Ők lehetnek az MSZP csepeli-soroksári képviselőjelöltjei

Csepel.info

A sok mosoly csak a felszín

Bangóné Borbély Ildikó, Szenteczky János és Takács Krisztián népszerűségét is mérik egy csepeli közvélemény-kutatásban – értesült a Csepel.info.

Közvélemény-kutatással foglalkozó informátorunk szerint a bőséges MSZP-s választék arra utal, hogy vagy Szabó Szabolcs vagy az MSZP készít felmérést egy lehetséges előválasztáshoz.

Az MSZP és a DK nem szeretnék, ha Szabó lenne az ellenzék közös képviselő-jelöltje 2022-ben. Ennek számos oka van, de a legnagyobb konfliktus az ellenzék 2019-es csúfos csepeli bukásakor alakult ki.

2019 őszén nem csak a hagyományosan baloldali vagy liberális kerületekben nyert az ellenzék, de régi fideszes fellegvárakat is megnyertek Budapesten. Méghozzá lényegében teljesen ismeretlen polgármester-jelöltekkel – amilyet Csepelen is indítottak Erdősi Éva személyében.

Ahhoz képest azonban, hogy Csepel Budapest legbaloldalibb kerületei közé tartozik, nem sikerült a győzelem. A Fidesz eredménye és a polgármester kimagaslóan magas győzelme mindenkit megdöbbentett.

Az MSZP és a DK szerint a csepeli bukás részben Szabó Szabolcs miatt történt, aki nem állt ki sem az ellenzéki polgármester-jelölt, sem az összefogás mellett. Szabó a “buckás civileknek” is segített. 

Úgy tűnik, hogy a DK egyelőre nem fókuszál Csepelre, de ami késik, nem biztos, hogy múlik is.

Információink szerint Szabó Szabolcs ismertsége nem olyan magas, mint ami hét év országgyűlési képviselőség után illő volna, a kedveltsége pedig a szavazókorú népesség körében kifejezetten alacsony.

Egyetlen erőssége, hogy a véleményformáló ellenzékiek szerint ő esélyes a győzelemre, ezért kénytelen-kelletlen rá szavaznának. De csak mert az ellenzékiek nem akarnak fideszes győzelmet, és nem látnak másik esélyes jelöltet.

Információink szerint ugyanakkor az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó még Szabó Szabolcsnál is unottabb politikus az ellenzéki szavazók között.

Így a harsányságával, erőszakosságával, rikácsolásával nem sokra megy, máshoz pedig – úgy tűnik – nem ért. Takács Krisztián és Szenteczky János tipikus csepeli MSZP-s jelöltek: mindkettőjüket elítélték már különböző bűncselekmények miatt. Ismeretségük azonban alacsonyabb, és a bűncselekményekkel terhelt múlt sem minden ellenzéki szavazónál pozitívum.

Csepel.info

2 hozzászólás “Ők lehetnek az MSZP csepeli-soroksári képviselőjelöltjei” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    A fideszesek nagyon vigyázzanak magukra, ne keveredjenek bele semmiféle vitatható, hibás cselekménybe!

  2. Nagyapó szerint:

    Még jelölni kell Caligula lovát és indulhat az előválasztás (Bangóné is közölte, hogy szeret négy lábon a földön állni)😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !