Koronavírus-szűrőbusz: december 24 és 27. között szünetelhet a tesztelés

Csepeli Hírmondó

Amennyiben a jelenleg javuló tendenciát mutató járványügyi helyzet nem romlik jelentősen, karácsonykor december 24-27 között – szünetelni fog a tesztelés a Csepeli Piac melletti szűrőbusznál – írja a Csepeli Hírmondó.

Az alábbiakban a teljes cikket olvashatják.

A kerületi szűrőbusz több mint egy hónapja várja a tesztelésre érkezőket. A csepeli szűrőállomás az egyetlen, amely vasárnap és hétfőn is folyamatosan fogad pácienseket. Mivel szombaton és vasárnap a háziorvosok nem rendelnek, a hét legvégén és legelején kevesebb vizsgálat történik. A szűrésre érkezők száma változó, de általában meghaladja a napi száz főt. Hogy ne alakuljon ki fennakadás, tumultus a mentőirányítók már időpontra hívják a betegeket, de továbbra is fogadják azokat is, akiknek nincs időpontjuk, de háziorvosuk kérte a vizsgálatot, benne vannak az informatikai rendszerben – hangsúlyozta Dr. Dobák András, a TIESZ főigazgatója.

Egyúttal kiemelte, a szűréssel kapcsolatban többen kifogásolták a helyszínt, de a mentők kifejezett kérése volt, hogy a szűrőpont a mentőállomás mellett működjön. A piac parkolója ideális helyszín, mert a szakrendelőhöz is közel van. Bármilyen technikai probléma adódik, segíteni tudunk, és az ott képződő veszélyes hulladék is a szakrendelő tárolójába kerül –tette hozzá.

A szűrőbusz ünnepek alatti működésével kapcsolatban pedig elmondta egyelőre nem tervezik, hogy a szűrőpont a karácsonyi ünnepek alatt üzemelni fog. Így várhatóan december 24 és 27. között négy napra leáll a tesztelés, de ha járványügyi helyzet mégis úgy kívánja, akkor a mentőszolgálat működtetni fogja továbbra is a szűrőállomást.

Forrás: Csepeli Hírmondó

Itt lehet hozzászólni !