Kampányolt a keleti vakcina ellen, meghalt a DK politikusa

Magyar Nemzet

Március 26-án meghalt koronavírus-fertőzésben Penz András, a Demokratikus Koalíció tagja. A 71 éves politikus részt vett a DK keleti vakcinákat bíráló kampányában. Felesége nem utasította el a kínai Sinopharm vakcináját, őt beoltották, és enyhe tünetekkel megúszta a fertőzést. Penz András azonban nem volt beoltva, és a szervezete nem bírt megbirkózni a vírussal.

Az alábbiakban a Magyar Nemzet cikkét olvashatják.

Külön tragikus, hogy akár pártja oltásellenes hangulatkeltése is belejátszhatott abba, hogy március 26-án elhunyt koronavírus-fertőzésben Penz András, a Demokratikus Koalíció tagja. A 71-es éves, a Facebookon számos alkalommal a keleti vakcinák ellen agitáló politikus felesége ugyanis március 2-án megkapta a kínai Sinopharm-oltást, míg Penz András maga ismerte el megbetegedése után, hogy ő nem oltakozott.

Március 26-án, pénteken hajnalban elhunyt a koronavírus-fertőzés miatt kórházban kezelt Penz András, a Pest megyei hatodik választókerület volt DK-s elnöke, a Demokratikus Koalíció Pest megyei és kistarcsai önkormányzati képviselője, a DK felügyelőbizottságának tagja, az Országos Tanács tagja és a párt gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője – tudatta a Demokratikus Koalíció. Az elhunyt DK-s politikus március 20-án a Facebook-bejegyzésében maga hozta nyilvánosságra, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, majd négy nappal később tudatta, hogy az Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára került.

A szomorú hírt külön tragikussá teszi, hogy

Penz András az elmúlt hónapokban maga is aktívan részt vett Gyurcsány Ferenc pártjának vakcinaellenes kampányában.

Penz január 20-án a Facebookon osztotta meg a DK-nak a kínai vakcina alkalmazása ellen indított petícióját, annak aláírására buzdítva ismerőseit. Később, február 3-án is azt sugallta egy bejegyzésében, hogy gond lehet a keleti vakcinákkal, mert nem kérik azok európai engedélyeztetését a gyártóik. Penz András február 24-én ismételten az oltásellenes petíciót népszerűsítette, ezúttal szabad vakcinaválasztást követelve.

Nem sokkal megbetegedése előtt, március 14-én pedig a DK politikusa megosztott egy cikket a közösségi médiában, ami korrupciót sejtetett a vakcinabeszerzések mögött, a következő megjegyzést fűzve az anyaghoz: „Most már értjük, miért kellett politikai nyomást helyezni az OGYÉI-re.” Penz mindezzel egyértelműen arra utalt, hogy meglátása szerint a kormány üzleti érdekből engedélyeztette hazánkban az uniós hatóságnál gyorsabban a Sinopharm vakcináját.

Az elhunyt politikus tehát tragikus módon maga is részt vett az oltásellenes hangulat kialakításában, amivel pártja emberek életét sodorja veszélybe.

Szomorú vetülete a tragédiának továbbá, hogy mivel Penz András veszélyeztetett korú volt, hamarabb jogosult lett volna oltásra, így akár az is lehetséges, hogy megmenekülhetett volna, ha beoltatja magát.

A Facebookon március 2-án azt írta, hogy

nincs beoltva, felesége viszont már megkapta a vakcinát, mégpedig éppen a kínait.

Ez alapján akár az is feltételezhető, hogy a DK politikusa – kitartva pártja kínai vakcinát kritizáló álláspontja mellett – elutasította az oltást, ami megmenthette volna az életét.

Ha ez így történt, okkal feltételezhető, hogy ha a feleségével együtt ő is felvette volna a kínai oltást, a vakcinának köszönhetően talán enyhébb lefolyású lett volna a betegsége. Március 2-a és Penz András halála között ugyanis több mint három hét telt el, így az esetleges fertőzésre az oltásnak köszönhetően már erősebb immunválaszt tudott volna produkálni a szervezete.

Ezt a feltételezést az is alátámasztja, hogy

már a megbetegedése után, egy internetes párbeszédben maga a politikus adott hírt arról, hogy a feleségét ugyan beoltották, de őt nem.

A felesége állapotáról szólva ugyanakkor elismerte, hogy noha neje is elkapta a fertőzést, neki csak enyhébb tünetei vannak.

Forrás: Magyar Nemzet

15 hozzászólás “Kampányolt a keleti vakcina ellen, meghalt a DK politikusa” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Nyugodjék békében.
    A DK vakcinapolitikája egyirányú utca, ami a temetőbe vezet.

  2. Nagyapó szerint:

    Remélem Penz Andrást és a tatai, tatabányai embereket, akikkel Dobrev találkozott a Gyurcsány-Dobrev házaspár saját halottaiknak nyilvánítják!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Hozzászóló szerint:

    Mindenki tudja, hogy miért és miben halt meg. Ezt zászlóra tűzni és fennen hirdetni, mint valami temetőbogár, tiszta kommunista tempó. Ezek a dolgok szoktak kontraproduktívak lenni.

  4. Nagyapó szerint:

    Hozzászóló! Hát még az, hogy a kistarcsai Penz András önkormányzati képviselő betegsége előtt a pártutasítást követve oltásellenes posztokat osztott meg közösségi oldalán, amelyek a halála után eltűntek az oldaláról!!!
    És még Nagy Attila Tibor politikai elemző gyalázatos okfejtése?
    „Az ellenzék ugyan elmondja, hogy a kormány a felelős, de nem tesz közzé szegmentált üzeneteket. Nem szól külön a gyászolókhoz. Márpedig a választópolgárok tömege, akik siratják a hozzátartozóikat, rokonaikat, ismerőseiket, idővel egyre nőni fog. „Számításom szerint 200 ezer gyászolóval már egy párt adott helyzetét is el lehet dönteni idővel, s az ellenzék azon része, beleértve a DK-t, miután egyelőre nem szól közvetlenül a gyászolókhoz, nem tudja kellőképpen kihasználni a gyászból fakadó fájdalmat.”
    Ez a moslékkoalíció!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Horváth János szerint:

    Nem olyan aljasok, mint maguk a Deme gyilkossággal!

  6. Hozzászóló szerint:

    Amit ír, abban tökéletesen igaza van, Nagyapó. Csak a hír közlési módja maga olyan, mintha kárörömöt sugározna, ez pedig mindenkoron a másik oldalra volt jellemző, ahogy az elegancia hiánya is. Ettől pedig különbnek kell lenni.

  7. kormánypárti szerint:

    Én is láttam a posztokat és a videókat, még március 15-én is volt ilyen megnyilvánulása: egy az egyben a DK propagandája, amit gyurcsányi adott ki. Tudjuk, hogy többen lebuktak az ellenzék soraiból, hogy mindenkin átgázolva tolonganak az oltásért, amit elvileg elleneznek. Vannak akik a hitelességük megőrzése céljából a lebukás veszélye miatt nem oltakoztak. Ez azért hiba, mert a választók kb. 3-6 hónapra emlékeznek vissza és a választásokig még egy év hátra van, tehát számottevő népszerűségvesztésre nem kell számítani, alapvetően úgyis a pártlógó dönti el a szavazat sorsát.

  8. Horváth János szerint:

    Hallottátok? Koronavírusban elhunyt Tarlós István!

  9. Hozzászóló szerint:

    János, az elhunyt személy nem az a Tarlós István, aki miatt ballib-módon pezsgőt kívánsz bontani.

  10. Horváth János szerint:

    Hozzászóló!
    Tudod néha feltűnik itt egy alteregóm, aki se nem balos, se nem libsi, csak geci. Ha
    találkozol vele, mert valószínűleg egy akolból valók vagytok, gratulálj neki! Te meg
    mesélj a ballib módiról!

  11. Hozzászóló szerint:

    Nem szükséges mesélnem, János. Te magad vagy a ballib-módi. Aztán még le is tagadod, mint bármelyik volt munkásőr a szégyenteljes múltját. Akolozol, meg g.cizel folyton, de ha kijózanodva rámeredsz a képernyőre és visszaolvasod, hogy megint lejárattad magad, akkor simán ráfogod szellemi ámokfutásod a kitalált alteregódra.

  12. Horváth János szerint:

    Csak nem érintett vagy?

  13. kormánypárti szerint:

    János nem akolozik, hanem alkoholozik. Már olyan súlyos a függősége, hogy józanabb pillanataiban, amikor lejjebb megy a véralkoholszintje, nem emlékszik, mit csinált a patológiás részegség állapotában.

  14. Horváth János szerint:

    Tudod, nincs az az alkoholmennyiség,ami olyan bikák közé vinne, mint ti!

  15. pl szerint:

    bika, v birka… (nagyon) nem mindegy. 🙂

Itt lehet hozzászólni !