A posztoknak van súlya

Csepeli Hírmondó

Fábián László húsz éve él Csepelen, szereti a kerületet. Aktív résztvevője a közösségi médiának, a közéleti témák mellett, a kerületben zajló történések is érdeklik. Mindenről van véleménye, szívesen posztol, indít el egy-egy beszélgetést. Ahogy mondja, ha szembe jön vele egy fontosabb, érdekesebb hír, fejlemény, akkor azt megosztja.

Az utóbbi időben talán a legtöbbet a járvánnyal, a TIESZ online előjegyzésével és a lomtalanítással foglalkozott. A pandémia kapcsán úgy látja, sokan nem veszik komolyan a második hullámot, nem tarják be az óvintézkedéseket, a tömegközlekedésen sem viselnek maszkot.

„Szerintem mindenkinek példát kellene mutatniuk e téren. A járműveken is előszőr figyelmeztetni kellene a maszkhasználatra, és aki ezután sem viseli, azt valóban meg kellene büntetni. Úgy gondolom, a tesztelésre is nagyobb hangsúlyt lehetne fektetni.”

László gyakran felkarol olyan témákat is, amelyek őt személyesen nem érintik, de másoknak sok bosszúságot okoznak, ilyen például a TIESZ online előjegyzése.

„Tíz évente egyszer járok orvoshoz, de olvastam a sok negatív kommentet a bejelentkezésekkel kapcsolatban, ezért próbáltam utánajárni, kipróbálni a rendszert. Sokan okostelefonon szerettek volna bejelentkezni, ami nem működött, de számítógépen tényleg gyorsan be tudtam jelenteni én is édesanyámat.”

László szerint a lomtalanítás is egy olyan aktuális téma, ami most sokakat foglalkoztat.

„Szerintem nehézkes lesz idén a lomtalanítás a kerületben. Hiába volt az előző tavaly november végén, december elején, sokan nem bírják tárolni a hulladékaikat, de biztos, hogy problémát jelent majd a gyűjtőpontos kihelyezés is. Sajnos a háztartási és veszélyes hulladékokat is kidobálják ilyenkor, amit nem szabadna.”

László ugyanakkora azt gondolja a Városgazda is jobban összehangolhatná a munkáit, így gyakoribb lehetne a fűnyírás, a gaz összeszedése, de a kutyafuttatók is lehetnének sokkal rendezettebbek, több kutyaürülék tartót is kihelyezhetnének. László ez utóbbit azért is tartja fontosnak, mert sokat sétál kedvencével, Mázlival, az ötéves spicc keverékkel.

„A posztoknak úgy látom, van súlya, hisz gyakran történnek lépések egy-egy probléma megoldására. Egyszer az egyik adminisztrátor azt mondta, mindig megtalálom a legérdekesebb témákat. Általában a kulturált kommentek érdekelnek, személyeskedésbe nem megyek bele.”

Forrás: Csepeli Hírmondó, Csepeli Városkép

Itt lehet hozzászólni !