Nyílt levél a Polgármesternek és az MSZP Polgármester-jelöltjének

Fidesz – KDNP frakció

Tóth Mihály polgármester úr és
Szenteczky János polgármester-jelölt úr, Csevak Zrt. vezérigazgató
részére

Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Polgármester-jelölt Úr!

2009 novemberében az általam képviselt körzet egyik utcájában, a Temesvári utcában beszakadt az úttest. A problémát a közelben lakó Borbély Lénárd frakciótársam azonnal jelezte Polgármester úrnak és helyettesének. Mint kiderült, a burkolat alatt eltört egy vízvezeték cső, ami kimosta a földet, és egy szemetes autó szakadt be az úttestbe. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Ezt követően már a hiba helyreállítására is heteket kellett várni. Azonban a munkálatok szemmel láthatóan és teljesen érthetetlen módon a mai napig sem fejeződtek be teljesen.

Mivel csöveket kellett cserélni az utcában, ezért az útburkolatot az utca jelentős részén fel kellett bontani és újból leaszfaltozni. Viszont a felbontott aszfalt darabjait a helyreállítók már elfelejtették elvinni, és három kupacban összegyűjtve „ottfelejtették” a helyszínen.

Mindezt a közterületek rendbetartásáért felelős Csevak Zrt. láthatólag nem zavarja, pedig mindössze két utcára van a székhelyétől.

A problémát már az egyik utcában lakó hölgy is jelezte a Csevak részére, amely levelet Szenteczky úrnak is eljuttatott, azonban Önkormányzatunk vagyonkezelő cége egy idő után már válaszra sem méltatta a bejelentőt. A körzet képviselőjeként én is bejelentést tettem és kértem a munkálatok mielőbbi befejezését valamint a törmelék elszállítását, azonban ez is süket fülekre talált. A polgármester-jelölt úr talán személyesen is észlelhette a kialakult helyzetet, amikor Karácsony előtt személyes üzeneteket juttatott el a lakossághoz, azonban láthatólag a közterület rendje már nem zavarta.

Tisztelt Polgármester Úr!

Sajnálattal kell megállapítanom, hogy az utcán heverő törmelék elszállítására a lakossági és az önkormányzati képviselő bejelentése nem elegendő. Úgy tűnik, hogy Önt, és az Ön utódlására kijelölt politikus-vezérigazgatót is az érdektelenség jellemzi. A karácsonyi és újévi ünnepek alatt az utca képét törmelékhalmazok csúfították el. Így kezdődött az új év az utcában. Kérem, tegyék meg a szükséges lépéseket a munka befejezésére, a törmelék haladéktalan elszállítására!

Budapest, 2010. január 4.

Ábel Attila s.k.
önkormányzati képviselő
9. körzet

16 hozzászólás “Nyílt levél a Polgármesternek és az MSZP Polgármester-jelöltjének” bejegyzésre

  1. zed szerint:

    Fénykép nincs? Úgy esetleg meg lehetne becsülni a mennyiséget.
    A bontott aszfalt (egyébként az autóroncs is) veszélyes hulladéknak minősül, amely kategória különbözik a kommunális és zöldhulladéktól. A veszélyes építési hulladék elszállítása több időt vesz igénybe.

  2. Vátesz szerint:

    Szenteczky úr el van foglalva a kampányterv készítésével, Tóth Mihály úr meg éppen az egészségi állapotára hívatkozva fogalmazza a lemondólevelét. Mégse lenne jó kivárni az őszi plgármester választást, ki tudja akkorra talán már az ajánlószelvényeket sem tudnák összeszedni. Nosza rajta előzzük meg Sólyom köztársasági elnököt a választás idejének kihirdetésében. Ha még ma lemond, akkor előbb lesz polgármester választás vagy egyidejüleg az országgyűlési választásokkal.
    Igaz, hogy csak őszig szólna az új polgármesteri mandátum Szenteczkynek, de előny lehet neki meg a többi önkormányzati jelöltnek is, ha addig tesznek valamit, például megint kiaszfaltoznak 8 utcát egy-egy sarok hosszan, de jól mutatna a Csepel újságban.

  3. ... szerint:

    zed: nagyon képben vagy.
    Ha veszélyes hulladék, akkor nem terheli az ott “felejtőjét” némi felelősség illegális hulladék lerakásért?

  4. Iványi Gabi szerint:

    zed: fénykép nincs…lapát..az van..Lehet szorgoskodni…besegíteni a sitt (:-)..) elhordásában, ha már az illetékesek mással vannak elfoglalva…

    A sitt-pakolás….előedzés…tudod…a sitt, kegyetlenül ronda dolog!

  5. ződ szerint:

    Nem lehet, hogy az ott hagyott tőrmelékkel márc. 15.-ke méltó megünneolésére készülnek?

  6. Vátesz szerint:

    SZENTECZKY ÚR SZABADSÁGON VAN? Máskor már rég válaszol a személyét vagy a CSEVAK-ot érintő hozzászólásokra!

  7. miska72 szerint:

    Vátesz, lehet, hogy csak nem tud válaszolni. 😉

  8. Huba szerint:

    Azt hiszem a “szemét” eltakarításának időpontját S.L. fogja meghatározni.

  9. zed szerint:

    Kinek szúrja a szemét a szemét? 😀

  10. Iványi Gabi szerint:

    zed: a Szenteczkyét..kellene…Nagy luxus egy PJ.nek ezt megtenni!

  11. lolka szerint:

    “ződ:

    2010. január 5. 13:30-kor
    Nem lehet, hogy az ott hagyott tőrmelékkel márc. 15.-ke méltó megünneolésére készülnek?”
    Na te szép magyar, most bölcsebb maradtál volna ha nem szóltálvolna semmit. Azért mindig kiteszel magadért. A sok hülyeség melett még azt hiszed jópofa is vagy. Egyáltalán tudod mit ünnepelünk MÁRCIUS 15.-én…vagy már kitiporták az “agyadból”

  12. ződ szerint:

    Lolka! Igen, azt hiszem réges-rég kitiporták az agyamból az ünnepeink szentségét azok akik Karácsonyra kereszt állítással emlékeznek, vagy aki magyar ember viselje a kokárdát a választásokig felszólítással! Megérem még, hogy a húsvéti tojást a Jézuska tojja??? Éppen ezért nem tudom Ti mit ünnepeltek március 15-én! Még mielőtt sorsosaid levernének márc.8-án mint Moszkvát a hó közlöm, Anyámhoz megyek a temetőbe azzal a csokor vörösszegfűvel! Franciskának hívták és imádta! Vigyek Neki narancsot???

  13. nagyapó szerint:

    ződ, ha már ilyen ordenáré vagy, megkérdezem: anyád sírja a temető bejáratától balra van, és ötágú vörös csillag van rajta?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. zed szerint:

    Szerintem a gödör betemetésekor be kellett volna hányni az aljára az aszfaltdarabokat, oszt jó napot!

  15. ződ szerint:

    Nagyapó! Ha már anyázunk! Egyenesen előre és hatágú!!! Még én vagyok ordenáré? Foglalkoztam én az anyáddal? Ceterum censeo: Aki hülye, az is marad!!!

  16. Voltszoci szerint:

    Emberek!
    Örülnék, ha a Csevak Zrt.-t nem zargatnátok már ilyen kérdésekkel – kérésekkel! KAMPÁNYOLNI KELL!!!!! Mostantól már nincsen idő a munkájuk ez oldali elvégzésére. Gondoljatok bele! De ha elszállítják, vagy megcsinálják az aszfaltot, akkor erről csinálnak fényképeket, amivel kampányolnak. Utána, 1 hónap múlva kimegy oda az egész MSZP-s frakció, és elültetnek ott 3 karót! És ezt is majd felhasználja a Szenteczky – Csevak kampánybagázs a kampányában! SZÁNALMASAK! Addig örüljetek, míg ez így van, könnyű dolgotok lesz (VAN)!

Itt lehet hozzászólni !