondta, hogy Székely Sándorral az ISZOMM országgyűlési képviselőjével már régóta van aktív és jó kapcsolata, a politikus hitelessége nagyban segítette őt a párt melletti elköteleződésben. 

Szanyi Tibor arra a kérdésre, hogy az ISZOMM feltűnése a közvéleménykutatási eredményekben számára mit jelent, azt válaszolta, hogy minden párt a jelöltjein keresztül válik láthatóvá, olyan embereken keresztül, mint Pál Éva, aki Csepelen indul.

A párt azokat az embereket keresi, akik egyrészt vállalják a program központi elemét a Szocializmust, másrészt fontosnak tekintik, hogy “jó csapat formálódjon”. Mind a 106 egyéni körzetben indulnak és őszig mutatják be az induló jelölteket. “Nem barátkozunk a kapitalizmussal, miként azt az összes többi párt teszi”, hangsúlyozta Szanyi. Éppen emiatt is határolódnak el ezektől a mozgalmaktól, a polgári liberálisoktól is. Érthető tehát, hogy miért is döntöttek az önálló indulás mellett, illetve semmilyen módon nem akarnak együttműködni a szélsőjobboldali Jobbikkal se.

A műsorvezető azon felvetésére, hogy a Szocializmus hangsúlyozása nem eredményezi-e azt, hogy a régi rendszerrel azonosítják a pártot, a politikus elmondta, hogy nagyon sok rendszer megbukott már, egyszer már Orbáné is. Nem a régi szocializmus iránti nosztalgiára építenek, új szocializmust mutatnak alternatívaként, de véleménye szerint az például, hogy 1960 és 1990 között, a rendszerváltásig éves átlagban 75 ezer lakás épült, máig eltagadhatatlan pozitívum. 1990 óta csak 15 ezer lakás és ház épült évente, azaz ötször annyi lakás épült abban az “elátkozott időszakban”, mint azt követően máig. A fiataloknak ez ma nagyon hiányzik Szanyi szerint.

Pál Éva ehhez hozzátette, hogy több, mint 60 éve csepeli, számára a szocializmus azt jelenti, hogy például az édesapja egyszerű csepeli munkásból Kossuth díjas feltaláló lehetett, aki egyedül el tudott tartani egy négytagú családot. Volt mit enni, volt tető az ember feje fölött, nem úgy mint most. Az ISZOMM csepeli képviselőjelöltje ennek kapcsán azt is elmondta, hogy pontosan tudja, hogy ez milyen nagy dolog, mert az ő házát egy évvel ezelőtt vették el. Álláspontja szerint emellett minőségi oktatásra és egészségügyi ellátásra van szükség. Úgy gondolja, hogy korosztálya ma kifejezetten fél a megbetegedéstől, ezzel utalt az egészségügyi rendszer rossz állapotára.

Pál Éva mondandóját azzal zárta, hogy céljuk az, hogy az emberek végre jót kapjanak. Szerinte ilyen “jó” dolog az, hogy legyen legalább 250.000 forintos minimálbér, legyen mindenkinek legalább 100.000 forintos alap minimáljövedelme, legyen 50.000 forint a családi pótlék, illetve az idősek kapjanak 50.000 forintos kórpótlékot meglévő nyugdíjuk felett. Ezért küzdenek politikai pártként.

Forrás: Munkások Újsága

2 hozzászólás “Pál Éva: Nem barátkozunk a kapitalizmussal, miként azt az összes többi párt teszi” bejegyzésre

  1. Gratulálok szerint:

    ISZOMM? Igyatok! 😉

  2. Kis taxis szerint:

    Hasonszőrű, szép brigád mint a többi!

Itt lehet hozzászólni !