Pál Éva indul a 2022-es országgyűlési választásokon: ezért döntött a politika mellett a Neoton Família egykori csillaga

Blikk, Csepel.info

Pál Éva egy időben a Csepeli Piacon is dolgozott

Legendás énekesnőt igazolt Szanyi Tibor (64) pártja – írja a Blikk. Pál Éva (68), a Neoton Família egykori tagja indul Csepelen az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) színeiben a 2022-es országgyűlési választásokon.

A Csepel.info információi szerint Szabó Szabolcs támogatottsága Csepelen és Soroksáron gyakorlatilag elhanyagolható, csak akkor szavaznának rá, ha ő lenne ismét az egyetlen választási lehetőség az ellenzéki oldalon. Bár az egy jelöltre szavazás tekintetében az ellenzéki pártok szavazói egyelőre egységesek, Szabó pozícióját szinte bármelyik ismertebb ellenzéki át tudná venni. Kivétel ez alól a Szenteczky által támogatott Bangóné Borbély Ildikó, őt ugyanis még Szabónál is kevesebben tartják alkalmasnak a közös jelöltségre. Az alábbiakban a Blikk cikke olvasható.

A kampányban jelöltként ő az egyik jelöltállítási koordinátor is, aki azon dolgozik, hogy megfelelő embereket indíthasson az ISZOMM mind a 106 választókerületben. Pál Éva hosszú évekkel ezelőtt az MSZP kampányát segítette, később pedig az SZDSZ jelöltje is volt. A közélet már egészen fiatalon is érdekelte.

– Édesapám a légpárnás köszörűgép feltalálója volt. 18 éves voltam, amikor írtam egy nagyon-nagyon szemrehányó levelet egy akkori újságnak, amiért hátráltatták őt a találmánya sikerre vitelében, ez volt az első politikai megnyilvánulásom. A szüleim egyszerű munkásemberek voltak, nem titkoltan mindig is a baloldal felé húztam – idézte fel az énekesnő.A mostani politikai szerepvállalását azzal indokolja, hogy teljesen kiborítja a szegénység, amit maga körül lát. A nyomort saját bőrén is megtapasztalta, hiszen, mint arról többször is beszámolt a Blikk, az egykoron ünnepelt énekesnő elvesztette a házát a devizahitele miatt. A nyugdíja mindössze pár tízezer forint, korábban piacon és trafikban volt kénytelen dolgozni. Jelenleg van tető a feje felett, amit óriási áldásnak tart.– Sokan mondták nekem, hogy „te csak énekelj, ne vállalj politikai szerepet”. Amerikában a művészek simán ki mernek állni amellett, amiben hisznek, csak nálunk nincs ennek akkora divatja. Lehet, hogy sokakban ellenérzést fog kiváltani ez, de én attól még művész maradok – magyarázta Pál Éva.

Tősgyökeres csepeliként nem volt kérdéses számára, hogy hol méresse meg magát, kampányát a szociális témák – például a 200 ezer forintos minimálbér – mellett a félelemmentes közéletre és a helyben szükséges fejlesztésekre, beruházásokra szeretné építeni. A párt többi jelöltjét pedig szereplési tanácsokkal látja majd el. Pál Éva persze maga is mindent bevet az emberek megszólítása érdekében: írt a pártnak egy indulót, amelyet ő is fog elénekelni, a felvétel előkészületei zajlanak.

Gyakran volt a vendége

Szanyi Tibor, a párt alapítója és miniszterelnök-jelöltje elmondta, 30-40 év után hozta őt ismét össze a sors Pál Évával.

– Egyetemistaként én voltam a közgázklub főrendezője négy éven át, a Neoton is gyakran volt vendég nálunk. Én inkább a menedzserekkel tárgyaltam, de Évával is mindig váltottunk pár mondatot – mesélte Szanyi.

Forrás: Blikk

16 hozzászólás “Pál Éva indul a 2022-es országgyűlési választásokon: ezért döntött a politika mellett a Neoton Família egykori csillaga” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Saját magát nem tudja menedzselni. Mit akar a politikában? Hány éves is.

  2. nekünk ment el az eszünk szerint:

    az utolsó mondato lávolom a legjobban, na EZÉRT bohóc az egész baloldal 😀

    “Pál Éva persze maga is mindent bevet az emberek megszólítása érdekében: írt a pártnak egy indulót, amelyet ő is fog elénekelni”

  3. Marika szerint:

    Szerintem maradjon inkább a piacon és áruljon húst vagy zöldséget!

  4. kormánypárti szerint:

    Eljött az idő, hogy a korábban biztosított hátszélért cserébe az elvtársak kérjenek valamit.

  5. Nagyapó szerint:

    Miért ne indulna Pál Éva? A zellenzéki demokráciában😀 csak gyurcsányi ideológia lehet? Szerintem alkalmasabb, mint Bangóné, Szél,… stb.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. kormánypárti szerint:

    Igaz. Ezért is kereste meg Szanyi kapitány, mert azt nehéz elhinnem, hogy a sors intézte így. Olyan személyes lekötelezettje a pártelnöknek, aki tősgyökeres csepeli és egykor népszerű énekes volt.

  7. Horváth János szerint:

    Mindenek elött azt tisztázzák, hogy a dagadt malac Szilárd mihez ért, azután lehet másokat
    vizsgálni!

  8. kormánypárti szerint:

    Csak érdekességképpen jegyezném meg, hogy a hazai népességen belül szép számmal vannak elhízott emberek pártállástól függetlenül. Az ellenzéki politikusok között is.

  9. Marika szerint:

    Gondolom Horváth János mindenkiben meglátja a szálkát, saját szemében pedig a gerendát sem! Tipikus primitív rövidlátó baloldali, akinek az a hobbija hogy a csepel infóra írogat direkt hülyeségeket, ahelyett hogy az atv-t bámulná vagy a kádár képét csókolgatná!

  10. Hozzászóló szerint:

    Kedves Marika, meglátásait igen helyesnek vélem János-fórumtársunkkal kapcsolatban.
    A cikk tartalmát véleményezve pedig a gondolatom az, hogy inkább a tősgyökeres csepeli Pál Éva, mint a kiskopasz.

  11. zsák krumpli szerint:

    Aki Szanyival fogódzik, az nem komoly ember! Szanyi beállítottságát jól jelzi a pártja neve, ISZOMM! Bár lehetne BASZOMM is, hiszen képviselősége idején töcskölte a gyakornokát!
    A tisztelt fideszes hozzászólóknak meg kár örülni, egyik aspiráns se fogja megtörni a közös ellenzéki jelölt esélyeit! Azt meg jól gondolják, hogy az nem Bangóné lesz! 😉 A csepelieket nem hatja meg, hogy Németh Szilárd alapítványáé lett a Csepel SC meg a tartozékai!

  12. Horváth János szerint:

    Marika!
    Ne gondolkozz, sérvet kapsz!

  13. Marika szerint:

    Horváth János, te ne gondolkozz, hisz szellemi fogyatékos vagy!

  14. Horváth János szerint:

    Marika!
    Mesélj te szerencsétlen!

  15. Antikom szerint:

    Alkohollal ő sem áll hadilábonahogy elnézem

Itt lehet hozzászólni !