Amikor a csepeli polgármester volt a Mikulás…

Csepel.info

A fotósorozat többi képe itt tekinthető meg

Érdekes sorozatot indított Ábel Attila csepeli alpolgármester a Facebook-oldalán. Sok évvel ezelőtti képeket oszt meg, leírva azok történetét is.

A mai fotóin Borbély Lénárd csepeli polgármester még “csak” a Mikulás volt 🙂

Az alábbiakban Ábel Attila bejegyzése olvasható, a 2004. december 5-i népszavazásról pedig itt olvashatnak bővebben:

“16 évvel ezelőtt, 2004. december 3-án készültek ezek a fotók. A “két igenes” népszavazás kampányát annak ellenére jó hangulatban dolgoztuk végig, hogy a Gyurcsány-kormány a trianoni határral elzárt magyarság ellen hangolta a közvéleményt.

A magyarság összefogása ellen harcolók minden hazugságot és aljasságot bevetettek, Csepelen az összes plakátunkat leszaggatták vagy leragasztották. Mi mégis bíztunk a csodában, ami – akkor még – nem jött el. Az MSZP és Gyurcsányék viszont a 2004-es népszavazással örökre elvesztették a maradék gerincüket. Nagyon sokan vannak, akik az akkor történtek miatt soha nem fognak olyan koalícióra szavazni, amelynek az MSZP, a DK és Gyurcsány Ferenc a tagjai. Mára sajnos felzárkózott hozzájuk a Momentum is.

A velejéig aljas kampány plakátarca Bangóné Borbély Ildikó volt. Őt később Szenteczky János karolta fel, hogy a csepeli MSZP élére állítsa. Bangóné itt van még mindig a nyakunkon: a csepeli ellenzéki pártok 2019-es közös polgármester-jelöltjét is ő és Szenteczky választotta ki. Vigaszt jelent ugyanakkor, hogy a magyargyűlölő Bangóné bábját az a Borbély Lénárd győzte le, aki a Partiumban, Nagyváradon született, és három éves kora óta lakik Csepelen. Hiába románozták, cigányozták a “toleráns és nem gyűlölködő” ellenzéki pártok, 2014-ben és 2019-ben ez már Csepelen is kevésnek bizonyult.

Borbély Lénárd is ott van a képeken. Ő volt a Mikulás 🙂

A fotósorozat többi képe itt tekinthető meg

Csepel.info

3 hozzászólás “Amikor a csepeli polgármester volt a Mikulás…” bejegyzésre

  1. Májkrém szerint:

    Az ott baloldalt baseball sapkában Ábel Attila?

  2. zsák krumpli szerint:

    Úgy látom, a képviselői és a sporttanácsnoki tiszteletdíj együtt még nem volt elég, hogy akkor Szilárd meghízzon! 😉

  3. Lili Züllig szerint:

    Ábel Attila milyen jóképű volt már! Először azt hittem biztonsági őr, vagy zsaru, aztán jobban megnéztem

Itt lehet hozzászólni !