Gyurcsány meghirdette az ellenzék programját: leírtuk, mi mit jelent

Csepel.info, Infostart

Személyi jövedelemadó-emelés, a homoszexualitás normává emelése és támogatása, a most kormánypárti önkormányzatok elleni büntetőhadjárat: Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán tette közzé az általa javasolt ellenzéki politika lényegét és irányát.

A DK a legerősebb ellenzéki párttá vált, és átvette az irányítást az ellenzék felett. Az sem kérdéses, hogy az egykor Gyurcsány ellen tüntető  Jobbik is a volt kormányfő irányítása alatt áll. Mivel Gyurcsány programját muszáj sorok közül kiolvasni, – például az adópolitikában a “szolidaritás” szó alatt a középosztály – tanárok, orvosok, vállalkozók, vállalati vezetők és köztisztviselők – felé történő adóemelést kell érteni – mindenhol leírtuk zárójelesen, dőlt betűvel, hogy mit jelent az ígéret a valóságban. Kemény megszorítások mellett homoszexuális propaganda jöhet még az óvodákban is, ahol arra biztathatják majd a fiúgyermekeket, hogy járjanak lányruhában – és viszont. Gyurcsány nem részletezi a – szerinte – álprobléma illegális bevándorlást, ami nyilván legális lesz, ha végre ismét kormányra kerül.

A Demokratikus Koalíció vezetője azt írta, hogy “a napi események sodrában sokszor nem látszik mindaz a munka, ami az ellenzéki térfélen zajlik. Az alábbi írás egy rövid kivonata annak, hogy mi a Demokratikus Koalícióban hogyan látjuk azt az utat, amin a következőkben együtt fogunk végigmenni”.

Kezdésként az ellenzék közös világképéről írt, eszerint demokráciát, jogállamot, európai Magyarországot akarnak. Ez a közös világkép az ellenzéki együttműködés eszmei, politikai alapja. Hozzátette: míg “az orbáni önkény – természeténél fogva – egyszínű (…), az ellenzék szakpolitikai kérdésekben annyira sokszínű, mint a demokratikus Magyarország”.

Az ellenzéki pártok vitatkozni fognak egyes kérdésekről, és “majd a választók eldöntik, hogy nyílt, demokratikus vitákat akarnak közös sorsunkról, vagy diktátumokat.”

Az ellenzék koalíciós kormányzati közösséget kínál a pártjainak és a választóknak – tette hozzá.

A Jobbik “állandó figyelmeztetésével”

“Ha jól csináljuk, akkor így, együtt egy élhető Magyarországot teremtünk! Közös Magyarországot a Jobbik állandó figyelmeztetésével, hogy történelmi, nemzeti magyarságunk őrizni és védeni való érték, mindannyiunk ezerszer felemelő élménye. Közös Magyarországot és egy jobb hazát a Momentum új generációs európai liberalizmusával, az LMP és a Párbeszéd zöldpolitikai elkötelezettségével, az MSZP szociális demokráciát építő céljaival. Mi a Demokratikus Koalícióban lassan egy évtizede azért dolgozunk, hogy ezek a demokratikus áramlatok egymásra találjanak. Hiszem, hogy most sikerülhet! ”

Előválasztás útján jövőre közös egyéni képviselőket és közös miniszterelnök-jelöltet választ az ellenzék, pár héten belül pedig döntenek a közös listás indulásról, majd közös programot adnak az országnak. Mindeközben Gyurcsány Ferenc szerint teremtő viták fognak lezajlani.

Milyen világot terveznek?

Azt írta, győzelmük esetén nem fognak engedni “a vereséget szenvedők zsarolásának”. (El fogják venni a forrásokat és az összes fejlesztést a fideszes önkormányzatoktól, ahogy azt Karácsony Gergely teszi: Csepeltől 2024-ig minden fejlesztést elvontak). A demokratikus intézmények és a demokratikus sokaság erejét használva fognak rendet tartani. “Erős kormányt, szilárd és demokratikus berendezkedésű hatalmat építünk” – írta. (Ahogy a fővárosi önkormányzatnál, úgy országszerte is leváltják az összes közép- és felsővezetőt, és meghatározott arányosítással pártfunkcionáriusokat ültetnek a helyükre).

  • “Kezet és segítséget nyújtunk az elfeledetteknek. (Értelmezhetetlen.)
  • Szabadságot, kiszámíthatóságot biztosítunk a vállalkozásoknak. (Adóemelések, állandó prioritás és protekció a balliberális gazdasági elitnek, elsősorban Leisztinger Tamásnak és Czeglédy Csabának)
  • Az iskolát visszaadjuk a gyerekeknek, a szülőknek, a tanároknak, a településeknek.  (A szegényebb településeken, vidéken élő gyermekeknek esélyük sem lesz a magas színvonalú oktatásra, sőt a tanárok fizetésére sem lesz pénzük.)
  • Az egyéni- és a közfelelősség okos egyensúlyára épülő modern egészségügyet építünk. (Fizetős egészségügy bevezetése a középosztálytól kezdve.)
  • Vigyázni fogunk egymásra! (Megvédik egymást, kiállnak a mutyiügyekben érintett pártemberekért és pártpénztárosokért.)
  • A föld azé lesz, aki megműveli. (Jelen helyzetben értelmezhetetlen.)
  • Megőrizzük, és ahol kell, helyreállítjuk természeti környezetünk egészségét. (Tanácsadókat fizetnek az ellenzéki pártok javaslatai alapján.)
  • A nemzetek és nemzetközi intézmények sokaságával közösen, aktívan teszünk a klímaváltozás ellen. (Tanácsadókat fizetnek az ellenzéki pártok javaslatai alapján.)
  • Lesz végre szabad sajtónk, (Megszüntetik a nem balliberális sajtót és az Indexet.)
  • nem lesz bocsánatos bűn a közlopás! (Czeglédy Csaba és jogi csoportja dönti el, hogy a jövőben és a múltban mi számít lopásnak.)
  • Véget vetünk ennek a bornírt, férfivilágra épülő macho közkultúrának. Egy szó mint száz: visszahozzuk a normalitást közös ügyeink intézésébe” (Alaptörvénybe írják, hogy a férfiak is szülhetnek gyermeket, óvodától kezdve kötelezővé teszik a homoszexuális felvilágosítást, és lehetővé teszik az LMBTQ közösségeknek a házasodást.)

– sorolta a vízióban szereplő feladatokat és célokat.

Igazságot akarnak szolgáltatni a bűnösöknek és az áldozatoknak is. Erről a politikus azt írta, “nem lesz verbális vagy fizikai pogrom, igazságszolgáltatás lesz! Tűpontosan, érzelem nélkül. A jog és az erkölcs győzni fog a bűn felett!” (Bosszúhadjárat minden fideszes szimpatizáns és szavazó ellen.)

Adórendszer, teherviselés

Gyurcsány Ferenc az ellenzék előtt álló feladatként írta le az emberek “együtt tartását”. Mint írta, ez nem csak a közös nyelv, a közös örökség, vagy a nemzettudat kérdése. “Ha az egyiknek minden jut, a másiknak meg semmi, akkor ebből nem lesz közös haza.

Új adó- és támogatási rendszerrel

segítjük a küzdelmes életet élőket, és szolidaritást kérünk a nemzet nevében azoktól, akiknek nagyon sok van”. (Többkulcsos adórendszerrel veszik el a béremeléseket a tanároktól, orvosoktól és más középosztálybeliektől.) Hozzátette, európai nyugdíjakat szeretnének. (2004 május 1-je óta európai uniós nyugdíj van Magyarországon, ez tehát értelmezhetetlen.)

Európa, határon túli magyarok, család és értékek

A DK elnöke szerint kormányzásuk esetén Magyarország visszatér Európába. “Nem fogunk kétséget hagyni afelől, hogy mi a többi európai nemzettel közösen akarjuk alakítani földrészünk, és benne hazánk jövőjét. Hol vitatkozni és küzdeni fogunk, hol meg kompromisszumot kötünk. Ahogy az szerintünk helyes, és természetes.”

Azt is írta még, hogy vigyázni kell a magyar kultúrára, nemzeti örökségünkre.

“Vigyázunk a határon túli magyarokra, nyelvükre, kultúrájukra, szabad, demokratikus nyilvánosságukra”

– ígérte. (Elveszik a külhoni magyarság jogait, de továbbra is beszélhetnek magyarul, amit amúgy sem tudnak megakadályozni.)

Kifejtette még, hogy békén akarják hagyni az embereket, hogy úgy szeressenek, éljenek, ahogy a mai világban ez sokféleképpen természetes, mert számtalan családi, egyéni és csoportos életfelfogás létezik – utalt a “másság” elfogadásának kérdéskörére. “Tartsd meg a törvényt, azon túl meg legyél szabad!” – foglalta össze az ezzel kapcsolatos álláspontjukat. (A másság lesz a példa, homoszexualitásra nevelik majd a gyermekeket, nem a férfi-nő kapcsolatra.)

Csepel.info

29 hozzászólás “Gyurcsány meghirdette az ellenzék programját: leírtuk, mi mit jelent” bejegyzésre

  1. Várkonyi András szerint:

    Még nem kommentálta a Csepelinfo a Szájer-ügyet! Néha magatokkal is foglalkozhatnátok ! 🙂

  2. admin szerint:

    Ha a politikusok szexuális orientációjával foglalkoznánk, nem csak Szájerről, de Szabóról (stb.) is írnunk kellene. Úgy lenne tisztességes és pártfüggetlen.

  3. csepeliekerdezo szerint:

    admin,

    Szabóról mit lehet tudni? Mi lett bizonyítva?

  4. Horváth János szerint:

    Ez egy ritka aljas beszólás volt. Mellesleg, aki a zárójeles megjegyzéseket kreálta az is egy
    aljadék!

  5. Nagyapó szerint:

    Gyurcsány(i) ismét előzött. Meghirdetett egy 14 pontos programot, amivel hülyíti a zellenzéket és elébe vág a közös programnak. Ezután majd jön a 30 pontos, meg a 100 pontos program. Össze-vissza zagyvál mindent – szokása szerint – de a prolik, a “moslék koalíció” ezt elhiszi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. kormánypárti szerint:

    Szabó ocsmány módon hazudozik: amilyen ronda, olyan gonosz. Aki kiáll az LMBTQXYZ propaganda mellett, valljon színt, tegye világossá, hogy személyes elfogultságtól mentesen teszi e ezt. Könnyű elbújni egy ideológia mögé, pl. Zsohár Zsuzsika migráncsbarátsága sem a semmiből táplálkozott.
    https://pestisracok.hu/a-gorog-tengerparton-varta-a-magyar-aktivista-szir-baratjat/

  7. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Ha értelmeset nem tud írni, várja meg a 30 pontosat, hátha addig eszébe jut valami!

  8. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Tudom, a házi TV csatornátokon a három geci ugyanilyen aljas módon beszélt, de ti nem néztek
    tükörbe? Csak úgy néha-néha? Megértem, a folyamatos hányás árt az egészségnek, de egyszer
    egyszer megpróbálhatnátok!

  9. Nagyapó szerint:

    Van annak valami érdekessége, hogy a buzitámogató ellenzék (L. Gyurcsányék a prájdon, buzizászlók a baloldali városházákon) cikiz egy homokost.
    Ilyenkor jöhet Horváth János a maga tükrével!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. kormánypárti szerint:

    Amikor egy élet-halál ura vérkomcsi nagypapával rendelkező (ál)libsi unoka ’56 áldozataiként emlékszik vissza a nagyszüleire és miközben elvileg ő nagyon a melegpárti, mégis buzizik egy jóízűt, az megmutatja, valójában mennyire elvek nélkül élő, törtető, gerinctelen megélhetési politikus.

  11. Balos szerint:

    Azt értem, hogy Szájer miért szégyellte, azt nem értem, hogy Szabó miért szégyelli, ha ez igaz. Márpedig én is ezt hallottam. Talán titokban a fideszes elvekkel ért egyet?

  12. Horváth János szerint:

    Aljas patkányok vagytok!

  13. Hozzászóló szerint:

    Megint részeg vagy, Jánoska?

  14. Nagyapó szerint:

    Apropó Várkonyi András! Manfred Weber: A Néppárt frakció vezetése megköszönte a magyar politikus sokéves, magas szakmai színvonalú munkáját, amit a néppártban végzett. Minden egyéb a magánügye – szögezték le.
    Újabb pofon a zellenzéknek.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Horváth János szerint:

    Hozzászóló!
    Miért, hasonlítok anyádra?

  16. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Nem a másságával van a gond, képes felfogni?

  17. Hozzászóló szerint:

    János: eléggé hasonlítasz, főleg amikor nőnek öltözöl, a különbség annyi, hogy anyám nem festi ilyen erősen magát.

  18. kormánypárti szerint:

    Jancsinak van oka leinnia magát a sárga földig, mert 2022-ig biztos nem lesz jogállamisági hülyéskedés, ami azt jelenti, hogy simán megnyerjük a választást, 2026-ra pedig Gyuri bá már nem lesz tényező! 😀

  19. Marika szerint:

    Szerintem tiltsák már ki a Horváth Jánost erről az oldalról, fenyegetőző primitív beszólásai vannak!

  20. Horváth János szerint:

    Hozzászóló!
    Ha anyád rám hasonlít, milyen lehetsz te?

  21. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Ezzel gyakorlatilag elismered, hogy csaltok.

  22. Horváth János szerint:

    Marika!
    Te érted amit leírsz?

  23. kormánypárti szerint:

    Amennyiben csalásnak számít nem hagyni, hogy Moszkvából…öööö akarom mondani Brüsszelből dirigáljanak beavatkozva a belügyeinkbe, pénzügyeinkbe. Olyan ez, mintha a főnököd csak akkor lenne hajlandó odaadni a teljes fizetésedet, ha beleszólhat, mire költöd a jogos járandóságodat, amiért megdolgoztál. Az EU pénzek azért járnak nekünk jogosan, mert megnyitottuk az országot az áruk, a szolgáltatások, a tőke és a munkaerő szabad áramlása számára. Ha ezek közül valamelyiket korlátozzuk, csak akkor lehet jogszerűen reklamálni.

  24. Nagyapó szerint:

    Marika! Nem kell kitiltani Horváth Jánost. Jó megismerni a zellenzék primitív, hozzá nem értő, sokszor csak a sértegetésig terjedő véleményét is.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. ta-dam szerint:

    H.J.-t ki kéne találni, ha nem volna. Szerintem ki is van…

  26. Horváth János szerint:

    Látom nehezen viselitek, hogy nem mindenki van szarból gyúrva, mint ti!

  27. Hozzászóló szerint:

    Jancsi, lehetséges, hogy nem szarból gyúrtak téged, de az biztos, hogy oltári nagy fasz vagy.

  28. Horváth János szerint:

    Na, végre egy dicséret! Addig, amíg abba a tévhitben ringatjátok magatokat, hogy ti bármit
    írhattok, mondhattok az ellenzékre, csak azért, mert nem tapsol a felcsúti hülyeségeihez, ezt
    kapjátok.

  29. Csörgő Éva szerint:

    Ez egy sehová se vezető iromány. Firkálmány. Nem a KORMÁNY, és nem az ELLENZÉK. Ez így ebben a formában abszolút a Kormány lejáratása lenne, ha ezt a halom belemagyarázást valaki elhiszi. Ezt így kevesen fogják elhinni, vagy csak erősíteni fogja a “Kormányutálatot”. Vagy ez a cél?
    Miért nem a fiatalok családalapítási támogatásait sorolja ? A kis vállalatok támogatása? Gyerekesek lakásfelújítási támogatása és annak propagálása, segítése, ösztönzése, hiszen már államilag támogatott hitel is van hozzá. SZÉP Kártya keret emelése?
    Hiszen ennyi állami támogatás soha nem volt, mint amennyi most van, és ezek nem csak a csepeli családokat támogatják, hanem a csepeli kis és középvállalkozásokat, üzleteket is.( asztalos,festő, burkoló stb) Persze ha jól lenne propagálva. És akkor a Kormány is sokkal jobban lenne propagálva. Persze, ha ez lenne a cél.
    Az Ellenzék már akkor elbukott, mikor télvíz idején az üres parlament előtt kiabáltatta a tömegeket…azok szerencsétlenek meg csak kiabáltak.
    Maszkosztogatással, mikor már megvette, megvarrta magának mindenki, már veszett fejsze nyele..
    Nincs tényleges ellenzék. Lesz majd, 4-8 év múlva. Még öregszenek kicsit a gyerekeink.
    Kedves Újságíró! Akkor most mi a cél?😀
    Javaslati szinten: lehetne a felnövekvő generáció megnyerése az egyik cél..

Itt lehet hozzászólni !