Figyelem: társadalmi egyeztetés a 71-es és 152-es autóbuszvonalak összekötéséről

Csepel.hu

A csepeli Királyerdő térségének közlekedését javító infrastrukturális fejlesztések keretén belül a Királyerdő út szilárd burkolatot kapott, megnyitva ezzel a lehetőséget a térség közlekedési kapcsolatainak továbbfejlesztésére.

A Budapesti Közlekedési Központ ehhez igazodva innovatív megoldásként, a XXI. kerületi önkormányzattal együttműködve, a 71-es és 152-es autóbuszvonalak összekötésével két új körjáratot indított, és tesztjelleggel október 3-ától bővítette Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közötti közvetlen eljutási lehetőségeket.

A tesztjelleggel bevezetett változások

A 71-es és a 152-es autóbuszvonalak összekötésével két új körjárat indult:

  • A Szent Imre tér–Szentmiklósi út–Királyerdő út–Hollandi út–Szent Imre tér útvonalon keresztül 152-es jelzéssel,
  • A Szent Imre tér–Hollandi út–Királyerdő út–Szentmiklósi út–Szent Imre tér útvonalon keresztül 71-es jelzéssel.
  • Az új járatok megállnak a Királyerdő úton létesített új megállóban a Vihorlát útnál.
  • Mindkét körjárat menetrendje igazodik a reggeli és a délutáni csúcsidőszakhoz: a legforgalmasabb irányokban az eljutási lehetőségek nem változtak. A kétirányú körjárat lehetőséget biztosít arra, hogy bármelyik irányba indulva elérhető Csepel, Szent Imre tér.

A kedvező tapasztalatok alapján a BKK a körjáratok véglegesítését tervezi, így az egyeztetés keretében várja az utasok véleményét az október elején tesztjelleggel bevezetett közlekedési rendszerről.

Csepel.hu

6 hozzászólás “Figyelem: társadalmi egyeztetés a 71-es és 152-es autóbuszvonalak összekötéséről” bejegyzésre

  1. Györgyi szerint:

    Városnézésre, kirándulásra kiváló járat, de gyors közlekedésre nem. Reggel 7 és 8 óra között különösen nem, nagyon ritkán közlekedik ebben az időszakban. 8 órától már sűrűbben jár, nem is értem miért akkortól.
    Minden reggel ugyanazt tapasztalom. Kipróbáltam már mind a három lehetséges járatot, egyik sem jobb.
    A szülői kísérettel utazó iskolások, óvodások, bölcsődések, a munkába indulók ilyenkor zsúfolásig telítik a járművet. Nem beszélve a Városgazda munkatársairól, a kerek kukájukkal.
    A reggeli rohanásban a 14-17 perces időközök az egyes járatok között nagyon-nagyon… Talán ezért ülnek sokan inkább autóba a kerületen belüli utazáshoz. A menetrendben rendszeresek a késések a járat második szakaszán, nyilván a sok megálló miatt, a teljes menetidő 45 perc. Évek óta hiába kérjük a járatsűrítést, de legalább reggel… Köszönöm.

  2. lutria szerint:

    Szokás szerint kimaradt a cikkből hogy a “társadalmi egyeztetés” keretében hová kellene küldeni a véleményeket…

  3. kormánypárti szerint:

    Úristen, vajon mégis hová? Akinek van véleménye, az itt leírhatja, amit aztán bárki elolvashat.

  4. lutria szerint:

    #kormánypárti#A BKK várja a véleményeket nem a csepel.info,de hogyan,telefonon,levélben,e-mailben,milyen címen?Van külön e-mail címük társadalmi egyeztetésre?

  5. Gary Ridgway szerint:

    google? Nem segítek. 😛

  6. apostolos szerint:

    Én értem, hogy közszolgáltatás, de egy busz miért jár úgy, hogy nulla vagy egy ember ül rajta? Hajnal 4 és öt között ezt látom, ahogy éjjel is.

Itt lehet hozzászólni !