Vérlázító videó: így verték meg az utast a csepeli buszon

Mi van, te kutya? – üvöltötte a tolakodó

Magyarország Ügyészsége

A sértett szóvá tette, hogy mielőtt a buszra szállnak, előbb a babakocsis és karon ülő gyermeket tartó kismamát kellene leengedniük, és nem szitkozódniuk. Ezért verték meg.

A Fővárosi Főügyészség társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azokkal az 51 éves és 23 éves többszörös visszaesőnek minősülő férfiakkal szemben, akik 2018. május 7. napján a kora esti órákban szidalmazás és köpködés után bántalmaztak egy utast a BKV csepeli Szent Imre tér irányából az Ady Endre út irányába közlekedő 148-as járatán.

A konfliktust az okozta, hogy a két vádlott a busz megállásakor nem várta meg , hogy az utasok leszálljanak, hanem a középső ajtó elé állva még előttük felszálltak.

Ezt szóvá tette az éppen babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében helyet foglaló egyik idősebb utas, akik mindketten emiatt alpári stílusú szitkozódást kaptak.

Amikor a busz elindult a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, és azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban és ott megrugdossák, majd az idősebbik vádlott tovább hergelve magát a későbbi sértetthez lépett és annak arcába hajolva tovább szidalmazta, majd le is köpte őt.

Ekkor a sértett felállva megpróbálta eltolni a vádlottat, aki erre a társával együtt rátámadt, többször a fején ököllel megütötték, aki ráesett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik vádlott ütésének hatására az idősebbik elkövetőre is.

Amikor a sértett már menekülni próbált az idősebbik vádlott felállva követte őt és több alkalommal újra megütötte, aki ettől a busz első ajtaja előtt és a sofőr mellett ismételten  elesett, miközben további bántalmazás azért nem érte, mert a busz férfi utasai időközben a fiatalabb elkövetőt visszatartották.

Végül a sértett visszament a busz közepére a leesett szemüvegéért, amikor további ütéseket kapott, majd az ugyancsak szidalmazott sofőr a vádlottaknak kinyitotta az első ajtót, akik leszálltak és menekülve távoztak.

Az  igazságügyi orvos-szakértő  a bántalmazott férfi egyéb sérülései mellett életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést is megállapított, ezért a vádlottaknak 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel  büntetendő életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kell felelniük a Fővárosi Törvényszéken.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

8 hozzászólás “Vérlázító videó: így verték meg az utast a csepeli buszon” bejegyzésre

  1. Anyjukat szerint:

    Hogy rohadna meg az osszes.

  2. Zee szerint:

    Ez az igazság sajnos, erről szól Csepel, mióta ebbe a kerületbe telepítették a belvárosból a söpredéki fajt.
    Ugyan ez a helyzet a Karácsony Sándor utca környékén is, ahol bábnak kihelyezet egyenruhások este 10-óráig sem képesek fentartani a normál állapotokat, nem hogy éjjel…
    Budapest szégyen kerülete.

  3. admin szerint:

    A betelepítéseket még a Fidesz állíttatta le ellenzékből 2008-ban, amikor botrányt csinált belőle. Az újabb betelepítési kísérleteket pedig megakadályozták. Legutóbb idén tavasszal akartak átköltöztetni 200 belvárosi hajléktalant Csepel központjába. https://csepel.hu/hireink/kozelet/item/12818-karacsony-gergely-csepelre-hozatta-volna-a-belvarosi-hajlektalanokat

  4. kormánypárti szerint:

    Azért a hajléktalanokkal inkább más jellegű problémák vannak. Mindenesetre ezeket a hulladékokat bele kell lőni egy gödörbe és utánuk köpni egyet.

  5. Horváth János szerint:

    Végre valamiben egyetértünk!

  6. kismiska szerint:

    Az #admin# valahogy mindig elfelejti hogy azok a hajléktalanok (ahogy a cikkben is leírták) be lettek volna zárva abba az épületbe hogy ne fertőződjenek meg-úgyhogy nem nem találkoztak volna a lakossággal-és már rég vissza is mentek volna a megszokott helyükre mert erőszakkal nyilván nem tartották volna itt őket…

  7. Lennox szerint:

    Nekem a “betelepítés” szóról meg a fideszről nem a megakadályozás jut eszembe 🤔

  8. Hozzászóló szerint:

    A belügyminiszter meglehetősen harmatos teljesítményt nyújt, most már hosszú évek óta.

Itt lehet hozzászólni !