Karácsony Gergely ismét hajléktalanokat költöztet Csepelre

Csepel.info

Öt lakás bérbeadásáról döntött 2020.december 15-én Karácsony Gergely főpolgármester. Ezekből kettő a balliberális vezetésű XI. kerületben valamint XIV. kerületben van. Oda nem hajléktalanokat költöztet. Három lakás viszont a kormánypárti Csepelen van: mindhármat hajléktalanok kapták meg. Nem szociális lakásokról van szó. Korábban olyan tanárok, egészségügyi dolgozók, köztisztviselők kaphatták meg ezeket a lakásokat, akiknek a munkája fontos volt a fővárosnak, de nem tudtak lakást venni vagy bérelni. Most 132 ilyen család kérelmét utasították el a „szent cél”, a hajléktalanok beköltöztetése érdekében.

A főpolgármester tavasszal kétszáz hajléktalant próbált átköltöztetni balliberális vezetésű belvárosi kerületekből Csepel központjába. Ezt Csepel vezetése és lakossága példátlanul gyors összefogással hiúsította meg. Karácsony szerint egyébként a hajléktalanok kormánypárti kerületekbe költöztetése, és a fejlesztések öt évre történt leállítása csak fatális véletlen, és nem bosszúhadjárat. A főpolgármester ugyanis a politikai bosszúállást mélyen megveti és elítéli. És nyilván elítéli azt is, ha a hajléktalanokat eszközként használják a lakóközösségek szétverésére.

Kicsinyes pártpolitika minden szinten

Karácsony Gergely intézkedéseiben az általa hirdetett jóindulatot és a bosszúpolitizálás elítélését azonban nem lehet észrevenni. Rögtön a megválasztása után öt évre leállította a nem balliberális kerületek fontosabb fejlesztéseit, Csepelen az összeset. Ezért nem épülhet meg a Csepel központjába tervezett 600 férőhelyes P+R parkoló, amely a HÉV – kormány általi – felújításához kapcsolódott (volna) a főváros hozzájárulásaként. Tarlós Istvánnak még fontos volt, hogy a kormány fejlesztéseit a főváros is segítse: de ez sajnos már a múlt. Karácsony Gergely, miközben nem győzi hangsúlyozni, mennyire kerékpárosbarát, azonnal leállíttatta a csepeli Kis-Duna partra tervezett kerékpárút építését, és öt évre kizárták a kerületet a fővárosi utak felújításából is.

Azt, hogy mennyire kicsinyes az új fővárosi vezetés pártpolitikai bosszúhadjárata, jól mutatja, hogy Csepelen az előbbieken túl nem tartották meg még a 2020-as rendes lomtalanítást sem. Az FKF ezen kívül közölte, hogy Csepelen nem fogják a fővárosi utakat rendesen takarítani, a Főkert pedig hét hónapon keresztül nem kapcsolta fel a villanyt a kerület legújabb szabadidőparkjában. Csak hogy érezzék a csepeliek Karácsony Gergely „törődését”.

Hajléktalanokat az egészségügyi dolgozók, tanárok, köztisztviselők közé

A csepeli Rákóczi tömb az első Orbán kormánynak köszönhetően épült a kerület központjában, a Szent Imre tér és a sétáló utca között. Az itteni költségelvű bérlakásokhoz – vagyis nem szociális bérleményekről van szó – a csepeli önkormányzatnak és a fővárosnak egyaránt van bérlőkijelölési joga. Ezeket a lakásokat olyan önkormányzati munkakörökben vagy oktatásban, egészségügyben dolgozók kaphatták meg, akik nem tudták megoldani a lakhatásukat.

Úgy tűnik azonban, hogy ilyenek már nincsenek – legalábbis a főváros szerint. Pedig az eredeti előterjesztésből kiderül, hogy 132 ilyen család is pályázott. A három megüresedett lakást azonban kizárólag a főként egyedülálló hajléktalanoknak adta ki Karácsony Gergely.

Csepel.info

43 hozzászólás “Karácsony Gergely ismét hajléktalanokat költöztet Csepelre” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    Karácsony Gergelyt és a fővárost kizárólag a pártpolitikai bosszúállás érdekli. Ebbe belefér, hogy ötmilliárddal növekedjen egy hídfelújítás, belefér, hogy 132 családot szivasson meg csak azért, hogy hajléktalanokat telepítsen a nem balliberális vezetésű kerületekbe és belefér, hogy még egy csepeli játszótéren sem kapcsolták fel a villanyt hét hónapon keresztül. MIlyen erkölcsi nívó az egy főpolgármestertől, hogy a hajléktalanokat élő bombáknak nézi?

  2. Horváth János szerint:

    Nos, ha Te írtad ezt a förmedvényt, már fenntartásaim vannak!

  3. Balos szerint:

    Nehéz lesz úgy nyerni 2022-ben, hogy gőzerővel utáltatják meg magukat.

  4. robi szerint:

    A csepeli lakosok széles körét elsősorban az érdekli, hogy:

    – meddig zötykölődnek a HÉV pótlón?
    – mikor lépheti át gyermeke a felújított Jedlik küszöbét?
    – beteheti-e lábát gyermeke, vagy nézőként ő maga valaha is a stadionba?
    – mi épül még a kis-Duna parton?

    Az nem újdonság, hogy kicsinyes pártpolitika van minden szinten. Amióta élek, ezt tapasztalom az éppen regnáló hatalomtól.

  5. Marika szerint:

    Horváth János, költözzél te oda a hajléktalanok közé, vagy ajánld fel a szolgáltatásaidat a karácsonynak vagy a homokos szabó szabinak, biztos hogy örülnének egy ilyen buzi barátnak mint te vagy!

  6. Horváth János szerint:

    Marika!
    Büszke lehetsz keresztényi megnyilvánulásodra!

  7. Miska72 szerint:

    Nem momdjátok hohy ebbe az új társasházakban jajéktalanol lesznek!!??

  8. csak úgy szerint:

    Hajléktalan az is, akit például kitettek az albérletéből! Vagy kirakott a keresztyén házastársa!

  9. kormánypárti szerint:

    Szabó Szabolcs kinyilvánította, hogy támogatja a hajléktalanok betelepítését. Viszont ő nem egyedülálló személyekről, hanem családokról ír. Mi az igazság? Ki nem mond igazat? Véleményem szerint nem nagyon létezhetnek hajléktalan családok, mivel az ilyen családokból a nehéz szociális körülmények miatt a gyermekvédelem általában kiemeli a kiskorúakat a fejlődésük biztosítása érdekében.

  10. csak úgy szerint:

    Ha lenne hajléka, nem pályázhatna! Ezért nyilván hajléktalan …

  11. csak úgy szerint:

    Talán el kellene olvasni !

    3. K Zs 2010-ben vált hajléktalanná. Jelenleg élettársával együtt a Menhely Alapítványnál
    dolgozik, az egy főre eső havi jövedelmük kb. 84.000,-Ft/hónap.
    4. V F az egészségi állapotának romlása, valamint a családjában bekövetkezett rendkívüli
    helyzetek miatt vált hajléktalanná. Jelenleg nyugdíjas, egyedülálló, jövedelme kb. 161.000,-Ft/hó.
    5. N R I 20 éve hajléktalan, egyedülálló, jelenleg szerszámkészítőként dolgozik,
    jövedelme kb. 160.000,-Ft/hó.

  12. Marika szerint:

    Horváth János, honnan veszed hogy én keresztény vagyok?
    Az viszont biztos hogy egy idióta vén barom vagy, mivel liberális homokos létedre ide írogatsz!
    Keress magadnak valami hobbit te szellemi fogyatékos!

  13. kormánypárti szerint:

    Tehát egy pár és két egyedülálló személy Szabó szerint három család. ezek szerint egyszemélyes család is létezik. 🙂 Szabó szociális érzéketlenségről papol miközben összemos egymással dolgokat valamint valótlanságot állít -így támadja a politikai ellenfeleit.

  14. Nagyapó szerint:

    Milyen érdekes. A csepeli 3 lakásba költöztetettek közül 1 élettársi viszonyban él (milyen nemű élettárssal?), a másik kettő egyedülálló.
    – Hány csepeli család vár lakásra? Miért nem azok kapják?
    – Mekkorák a lakások? A Rákóczi Ligetben 50-70 nm-es lakások vannak.
    – Mennyi lesz a lakások bérleti díja (Ft/nm)?
    Vigyori dönt, mert ez is a vírus elleni védelemhez tartozik.😀 Nagyon bűzlő, korrupciógyanús az egész. De hát erre szavaztak a bp.-iek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. robi szerint:

    A házi szócsövek mikor tették közzé, hogy a kerület kiknek utalt ki lakásokat az elmúlt években? Volt közte hajléktalan?
    Műhiszti a javából: tán csaknem a saját takargatnivalók leplezésére?

    Szombaton a piacon az önkormányzati dolgozók év végi jutalmáról mesélt valaki.
    Mi az igazság?

  16. csak úgy szerint:

    Nagyapó!

    Ez nem a Rákóczi Liget! (Mozduljon már ki Királyerdőből) Ezek mindig is önkormányzati (rendőrségi, ..) bérlakások voltak. Lakbér, 850 Ft /nm – kb.

    Úgy tűnik Ábel nem változik, így valószínű, hogy Németh mellé áll. Kérdés, hogy meddig jönnek ki jól, Lénárdkával? Vagy az egész csak népvakítás. Várom Ábel hozzászólásait, a Csepel SC, és a KIMBA dolgokról. Erről ő nem írt, csak TK.

  17. Bélabá szerint:

    Ott amúgy Demszky idején kapták a legtöbben a bérlakást, nem kevés csepeli MSZP-s családtag is. Két ismerősöm lakik ott, sokszor voltam náluk. Szerintem egy darab fideszes szavazó nincs a tömbben. Szóval nem tudom kinek nagyobb bünti a hajlékonyak beépítése, a csepeli szocialistáknak vagy az önkormányzatnak.

  18. kormánypárti szerint:

    Mindenesetre elgondolkodtató, hogy egy bizottság döntött 132 pályázó közül és éppen három otthontalanra esett a választásuk a csepeli lakások esetében. Nem volt szükség sorsolásra sem a szűrést követően. A másik érdekesség, hogy a 11. kerületi lakást a Csepelről tartozás felhalmozása miatt kilakoltatott anya-fia páros kapta meg.
    Szabó szerint: “Borbély Lénárdék pár hete simán kilakoltattak egy velem egykorú férfit és az édesanyját, pont ugyanebből az épületből. Magyarul hajléktalanná tették őket.” Ezzel szemben a valóság: “Húga fogadta be őket átmenetileg.”, azaz nem az utcára kerültek.

  19. zsák krumpli szerint:

    Ábel inkább segítene Borbélynak, hogy lehetne a kieső 2 milliárd forintot pótolni a jövő évi csepeli költségvetésben! Köszönjék meg Orbánnak, a gépjármű adó és az iparűzési adó felének elvételét! Nem hangulatot kell kelteni, hanem bebizonyítani a csepelieknek hogy jó gazdái a kerületnek!

  20. Horváth János szerint:

    Marika!
    Te egy olyan igazi fideszes vitapartner vagy!

  21. Zsivány szerint:

    Szabó véleménye szerint: “Azt a butaságot meg hagyjuk már, hogy ezzel a választást akarná bárki is befolyásolni. Legutóbb nem 3, hanem 3000 szavazattal vertem meg Németh Szilárdot”

    Szabó teszi a hülyét. Nyilván csak 3-4 emberről szól ez a történet, hanem azokról is akiket e személyek a maguk oldalára tudnak állítani. Tisztán méltányossági alapú lakáskiutalás? Ne legyünk naivak. Meghatározó tényező lehet a kedvezményezettek pártállása. Közelednek a választások, a kampányidőszak. A pártoknak egyre égetőbb szüksége lesz végrehajtó személyzetre: aktivistákra, talpasokra. Leginkább olyanokra, akik maximálisan megbízhatóak, lojálisak: azért dolgoznak a munkaidejük után és hétvégéken a pártért, mert ahhoz személyes érdekük fűződik. Általánosságban véve a szélsőséges politikai szerveződések (szurkolói indíttatás) és a kamupártok (pénzügyi csalás) kivételével azért csatlakozik valaki egy párthoz, hogy abból valamilyen konkrét haszna származzék. Egy politikai párt ugyanis nem jótékonysági szervezet, amelynek az építésére az emberek tök ingyen, amolyan felebaráti szeretetből vállalkoznak és áldozzák rá az idejüket. Valamit valamiért, így működnek a dolgok.

  22. kormánypárti szerint:

    Itt ezt írják: “Az AVM-től azt is megtudtuk, hogy kilakoltatás és a bérbeadás közötti időszakban az Utcáról Lakásba Egyesület biztosított átmeneti lakhatást a családnak.”
    Itt is családról beszélnek. Végül is az, hisz egyeneságbeli rokoni kapcsolat van középkorú férfi és az idős édesanyja között. Ha pedig még a húg is ott lakott, akkor már nagycsaládosoknak számítanak. A képeken látható, hogy baromi fiatalok az AVM tüntetői, ráadásul a lányok nem is csúnyák. Majd pont az érdekli őket, mi van a lecsúszott szerencsétlenekkel! Nincsenek csodák, sem angyalok.

  23. kismiska szerint:

    A cikk azt akarta sejtetni hogy az utcáról összekapart,elhanyagolt hajléktalanok kapják a lakásokat és ezen többen felháborodtak-miután kiderült hogy dolgozó,keresettel rendelkező “hajléktalanok” akik tudják fizetni a bérleti díjat-azoknak ez után is elfogadhatatlan…
    Láthatóan a 4 személyből ketten jóval többet keresnek mint az Orbán kormány minimálbére,kettő meg többet mint a közmunkásbér.

  24. Zsivány szerint:

    Éppen Szabóék állítják azt, hogy a csepeli polgi az utcára rakott egy “családot”, hajléktalanná tett egy idős asszonyt a fiával együtt. Mint kiderült, ez nem igaz, mert volt hova menniük átmenetileg, mostanra pedig már tartósan megoldódott a lakhatásuk. A kilakoltatás alkalmával nem kellett senkit eltávolítani, az ingatlan üres volt, ezért sem igaz, hogy az utcára kilökték a lakókat. Még az is lehet, hogy a csepeli önkormányzat emelt szót az érdekükben a fővárosnál. A csepeli lakásban nem maradhattak, mert nem tartották be a bérleti szerződés feltételeit, minden könnyítést, kedvezményt kimerítettek és az önkormányzat a jogszabályi rendelkezések mentén volt kénytelen eljárni.
    A cikk megjegyzi, hogy nem szociális, hanem költségelvű bérleményekről van szó, most mégis méltányossági alapon lettek kiadva. Korábban a Csepelen dolgozó fontos közfeladatot ellátó személyek kaphatták meg ezeket, mondhatni szolgálati lakásként. Az ápolók, a pedagógusok, a szociális munkások munkájára nagy szüksége van a csepeli lakosoknak, azonban ezek a foglalkozások sajnos alulfizetettek. Egy közalkalmazott nehezen engedhet meg magának egy albérletet.

  25. robi szerint:

    A Csepelen dolgozókról elsősorban a csepeli önkormányzatnak kellene gondoskodni.

  26. Gary Ridgway szerint:

    Ábel! Nem ti kezdtétek ellehetetleníteni az ellenzéki önkormányzatokat? Persze ti is papíron szivatva vagytok, de amit kivettek az egyik zsebetekből, azt visszaadták a másikba. Tehát a kormánypártiakat egy fillér kár nem érte.
    Inkább takarítottatok volna fel karácsonyra. 😛

  27. Maresz szerint:

    Lehet itt vitatkozni. Igen is politikai bosszú szaga van a dolognak. Karácsony Gergely költöztesse őket a szomszédjába. Csepelnek vita helyett a közbiztonság, élhetőség, nyugalom érdekében össze kellene fogni. Karácsony inkább érdemi intézkedéseket hozna, mint lejárató politikai hadjáratot folytat.

  28. Horváth János szerint:

    Szeretem az ilyen lózungokat. Egyenlőre Karácsonyt akarják kikészíteni. Összefogni? Kivel?
    Azokkal akik hatalomban tartják ezt a rablóbandát? Netán azokkal, akiknek a közbiztonság, a nyugalom vagy akár az élhetőség azt jelenti, hogy el kell tüntetni szem elől a hajléktalanokat?
    Söpörjük együtt a szőnyeg alá a szemetet? Érdekes elgondolás!

  29. kormánypárti szerint:

    Ezek szerint a bérlakásállomány fel van osztva bizonyos szempontok szerint, Karácsony pedig felrúgta a bérlőkijelölés íratlan lakáspolitikai szabályait. A kedvezményes, költségelvű lakhatás biztosításával valósul meg egyes közszolgák motiválása a helyben maradásra, ezáltal a helyi munkaerőhiány kialakulásának a megelőzése, ami a közszolgáltatások színvonalának a csökkenését eredményezné. Tehát az eddigi lakáspolitikai gyakorlat mögött közérdek áll.

  30. Zsivány szerint:

    Igen, ez így rendben is volna. De! A pályázatot nem ennek megfelelően írják ki. Nincs odaírva, hogy elsőbbséget élveznek a kerületben dolgozó egészségügyisek, pedagógusok, stb. Szóval van egy rakás pályázó, akik eleve esélytelenül pályáznak a lakásokra, hiú reményeket táplálnak, azaz “megszívatják” őket. Mégpedig azért nem tüntetik fel az összes pályázati feltételt, mert az jogilag nem stimmelne. Hogy miért nem? Mert előre le van zsírozva, kik lesznek a nyertes pályázók. A többi pályázóra csak azért van szükség, hogy a látszatra adjanak.

  31. kormánypárti szerint:

    Ki nem mond igazat? Mi volt a pályázati hirdetményben?

    “A Főváros a megfizethető lakhatást tartja a hajléktalanság megoldásának. A koronavírus-járvány azonban még sürgetőbbé tette azon budapestiek önálló lakhatásának biztosítását, akik jelenleg a gyakran zsúfolt hajléktalan-ellátó intézményekben élnek.

    A novemberben meghirdetett pályázaton azok a rendszeres jövedelemmel rendelkező hajléktalan budapestiek indulhattak, akik egészségügyi intézményben vagy idősek otthonában dolgoznak, vagy az idős koruk és krónikus betegségeik miatt a koronavírussal való megfertőződés kiemelkedően veszélyes volna számukra.

    A 15 bérbe adott lakásba 25 budapesti polgár költözhetett, akik így otthagyhatták a hajléktalanszállókat.”

    https://www.facebook.com/karacsonygergely/?__xts__%5B0%5D=68.ARAegKNK8ESjrxLlOLBRIMq0CumXCNIMStERQSOlTgGTNgJhcb76KREnClQOmuEIpxeTz-gASVMn7dY89QRGeptkMRszU3Eqkt9ZNbbyK3uA1_5gdVePU5vfbcECyOokGqSnzB9iDQ6G8_3xouSUbwfAs_javN-buS5NT3Y0PKlUuW5H4kNS4UqIMqo-gGfvYXbPgbKOadciPdpuMKk7G5Kcw0x3CUcb8mX5dxpZs46u8H1NABuGJczc8u_ypyd3Drg9WEoMKsmx4J-8fiIXHFLcEUoLtEFRiqWmNkA3sqBbx6-qrN7cNqxri1hqX6aAldvV6tgvl9qzdWAEV99kDCCZSQ&__xts__%5B1%5D=68.ARC-9JLCxIGQPWGDsTWD3N6Gn0EdaBE8KPKc88MfKYdSt_xl7ptIKb-rtrvTBXgF-V4xjbcXGVxbnvl2R0p2NYylabjcQZWnXiUijpCgU-Msnco0eUqXB–i0L71se-X2cMqztFEP0NaVDfoHenygq4FUJUGj1RwZ9spCJWtvBG5a8BAivy2KDpK_D4EHXINhts5xkbuc3EqoZckFbJ5mgA7VcGTra4bki6H7F0SgA7-rsKo6FcOlzMrTrNqUViXqZT68C9_yb2M21XjLEpYcaq-jK3JJpAFPQ49YX9vO-K1FQMpsvcEiUudQPSYijBiUUZlIrfaaJo6Ioq3piTtqWa4kA&hc_ref=ARQzymaQtwPYECXx3q0BO51O3UwFKdTUHlt4q1xbjbsPszw3Ax2e0ViCXcPoo38yah8&fref=nf&__tn__=kC-R

  32. kormánypárti szerint:

    Na és hogy a fenébe hirdették meg a lakáspályázatot? Kitűztek a hajléktalanszállók faliújságjára egy papírt? Egyáltalán milyen jogszabályi előírások vonatkoznak az ilyen típusú pályázati felhívás közzétételére? Nem az a lényege egy hirdetménynek, hogy teljesen nyilvános, bárki által megtekinthető? Aki bérlakást keres, hol tud tájékozódni?

  33. csepeli11 szerint:

    Ez mennyire ostoba és aljas cikk már? Egyrészt úgy tünteti fel a hajléktalanokat, mintha valami undorító és nemkívánatos emberfajtához tartoznának. A cikkíró (feltehetően Ábel Attila) szerint mit kellene velük csinálni? Gázkamrában kivégezni? Másrészt megfeledkezik arról az apróságról, hogy ha egy hajléktalan lakást kap, onnét kezdve már nem hajléktalan. Szerintem nagyszerű dolog, hogy ezek a rászoruló emberek lakáshoz juthatnak és így kitörhetnek a hajléktalanlétből.

  34. pap szerint:

    Az egyik lakást a brüsszeli csatornamászónak kellett volna felajánlani,hátha kidobta már a keresztény felesége.

  35. kormánypárti szerint:

    A nagyvárosok egyre élhetetlenebbé válnak a rengeteg ember és jármű miatt miközben a kistelepülések elnéptelenednek és lepusztulnak. A kedvezőtlen folyamat ellensúlyozásának a megoldása lehetne, hogy a hajléktalanokat és más lakásra várakozó személyeket a falvakba telepítik. Több százezer falusi ház áll üresen, amiket nagyon olcsón, a kereslet hiánya miatt akár néhány százezerért vagy pár millióért van mód megvásárolni. Ezeket aztán ki lehetne adni költségelven, vagyis az államnak csak egyszeri kiadást jelentene egy átfogó program megvalósítása. A hajléktalanszállókat ugyanakkor azért nem lehet felszámolni, mert a hajléktalanság az emberek egy részénél életformát jelent (nem mind, de a fedél nélküliek nagy része alkoholista). A hajléktalanság egy soha meg nem oldódó probléma, ami mindig is létezett, legfeljebb máshogy nevezték.

  36. zsák krumpli szerint:

    Ezek keresztények? Ráadásul Nagyapó KDNP-s!

    “Amit legkisebb testvéremmel tesztek, velem teszitek!”

  37. kismiska szerint:

    #robi#Legalábbis az első körben…
    A propaganda szerint Orbán tegnap felgyűrt ingujjal sokáig dolgozott,úgyhogy pár napon belül megtudjuk ki mennyi százmilliót/milliárdot kap még.

  38. krumplis zsák szerint:

    https://streamable.com/mbgkq

    nóómörszi, alku nincs 😀

  39. Zsivány szerint:

    Mi a gond? A semmire adott engedményt irgalmasságnak, könyörületnek, kegyelemnek nevezik. Amikor a kisgyereked toporzékol a kirakatüveg előtt, hogy “Vedd meg, vedd meg, léci!” és a “Nem veszem meg, haladjunk!” kijelentésed után a további ellenkezésére durván odavágod neki, hogy “No mercy.” az annyit tesz, semmiképp nem vagy hajlandó engedni. Úgymond nem engedsz a 48-ból, makacsul kitartasz.

Itt lehet hozzászólni !