Szentestére felfüggesztik a kijárási korlátozást

Origo

Az ilyen bensőséges pillanatok azonban most nem lesznek lehetségesek maszk nélkül

December 24-ről 25-re virradó éjjel felfüggesztik a kijárási tilalmat – jelentette be az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

A 10 fős családi rendezvényekbe nem számítanak bele a 14 év alatti gyerekek – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a Nagy-Britanniából érkező személyszállító gépek nem szállhatnak le Magyarországon az ott terjedő különösen fertőző koronavírus-mutáció miatt.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy a december 24-i könnyítés mellett a járványügyi éberséget továbbra is fenn kell tartani.

EZ EGY LEHETŐSÉG, AMIVEL ÉLNÜNK KELL A BIZTONSÁG MEGTARTÁSA MELLETT. 

Mértékletességet és átgondoltságot kért a családoktól Müller Cecília.

Forrás: Origo

 

9 hozzászólás “Szentestére felfüggesztik a kijárási korlátozást” bejegyzésre

  1. csak úgy szerint:

    Majd a szenteltvíz megvéd, az éjféli misén?! Józanul kellene gondolkodni! Pont a 14 éven aluliak nem számítanak bele a tízbe, akik eddig iskolába, közösségbe jártak? Nem félnek, hogy így elfogyhatnak a híveik?

  2. Ibolya szerint:

    Próbálom,de egyszerűen nem értem,miért kell ekkora cirkuszt csinálni ebből az egy estéből ?
    Még ha akármilyen Szenteste is.Írhatnám azt a közhelyet is,hogy nagyon sokan úgy hisztériáznak,mintha az életük múlna azon,hogy nem mehetnek a rokonokhoz, az utcákra,terekre,templomokba.Pedig az múlhat most ezen az alaposan át nem gondolt tilalom feloldáson,az ÉLETÜK….,és persze a többieké,akik majd ezektől a magukkal nem bíró emberektől megkapják a vírust….
    Miért nem lehet szépen otthon maradni,és azzal egyúttal vigyázni a családjukra, és a többi embertársukra ?

  3. Zsivány szerint:

    Van egy olyan rossz érzésem, hogy a vakcina mégsem lesz hatásos a mutánssal szemben, mert a háttérhatalom kontroll alatt tartja a járványt, szupertitkos katonai laborban úgy módosítják a vírus szerkezetét, hogy új köntösbe bújjék és ne válton ki azonnali immunválaszt az élő szervezetből. Jönnek majd az újrafertőződések, a korona 2.0, majd a 3.0 verzió. Akik most születnek, azoknak már az lesz a természetes, hogy maszkban mászkálnak az emberek és távolságot tartanak egymástól sorban álláskor. Ne legyen igazam.

  4. Nagyapó szerint:

    Szenteste nem csak éjféli misére mennek. A katolikusokon kívül vannak protestáns hívők akik nem tartanak éjfélkor istentiszteletet. Ellenben 24.-én este ők is ünnepelnek, ezt viszont nem tehetnék az este 8 órai korlátozással!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. csak úgy szerint:

    “ezt viszont nem tehetnék az este 8 órai korlátozással!” Miért nem lehet este 8 előtt?

  6. Gary Ridgway szerint:

    Majd lesz még itt sírás-rívás, én szóltam.
    De a magyar neoproli kell a cirkusz és a zabálás.

  7. kormánypárti szerint:

    Tele vannak az áruházak, a boltok megpúpozott bevásárlókosarakat cipelő, telerakott kocsikat toló sok büdös prolival. A kézfertőtlenítőt senki nem használja, a távolságot nem tartják, a pénztárak előtt kígyóznak a sorok. Az üzletek parkolóiban tele vannak, a parkolóban sokan nem viselnek maszkot. Borzasztó állapotok uralkodnak. Kíváncsi leszek a több napos társasági evészet-ivászat utáni fertőzöttségi számokra.

  8. zsák krumpli szerint:

    Bulgária után másodikok (117.6) vagyunk az egy hét alatt elhalálozottak számát a lakosság egymillió főjére vetítve. Úgy hogy legfeljebb már csak a bolgárokat (140.1) tudjuk megelőzni!
    Ausztria 85.8, Belgium 70.5, Franciaország 47.5, USA 39.5, Németország 29.8, Dánia 9.6, stb.

    kormánypárti, a helyedben Csepelen én nem büdös proliznék! Bangóné beszélt a parlamentben egy hajdani csepeli kamaszról, aki egyszer kért egy szelet zsíroskenyeret a II. Rákóczi Ferenc utcai pecsenyesütőtől. Kapott, attól kezdve mindennap odajárt. Bangóné megkérdezte Németh Szilárdtól, tudja-e hogy kiről beszél! Na ezért ne illessünk egyetlen embertársunkat sem ezzel a sértő meghatározással! Meg persze azért, hogy a büdös prolik ezek után nem oda szavaznak!

Itt lehet hozzászólni !